Jump to content
Annons

henha

Medlem
  • Antal inlägg

    5
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag tänker så här: Om jag väljer en MIDI-klaviatur så kräver ju detta att jag kopplar denna till antingen en dator eller till en hårdvaru-synth för att få ljud. Att enbart ha möjligheten att köra via dator känns för mig aningen begränsande och krångligt. Jag har sedan tidigare en Roland Juno-D med MIDI-ingång. Visst funkar det att koppla en extern klaviatur (så som VPC1) till denna ingång och använda Roland-ljuden? Då piano-ljuden i JUNO-D:n inte är av bästa klass så undrar jag om det finns några bra och helst rätt billiga hårdvaru-synthar (alltså endast en ljud-modul) som jag i så fall skulle kunna köpa till min VPC1, så att jag har den möjligheten också i kombination med att köra via ett dator-baserat bibliotek?
  2. Tack för era utmärkta svar! Det har verkligen fått mig att tänka om i frågan.
  3. Hej! Jag har ett piano av märke Bluthner från 50-talet. Ett riktigt kvalitets-instrument som dessutom är renoverat vad gäller mekaniken. Då detta inte tillhör kategorin piano som kan skänkas, utan är värt runt 15.000 kr, har det varit svårt att hitta någon intresserad av pianot. Blocket har varit värdelöst. Är det någon som har något tips på hur jag kan gå till väga för att sälja mitt piano? Finns det kanske nån pianohandlare etc. som ni tror kan vara intresserad av att köpa piano av denna sort. Pianot finns i Eskilstuna, Södermanland.
  4. Tack alla ni för er hjälp! Särskilt Kawai VPC1 ser mycket intressant ut. Är det någon som möjligen vet om någon musikaffär i Sverige kan tänkas ha ett exemplar av denna inne som man kan prova?
  5. Hej! Jag har under många år av min ungdom spelat mycket klassiska stycken på piano, men har nu inte spelat "på riktigt" särskilt mycket på flera år. Jag har nu en liten Roland-synth som jag kör via MIDI till Addicitive Keys flygel-ljud och är supernöjd med hur det låter. Dock känner jag att jag vill ta upp det klassiska spelandet på allvar igen, och då jag inte har möjlighet att ha ett riktigt piano har jag börjat leta efter andra alternativ. Vad jag förstår finns det tre olika alternativ som kan vara intressanta: - MIDI-keyboard - Stage-piano - Digitalpiano Inbyggda ljud är inte så viktigt för mig då jag tänkt fortsätta köra via MIDI till datorn. Skulle det finnas ljud så är inte ljudkvalitén viktig den heller. Det viktigaste för mig är att tangentkänslan ska vara så bra som möjligt och nära efterlikna den hos ett riktigt piano. Då min bakgrund är inom klassiskt piano är jag ganska kräsen på den biten. Helst vill jag hålla mig under 10.000 kr men kan ev, vara beredd att ge ett par tusenlappar till Tar gärna emot förslag och tips på instrument som skulle kunna uppfylla mina krav.
×
×
  • Skapa ny...