Jump to content
Annons

Lelle Ledhund

Medlem
  • Antal inlägg

    10
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Iaf verkar de vara obrukbara för volymer starkare än en akustisk gitarr.
  2. Testade med ADK Vienna edition. Ingen dist. Alltså fel på SE-mickarna som jag trodde från början.
  3. Om den fått en smäll utan jag märkt det vet jag inte...men jag använde mickarna samma dag jag köpte dom till dv-kameran och det blev en jäkla dist på båda kanalerna. Som det blivit sedan dess...men ikväll ska jag testa ett par andra mickar med samma uppkoppling så får vi se.
  4. Jag kopplar så här: Mick -- pad -- Artcessories Phantom power supply --- micingång på minidisc. Men säkert är det nåt jag gör fel. Och det borde vara fel på en av mickarna eftersom de ger så olika output.
  5. Nu har jag testat med pad 20-40 dB dämpning och disten kvarstår... Testade även med ensam gitarr genom förstärkare på ganska låg ljudnivå: Resultat: dist. Även med dämpare. Detta har alltså inget med överstyrd preamp att göra. Den ena micken ligger dessutom mycket lägre än den andra i output har jag märkt. Nu återstår att testa andra liknande stormembran genom samma grejer. Om ingen dist uppstår då är väl saken biff.
  6. Det där med att sänka volymen är inte aktuellt. Vi är inte i lokalen primärt för att spela in, men vill ofta gärna ha en dokumentation av de improvisatoriska utsvävningarna. Bra ljud är en klar bonus. Jag har letat runt på nätet i ämnet och det finns massor av tester av mikrofoner, men inte i den applikation jag är intresserad av. Kan inte nån göra test på det här och lägga ut? 🙂 Men det är väl för få som sysslar med sånt.
  7. OK, tack för tipsen. H4n har jag haft tankar på. Behöver jag inte skaffa nya mickar blir det nog aktuellt med en sån.
  8. OK, men den där Edirolen hade jag inte från början utan lånade en häromdan för att testa om det gjorde nån skillnad. Det jag först använde mickarna till var en digitalkamera, Panasonic DVX 100, som har XLR och 48V. Med de inbyggda mickarna blir ingen dist, men de är väl naturligtvis anpassade till kamerans värden. Sedan försökte jag med MDn, och sist via ljudkortet. Alltså tre olika enheter som inte tål outputen från mickarna. Men jag ska testa det där med pads. Såg att du säljer såna så jag beställer en av dig och testar. .. 🙂
  9. Det där med pad verkar intressant. Men det här med dämpning försökte jag mig på genom att låta mickarna gå genom en Edirol FA-66. Ställde nivårattarna på mitten. Ändå dist. Ändrar detta på något eller kvarstår pads som den bästa hjälpen?
  10. Hejhej! Nu har sökt och letat för att få ett riktigt svar men har inte lyckats, så nu sätter jag min tillit till detta forum. Jag spelar i improvisationskonstellationer som ibland åstadkommer ordentligt med ljudtryck i små lokaler. Skaffade för ett par år sedan ett par SE x-1 som skulle klara 125 dB, 135 med dämpningsknappen. Disten blev oerhörd. Efter ett antal försök att få reda på om det var mickarna eller nåt annat det var fel på, eller om det var fel utrustning, gav jag upp. Det är inte fråga om att göra inspelningar för att ge ut skivor eller nåt, möjligtvis för att lägga upp på tuben för vänner och bekanta. Men för att göra en lång historia kort. Det jag vill är att få reda på vad för slags mickar som svarar hyfsat bra 20-15000 Hz typ och som tål ett tungt ljud. Funderade på en inspelare typ H4n, men antar att det vore bättre att satsa på hyfsade mickar och använda min Sony HD MD. Jag har en enhet för fantommatning om det är kondensatormickar som föreslås. Svar till en som hoppas på besked.... /Lennart
×
×
  • Skapa ny...