Jump to content
Annons

Wyuety

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tack för era synpunkter! Man blir lätt påverkad av entusiastiska vänner. Kompisen, ska jag kanske nämna, är proffsig producent, har jobbat i en av de större studiosarna i stockholm och håller sig inte alls till bara iPad. En av morötterna är att han lovat mig att få alla appar han har i sin padda. Men som sagt, behövs jag en? Jag har en rätt kraftig Elitebook med 8 GB RAM, och en del mjukvara redan. Har nyss skaffat en McMillen Qu-Nexus som styrklaviatur, den kan man inte anklaga för att vara tung. Och mick behöver man skaffa i vilket fall. Kanske USB-variant. Så jag börjar fundera på vad exakt jag skulle vinna, egentligen, framför det jag redan har. Jag sitter ju inte på tåg och komponerar, behöver inte vara SÅ mobil. Och på frågan om syftet, så är det inte LIVE, inte just nu.
  2. Jag har kört hårdvarusyntar länge, dator PC ska nämnas. Men det är tungt med racksyntar, börjar tröttna på att släpa. Nu har en kompis lyckats övertyga mig om att iPad är en bra maskin för att göra musik. Han har demonstrerat imponerande app-s, inspelningsmöjligheter, tillbehör, m.m. Jag känner mig beredd för att systemskifte. Men vad ger jag mig in på? Har knappt hållet en iPad i handen. Den har väldigt få utgångar, har jag för mig. Och PC kommer jag inte sluta jobba med. Kan de prata med varandra, och hur? iPad är framför allt tänkt för musik. Hur mycket minne bör jag rimligt ha i den, och vilken modell är bra för syftet? Som sagt, bara musik, inget annat. Många frågor, jag förstår att de kan generera följdfrågor.
  3. Vilka krav ställs på ljudkort för ljudbok? Någon rekommendation? Och gissar att slutresultat blir MP3. Hur hög bitrate ska det vara?
×
×
  • Skapa ny...