Jump to content
Annons

MobyDick

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt
  1. ja, @swerap, jag börjar tänka i liknande banor själv nu 🙂 att det bara är i mina öron, eller eventuellt bara i min sunkiga stereo som det hörs. ska skicka ut till några flera kompisar för referenslyssning, och låter det bra hos dem så får det vara. eventuellt att vi gör ett nytt försök med mastringen, testar lite nya grejer, kanske skickar en mix med lite mer headroom eller nåt sånt.
  2. Tja! Jovisst, det är när "solo"-gitarren som det märks mest. Men distad ska den såklart vara, det är dist mest överallt på denna platta, på allt från orgel till bas till trummor till gitarrer. Vad jag hör i mastringen, och vad jag vill reda ut, är dock det överhängande spraket som kommer fram, både på denna och på de andra låtarna på skivan. Som sagt, vad jag hör är en slags digitaldist över hela mixen som bara hörs på mina låtar, men inte på andra skivor. Och skillnaden mellan min skiva och andra skivor hörs bara när ljudkortet är på max och stereon är på relativt hög volym. Det är uppmickad förstärkare, fyra eller fem spår med gitarrer totalt, tror jag. Reverb kommer nog inte lösa problemet, tyvärr, då jag tror det är fråga om en distortion som smugit sig fram efter mastring. ELLER så är det så enkelt, som jag skrev tidigare, att det bara har att göra med kopplingen line in till stereon som spökar. Alltså, att stereon inte pallar maxvolymen som skickas från ljudkortet och att det distar på grund av det. Det är därför jag skulle behöva er! Är det bara hos mig det sprakar måste det ju bevisligen vara min utrustning som spökar.
  3. Nån mer som haft möjlighet att lyssna på detta?
  4. http://dl.dropbox.com/u/11341437/1%20omastrad.wav Här är det omastrat! Jag läste denna tråd och misstänkte att det var samma problem: https://www.studio.se/index.php/topic/71333-knastersprakdist-efter-volymhojning-vid-mastering/ "Line in på konsumentprylar är alltid -10dB - och då kommer det att bli för högt till stereon, men ändå lagom i lurarna som är kopplade till ljudkortet." ..Men om så är fallet, varför sprakar bara min låt och inte andras?
  5. Sorry, länkade fel. Nu är det ändrat, och här är rätta länken: http://dl.dropbox.com/u/11341437/1.wav
  6. Hej på er! Vet att det finns grym expertis på det här forumet och skulle behöva er hjälp med att lösa ett mastringsmysterium. Detta är problemet: Har en platta som jag spelat in och mixat och skickat till mastring. Har fått tillbaka en preliminär version och det låter grymt.. men bara i mina lurar. När jag spelar upp det i min hemmastereo (någon slags Samsung-stereo för 2500-ish) distar det på höga volymer. Linear med RCA-sladd från datorns hörlursingång till AUX-ingången på stereon. Det låter för mig som en form av digitaldist över hela mixen på de mer intensiva delarna av låtarna. Visst, det är inte världens bästa anläggning, men det ska inte spela någon roll och det ska ändå vara lyssningsbart. Min platta sprakar och har sig, men andra plattor (i mp3-format) sprakar inte i samma anläggning, hur hög volym jag än har. Har datorvolymen på max, linear ljudet, och har stereon på relativt hög volym. Min skiva sprakar, andra skivor låter som de ska. Hör ingen dist om jag pumpar upp de omastrade versionerna, men det märks alltså i den mastrade version jag fått. Däremot, konstigt nog, så hörs disten även om jag själv tar och pressar volymen i valfritt program, och jag har dessutom låtit en _tredje_ part pressa volymen med samma distade resultat. Det jag först och främst vill veta här är om ni hör samma sak. Hör ni en digitaldist över hela mixen? Sprakar det fr.o.m. 0.27 och framåt i följande klipp? Är min hörsel och min stereo problemet eller finns det där för er också? Här är ett klipp från den master jag fick: http://dl.dropbox.com/u/11341437/1.wav Tacksam för råd!
×
×
  • Skapa ny...