Jump to content
Annons

Seb5

Medlem
  • Antal inlägg

    8
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hej, Då jag har en del olika pluggar och allt känns huller om buller så skulle jag vilja skapa mappar så att dom från samma tillverkare är i samma. Idag så när jag lägger till en plug på ett spår så är det bara en lång jäkla lista. Hur gör jag detta?
  2. En Blackstar HT Dual kanske? http://www.blackstaramps.com/products/ht-dual/ Finns nog beggad till okej pris.
  3. Hej, jag har skaffat Komplete och undrar hur ni använder Kontakt 5 med Cubase. Vilket är det mest "optimerade" sättet? Säg att man vill använda Studio drummer, Alicia Keys och någon bas från Komplete biblioteket. Laddar ni då in dom tre instrumenten i en enda Kontakt och gör multi out via vst instruments eller laddar ni ett nytt instrumentspår för varje nytt instrument ni använder, dvs endast ett instrument per kontakt ruta? Drar det mycket mer CPU genom att ladda enskilda instrument per varje Kontakt?
  4. Seb5

    Cubase 7 ute

    Någon som fått klarhet i om det finns update från 5.0/5.5?
  5. Jag har googlat runt lite angående Omnisphere och förstått att akustiska ljud inte finns så mycket av utan mest "elektroniska" ljud. Hur pass bra låter de pianon som finns i omisphere? East West verkar hur bra som helst, dock väldigt inriktat på just ett visst segment. Samt att det tar väldigt mycket utrymme på disken. Finns det inget mitt-i-mellan som är bra i båda världarna? Akustiskt och Elektroniskt.
  6. Idag har jag Cubase 5 och använder dom inbyggda instrumenteten/effekterna. Musiken jag håller på med är inte så beroende av virtuella instrument förutom då trummor(som jag kör addictive drums till) samt piano. Dock är det ju skoj att ta ut svängarna ibland och när jag gör det så tycker jag att Cubase Halion och de andra som ingår i Cubase 5 låter så trist och är bregränsade, saknar "riktiga" instrument utan jag finner massa elektroniskt som jag inte har någon användning av känner jag. Jag söker en mångsidig lösning som samtidigt låter bra. Jag har tänkt att köpa något nytt som har stråkar som låter bra, pianon som låter bra och andra tycker av instrument. Och självklart använder jag ju alltid nån synt. Ungefär i stil med vad som finns i The Killers musik Så vad finns det på marknaden att köpa? Hur är Komplete paketen? Hur är Steinbergs Halion 4 eller Sonic? Ingår det användbara instrument här? Om jag uppgraderar till Cubase 6.5, får jag mer ljud då som är värt uppgraderningen? Några andra förslag? Jag är inte så intresserad av att köpa en av varje, utan hellre ett paket där det ingår flera saker. Allt för att få mer inspiration från ett ställe. Budget är beroende på hur stort användningsområde produkten har, vill med andra ord inte köpa ett stråkpaket för 10k, trots att det låter faktastiskt jämfört med andra. Men vill samtidigt inte att det låter väldigt samplat.
  7. Jag sitter och pillar med en pianolåt. Finns det någon möjlighet att ställa in attacken på en invuduell not? Den ska ha en viss volym(som jag ställt med velocity), men den ska komma fint och inte så hårt som den gör just nu. Finns det något funktion till detta likt velocity inställningen i midi-editorn?
  8. Första inlägget på detta forum. Dock har jag läst runt en del tidigare och sökt via google. Jag har byggt ett inspelningsbås hemma i lägenheten, pga att lägenheten är lyhörd samt dom psykologiska bitarna, så man kan leva ut, utan att skämmas. Samt även för att kunna spela in rörstärkare på hög volym. Jag vet att många kunniga inom området inte rekommenderar ett litet bås och jag förstår varför nu när det är färdigt, men i detta fall fanns det ingen annan möjlighet. Så jag tänkte göra det bästa av situationen. Jag byggde på golvskiva, träreglar, isolering, massa gips och fog. På insidan satte jag ikeas 19:-/metern tyg runt om samt i taket. Jag lade in matte på golvet. Jag har byggt 2x absorbenter på 95mm glasull. 120x60cm. Byggde även en till absorbent jag har i ett hörn, byggd på trekanter sen med tyg omkring sig. Tanken är att den ska efterlikna en basfälla, även den på 95mm glasull. Samt så köpte jag billiga absorbenter från thomann, men med lite djup. dock har jag bara 1.3 m2 thomannabsorbent totalt i båset. Nu till problemet: När jag klappar med händerna så finns det knappt någon diskant, utan klappet blir väldigt dovt. Jag misstänker att tyget äter upp väldigt mycket av diskanten. Stämmer det? Bör det lösa sig om jag tar ner tyget och målar på gipset istället? Det är alltså typ på alla väggar samt taket. Vad jag förstått så blir väl basen dominant mot diskanten i ett litet utrymme, men är det så att jag dödat diskanten i hela båset genom massa tyg? Båset i sig låter bra vid sånginspelning, akustisk gitarr och förstärkare tycker jag. Men jag antar att i såna små bås så kan allt bara bli bättre. Så ni som är kunniga, ska jag ta ner tyget och ersätta med målarfärg? Eller kommer det bara bli väldigt mycket reflekterade väggar då? Kanske ta bort någon vägg med tyg bara? Båset är inte kvadratiskt. Ganska så avlångt ändå samt att det är platsbyggt efter en vägg som går ut upp vid taket, så det är inte helt som en skolåda, utan ena väggen är formad såhär: l l l l l ------------ ...............l ...............l ...............l ...............l ...............l ...............l ...............l ...............l ...............l . osv Och ja, jag måste ha kvar båset 🙂.
×
×
  • Skapa ny...