Jump to content
Annons

shareware

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hej, Eftersom mitt tålamod inte är det bästa så drog jag iväg till 4sounds imorse och förklarade läget. De sålde X1 för 999 sek men jag landade på en X1 studio bundle för 1999 då det innehöll lite akustikprylar jag misstänker jag kan behöva inne i min lägenhet. Det blev även ett Presonoskort Audiobox VSL22 +studio one artist. 3500 sek för allt. Så nu får vi se hur långt jag kommer. Så det blev nästan identiskt med Filiip95 förslag. Någon som har tips på hur man lär sig studio one lättast? Tutorials etc?
  2. X1:an verkar vara ett vettigt alternativ och passar väl till både gitarr, vocal och jag har läst mycket gott om den. Skall man börja med en sådan mic och sedan eventuellt bygga på en mer vocalinriktad variant om man vill? Vad är det för skillnad på X1 och X1R förresten?
  3. Kan lista på det jag har idag så kanske ni förstår. 1. mic1: AV-Jefe AVL 1900(inköptes under studenttiden till billigaste möjligaste peng) 2. mic2: SoundMax supermax(Medföljande mic till integrerat ljudkort) 3. Ljudkort 1: Creative audigy 2 4. Ljudkort 2: Integrerat soundmax historia. 5. Gitarr: Martin D16-GT 6. Rumsakustik: betong och studsar nog en del. typiskt svensk lägenhetsstuk. 7. Mjukvara: har kört Kristal då det är gratis. har provat cubase men tycker det är lite invecklat men kan tänka mig att prova igen med rätt förutsättningar, 8.Ljudtekniker; Ingen guru direkt:) se mig som nybörjaren som vill starta sin första hemstudio. Sedan är det ett gäng diverse adaptrar och kablar etc. För mig är det bara gitarren som duger i princip resten är lite vad som funnits tillhands här hemma.
  4. Hej, Behöver lite hjälp av er här på forumet. Jag spelar gitarr(mest stålsträngat utan mic akustisk) och sjunger. Nu letar jag efter en vettig uppsättning studioprylar som jag kan koppla upp mot datorn i vardagsrummet och spela in lite eget material. Jag har hållt på en del med billigare grejer men har tröttnat på kassa ljudkort, dåliga mickar och söker nu något som man kan få till något vettigt med. Finns det någon här som kan ge tips på olika paket? Mickar, ljudkort och mjukvara. Kör gärna väl beprövade grejer som funkar. Behövs det två mikrofoner eller räcker det med en till att börja med? Budget från 2500-5000 sek. Tack på förhand!
×
×
  • Skapa ny...