Jump to content
Annons

Havregryn

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Okej, intressant! Synd att verklingen ingen verkar ha sparat programserien, den är ju inte jättegammal och väldigt intressant.
  2. Det här kanske låter absurt, men när det här gick 2006 minns jag att jag såg en trailer för nästa program där de skulle undersöka varför "svenskar inte kan klappa i takt". Tyvärr missade jag programmet, och i 7 år har jag nu undrat vad det var de kom fram till. Någon som kanske kommer ihåg och kan dela med sig?
  3. Hej, Har ett par nybörjarfrågor om öronproppar. Jag har viss tinnitus och hyperaccusis, kanske grad 2. Tack vare Leskys poster i det här forumet har jag bestämt mig för att alltid ha en Apotekets öronpropp i mitt känsligaste öra när jag går utanför dörren. Det är skönt, men har orsakat två problem: 1. Tinnitusen är mycket mer märkbar. Jag har aldrig haft några problem att "tänka bort" min tinnitus, men med en öronpropp hör jag tinnitusen bara från ena örat och med mycket högre volym eftersom inget annat ljud kommer in och maskerar. Det gör det väldigt svårt att tänka bort ljudet och jag hör det i princip hela tiden, även om jag är på en plats med hög bakgrundsvolym. 2. Mitt eget tal blir förvrängt. Andras röster låter normala (inte minst eftersom jag inte har någon propp i ena örat) men när jag själv talar låter det som rundgång i mitt huvud och rösten blir svår att reglera eftersom jag inte hör hur jag låter. Hjälper det verkligen att bara skaffa proppar som släpper igenom samtalsfrekvenser bättre, eller är det själva föremålet i örat som gör att ens eget tal låter konstigt och man får helt enkelt får vänja sig? Finns det kanske någon sorts öronpropp med batteri som kan spela maskeringsljud för att avhjälpa det första problemet? Några andra tankar? Alla råd uppskattas.
×
×
  • Skapa ny...