Jump to content
Annons

Vertigood

Medlem
  • Antal inlägg

    14
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Vertigood

  • Födelsedag 1980-11-18

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Ronneby
  • Intressen
    ljud, film, spel, fotboll,
  1. ok, så jag har nu förstått att när det ligger filer som är mp3 i den mapp med ljud jag vill importera nåt från så hänger sig programmet. Ska inte Pro Tools tåla mp3or??
  2. jag thrashade först så som snubben visade i videon här ovanför. Men i min Roaming mapp så fanns ingen Digidesign-mapp..så jag hade bara tagit bort DAE-mappen från Common files>Digidesign vilket gjorde att inga pluggar laddades. Det skapades ingen ny sån mapp vid boot av PT heller. Så jag fick återställa den DAE-mappen nu o då laddas alla pluggar igen. Men det satans programmet hänger sig o svarar inte när jag vill importera filer. Kan en avinstallation vara på sin plats kanske? Annars måste problemet vara korrupta filer som gör att programmet hänger sig. För nu testade jag en gammal session o gick in i Workspace och i en annan mapp med fx utan problem. Edit igen: Jag testade att ta bort filerna i den mappen problemet verkade ligga..navigerade sen i Workspace till den mappen för att se vad som hände..o det hänger sig ändå. :/ Är inte färdig med min session (en skoluppgift) och vill inte thrasha settings o prefsom det kan resultera i att plugins inte fungerar i min session o så.
  3. efter att mitt PT idag hängt sig redan innan jag laddat en session. samma sak varje gång. så jag thrashade mina prefs o settings. Nu när jag vill starta min session igen så är det plug-ins som blivit inaktiverade för att de inte hittas i plug-ins mappen..vad göra???
  4. Tack för svaren. De där tipsen för bästa prestanda gjorde jag direkt när jag skaffat programmet. Det flyter alltid på bra o så. Idag har det konstigt nog gått bra att importera filer utan en enda krasch :/ Så jag vet inte vad det var. Kan fortfarande inte drag-and-drop:a dock, och hittar inget svar på det heller. Screwar man nåt när man thrashar sina prefs? Eller är det inte märkbart liksom?
  5. ok, att "trasha" inställningar vad gör jag då? 🙂 Jag har inte stor koll på dessa termer. filformaten är antingen mp3 eller wav så det ska ju funka. tack för svaren.
  6. Hej där. Kör PT 10 på min laptop som har WIN 7 64-bit, Intel i7, 8 gb ram.. Jag har för mig att man ska kunna drag-and-drop:a filer in i projektet från en plats på datorn..? Jag kan alltså inte det. När jag väljer att importera filer via 'Import' eller Workspace så kraschar programmet när jag ska välja filerna. Vad kan det bero på? Plötsligt så kan jag inte använda zoom-kortkommandon..alltså E R T på tangentbordet..vad har jag lyckats göra för att få bort det?
  7. Det kan jag absolut göra. Gör det imorgon. Tack.
  8. Kan nämna att trummornas master level börjar på noll och stegras och ändå så knäpper det till. Ingen kompressor på. Har testat med min primära ljuddrivrutin, samt asio4all som jag har för att köra Pro Tools, men det blir samma grej. Testade att exportera introt för att se om ljudet va kvar i wav-format, och det var det 🙁 Det är inget ljud som krockar eller nåt så jag förstår inte alls.
  9. Hej. Undrar lite vad jag kan göra för att få bort ett knäpp/glitch/sprak som uppstår? Jag har en låt där det först är intro med en synth, sen efter en stund så kommer trummorna in och första ljudet sprakar alltså till för att sen låta som det ska. Förstår inte varför. Har testat olika buffer sizes men det hjälper inte. Är det nån inställning jag kan göra? Tacksam för svar.
  10. De där AKG 240 hittar jag i dagsläget för 799:- och då många verkar tycka de är bra allroundlurar så känns de som ett bra val. Jag har aldrig använt lurar när jag gjort musik eller mixat nåt. Så jag e ny i det träsket 🙂 Så jag tar åt mig av andras erfarenheter och så, sen ska ju lurarna självklart sitta skönt, så jag ska nog leta upp vart jag kan känna på dom lite. Men va gäller budget så är det under 1000:- som gäller.
  11. Tack för snabbt svar. Nja, det är inte en musikutbildning så. De uppgifter vi gjort hittills är att göra ljudkoncept till bilder, ljudlägga ett filmklipp med effekter och musik, gjort en ljudsaga av en bok med effekter och röster. Så framförallt blir det nog att använda dom när jag mixar sånt tror jag. Är halvöppna att föredra då eller är det tvärtom?
  12. Hej. Har nyligen börjat en ljudproduktionsutbildning och på skolan körs Pro Tools som standard. Jag gillar programmet och tänker skaffa det. Vill nu dessutom ha et par bra hörlurar till för att kunna jobba "tyst" så att säga. Jag är nybörjare och kräver inga superlurar men vill ända ha bra allroundlurar för lyssning samt mixning då. Hade funderat på AKG 240s och frågar nu här om det är ett bra köp för mig?
  13. Tror jag förstått nu..Är ju helt ny med det här med ilok och Pro Tools. Trodde ju att det bara var en ilok som krävdes för att köra PT 10 trial..men måste uppenbarligen ha nån hårdvara oxå 🙂 Står på pro tools sida om trialen att man behöver ha en ilok och dator som motsvarar system kraven. Då jag kommer köra PT på min laptop och använda den dels hemma men oxå på min skola så behöver jag ha nån liten smidig hårdvara och då är väl en mbox mini att rekommendera kanske? Tacksam för svar.
  14. Hej. Använder denna tråden lite. Har nyss skaffat en ilok 2 och laddat ner Pro Toools 10 trial. Fått in iloks software och drivers samt laddat in licensen och datorn hittar iloken. När jag startar Pro Tools står de "Unable to detect hardware" Min ilok har senaste drivisarna från iloks sida så jag förstår inte vart problemet är..nån som kan hjälpa mig?? Testat installera om mjukvara och allt..även PT men det blir samma fel ändå 🙁 Tacksam för svar! / Henrik
×
×
  • Skapa ny...