Jump to content
Annons

Probbo

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Har läst på lite om Focal Solo6 samt twin6. De verkar vara riktigt bra. Någon av dessa blir det. Just nu lutar det åt twin6. Struntar i sub till en början. Tack för era svar.
  2. Sigia, precis. Jag efterlyser fördelar vs nackdelar med dessa två setups. Mindre högtalare+sub eller ett par rejäla högtalare (fullrange). Själv har jag bara kört utan sub. kanske dags att tänka om, eller?
  3. Tack desvaenger, intressant, ska kolla upp focal solo samt PSI.
  4. Tack Yoda 🙂 studiorummet är litet ca 8 kvm. Hyfsat bra dämpat. Så jag sitter ju ganska nära högtalarna. Ljudet idag är kraftfullt (stora golvhögtalare, dubbla 12 tummare) men katastrof ljudmässigt, bra tryck men låter stökigt. när jag är ute efter detaljer kör jag hörlurar ( beyer dynamic DT150). Ska kika på dina tips. Stort tack.
  5. Utgångspunkten är om låten skall mastras eller inte. Och av vem som skall mastra. Samt genre av musik. Själv proddar jag mest med dansmusik som släpps på mindre bolag, därmed oftast simplare mastringar. (Ibland undrar jag om de vet vad de gör) Själv brukar jag lägga på en plugg som lägger de lägre bas freq i mono och övre freq i stereo, (gammal vinyl vana kanske) Lite kompressor, lite eq sen brukar det räcka. Absolut inget reverb. Men kanske beror på genre. Men man om man litar på personen ansvarig för mastring skall man givetvis göra så lite som möjligt på mastern. Det gör jobbet lite lättare för den som skall mastra.
  6. Efter många år med mixning med hembyggda budget speakers funderar jag på att uppgradera. När jag lyssnat igenom tidigare produktioner i andra system inser jag att jag ligger lite fel i mina bas freq. (Inte bara där, mixar lite galet överallt men mest basen som blir fel) Jag sysslar mest med dansmusik och behöver ordentligt med bas (Måste jag ha en med subbas eller räcker det med ett par bra högtalare av större modell?) budget mellan 10000-20000kr. Behöver lite tips. Tack för er hjälp.
×
×
  • Skapa ny...