Jump to content
Annons

danne666

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Utgår ifrån att du sitter med en hyffsat ny stationär dator? Köp i så fall ett PCI-e Firewire 400/800-kort, typ detta: http://www.dustin.se/product/5010462701/deltaco-firewire-800-400-kort-1x6-pin-2x-pin/ En del enklare externa ljudkort klarar sig med "gamla" firewire 400 men jag tycker det är lika bra att köpa ett 800-kort om man ändå ska installera något nytt.
  2. Bumpar tråden. Har för ett tag sedan införskaffat en UA Apollo Quad och nyligen också ett UA LA610Mk2 channel strip till min "nanostudio". http://www.uaudio.com/apollo http://www.uaudio.com/hardware/channel-strips/la-610-mkii.html Dessa används mest för inspelning av el- och akustisk gitarr, bas och sång. Akustiska trummor står också på menyn men ännu så länge kör jag på med studio drummer och ett Alesis DM8. Det går sådär, haha. Bytte upp mig från ett Focusrite Saffire Pro 40: http://global.focusrite.com/firewire-audio-interfaces/saffire-pro-40 Initialt var jag lite skeptisk till om det skulle bli någon större skillnad i ljudkvalitet. Den största anledningen var egentligen att jag ville använda UA:s i mitt tycke mycket välljudande plugins som Fatso JR och Lexicon 224. Men shit vilken skillnad det blev! Jag är grymt imponerad.
  3. Tack för det, men jag tänker nog ändå köpa nytt. Jag har dock aldrig spelat Tama. Hur står de sig jämfört med Sonor-setet jag kikar på? Jag tänker framförallt på Superstar Hyper (eller ev Silverstar), t.ex.: http://www.thomann.de/se/tama_sl62hzbn_bts_superstar_hyper.htm
  4. Tack för ditt svar. Midlevel låter som det jag är ute efter. Syftet är att jag dels vill lära mig spela trummor bättre (banka bort jobbstress), dels kunna spela in hjälpligt. Det jag spelar in är mest akustisk/elektrisk gitarrock typ Dinosaur Jr så det är inte jätteviktigt med superslickt ljud, mer åt indie/retrohållet. Jag har ett Focusrite Saffire Pro 40 som har 8 ingångar. Det får räcka tills vidare. Mickar och placering och sånt har jag inte koll på, men jag har ett asortment av mickar och stativ liggande och får helt enkelt lära mig efter hand. Till viss del håller jag med om begagnat, men om man inte är 100% med i matchen är det ju rätt svårt att veta vad man köper (och varför säljaren säljer). Dessutom brukar det ju bli merkostnader till begagnade saker, nya skinn, nya cymbaler, etc., men det är klart att det kanske ändå är mer prisvärt. Jag har dock bankat en del på Sonors kit och gillar dem, de känns stabila och välgjorda. Är också väldigt förtjust i det turkiska cymballjudet och ett sånt kit är ju i alla fall ett snäpp upp tycker jag. Det går kanske att komplettera med en bättre ride och en crash till efter hand. En till golvpuka hade ju varit ok också, men det får vänta.
  5. Har redan ett digitalt Alesis DM8 USB trumset som funkar helt ok, men vill ha ett akustiskt set också
  6. Hej! dags att köpa in ett riktigt trumset till den lilla hemmastudion (som dock växer undan för undan 😕 ). Till saken hör att jag är en rätt kass trummis, men jag jobbar på det. Det jag funderar på är ett: Sonor Essential Force Birch Studio http://www.thomann.d...irch_studio.htm och Istanbul Agop Xist Brilliant Cymbal Set http://www.thomann.d...t_beckenset.htm Pall har jag redan. Och efter det är man up and running, eller? Behövs något mer?
×
×
  • Skapa ny...