Jump to content
Annons

ekan94

Medlem
  • Antal inlägg

    72
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Allt postat av ekan94

  1. Hej! Jag har fått tillbaka en låt efter mastering som låter bra, men den har väldigt låg volym. Ser när jag har audio-filen i Logic att det finns mycket utrymme upp till 0 dB. Undrar då hur det blir om jag lägger en limiter och pressar upp volymen lite till, går det att göra så eller kommer slutresultatet bli uselt?
  2. Okej, kul att höra! Men är det den enda anledning till att man har reverb på en bus? att det tar onödig plats hos processorn? eller finns det andra fördelar
  3. Hej! Hur brukar ni placera pluggarna på era kanaler i mixern? Till exempel EQ efter Reverb så att reverbet påverkas eller tvärtom? Och varför placerar ni de som ni gör? Visst varierar det, men har ni några specialla metoder?
  4. Hur får man till ett sådant eko? Har testat att lägga vanligt reverb på kicken men det blir inte alls bra
  5. Hej, jag söker någon som skulle kunna hjälpa mig med min mix som jag håller på med nu. Jag blir inte riktigt nöjd med den, det låter platt och lite tråkigt. Jag sysslar med elektroniskt. Är det någon som skulle vara intresserad så skriv i tråden eller skicka PM så länkar jag låten till er. Tack!
  6. Kanske var lite otydlig, menar kickens bas, alltså de låga frekvenserna på kicken. Jag vill såklart att kickens bas ska ligga på kicken och inte komma i efterhand. Kan det kanske ha varit så att det var något fel på basen i den bilen jag lyssnade på?
  7. Hej! Jag undrar om någon skulle kunna hjälpa mig att lyssna på denna lilla snutten av introt på min nya låt och säga om basen ligger på kicken eller om det kommer efter. Som jag hör det så ligger den på, men när jag spelade den i en bil som har en stor bas så kom kicken först och sen kom basen... Hur är det? Ligger basen efter eller där den ska? http://www52.zippyshare.com/v/72677985/file.html
  8. Okej, men förstår inte hur man ska kunna få det där "vibrerandet" av ett filtersvep?
  9. Okej, ska testa det! Är det det Alesso gör i denna låten också vid 1.00?
  10. Hej! Jag undrar om någon skulle kunna hjälpa mig att få fram ljudet som kommer en minut in i denna låten (1.00). Det är de "darrande" stråkarna som börjar stiga efter introt. Vet ni någon tutorial på detta så länka gärna, annars får ni gärna förklarar själva! http://www.youtube.com/watch?v=lVMW88qX8dw Tack på förhand!
  11. Hej! Jag har precis färdigställt en remix av "Linkin Park - What I've Done" som jag vill lägga upp på min soundcloud. Jag har hört av många att det inte ska vara några problem med rättigheter och så i och med att den inte kommer dra in några pengar osv. Men jag vill vara helt säker på att jag kan lägga upp den. Vad vet ni om detta? Jag kan inte tänka mig att alla som lägger upp remixer på soundcloud har fått tillstånd från skivbolag och artister, men deras remixer finns ju kvar. Så hur ligger det till egentligen?
  12. Här är en av de senaste låtar jag gjort/håller på med. Jag har gjort en väldigt simpel och snabb mastering själv (jag mastrar annars inte helt själv). http://soundcloud.com/erikhannell/linkin-park-what-ive-done-erik/s-U1GBb Hör ni något som ni direkt kan säga är "fel" i mixen?
  13. Okej, men då skippar jag steg 2. Jag har alltså förstått att det är mixen det är fel på. Men då menar ni att jag borde gå in på spår för spår och EQa individuellt? För jag har lärt mig att man ska EQa flera ljud samtidigt så man hör hur det påverkar hela ljudbilden. Men samtidigt förstår jag att det är bra att köra grunden av EQn på enskilda spår.
  14. Hej! Jag har ett stort problem, och det är att så fort jag gjort en låt, och mixat och mastrat den så är den så mycket lägre i volym än vad andra låtar är. Jag förstår inte hur jag på något sätt ska kunna få låten högre när mixen ligger precis under clipping innan mastering och sedan så boostar jag den med limiter efter masteringen, så att den ligger precis på högsta möjliga volym. Vad gör jag för fel? Min process ser ut så här: 1. Mixar så att låten, vid den punkt där det är högst volym, ligger på typ 1 dB under clippinggränsen. 2. Innan jag bouncar för mastering så sänker jag masterreglaget till -5dB så att jag har mycket headroom att jobba med. 3. Jag mastrar låten och sätter på en limiter för att höja volymen så mycket det går utan försämrad kvalitet. 4. Jag bouncar som färdig mp3. 5. Jag spelar upp den i iTunes och jämför med annan låt. Då märker jag hur mycket lägre min volym är. Är det på punkt 2 jag gör fel? Att sänka mastervolymen innan export för mastering? Är EXTREMT tacksam för svar! Mvh Erik
  15. Okej, men brukar sådant följa med när jag köper på nätet? Något som vet det? Har också svårt att bestämma mig för om jag ska skaffa RP5 eller RP6. Det skiljer ju en del i pris. Rummet som jag sitter i är cirka 30 kvadratmeter så det är ju inte jättelitet, och jag vill gärna ha en hel del bas. Är det då värt att ta RP6an? Kan tyvärr inte provlyssna då det inte verkar finnas någon musikaffär här i närheten som säljer bra studiomonitorer. Men jag litar på att KRK är vettiga.
  16. Okej. En sista fråga då, hur kopplar jag monitorerna till min dator? Antar att det inte finns AUX ingång på de? Och jag har inget slutsteg eller ljudkort eller något sådant förutom det som finns i datorn (Macbook Pro 13). Det är KRK monitorerna jag tänker på nu.
  17. Okej, och skillnaden på passiva och aktiva, vad är den?
  18. Det låter ju rätt bra! Vad är det för monitorer du köpt? Har du några att rekommendera? 🙂
  19. Okej men vet ni om RP5orna är bra då? http://www.thomann.d...2_se_bundle.htm Har sett att det är många som har de, tycker dessutom att de ser bra ut. Är det bra kvalitet?
  20. Okej, det är precis det jag märkt också, blir aldrig nöjd med mellanregistret när jag lyssnar på låtarna i klubben. Det är som en stor gröt... Det får nog bli monitorer ändå, tack för tipsen 🙂 Undrar också vad skillnaden på dessa två är? RP5: http://www.thomann.de/se/krk_rp5_rokit_g2_se_bundle.htm RP6: http://www.thomann.de/se/krk_rp6_rokit_g2_se_bundle.htm Att RP6an är större? Gör det mycket större skillnad?
  21. Okej, men den främsta fördelen med monitorer är, om jag förstått det rätt, att man hör allt ljud tydligare, de tar inte bort något ljud som egentligen finns där och spökar i bakgrunden? Eller vad är den stora skillnaden?
  22. Okej, men frågan är om det är värt 2500 kr för en så pass liten förbättring? Jag har aldrig lyssnat i ett par riktiga studiomonitorer så jag vet själv inte skillnaden. Just nu tycker jag att det är mycket i mina mixar som inte sitter perfekt, och det är sånt som jag hör i efterhand på andra högtalare, kan det då vara fördel med monitorer att man hör mer av ljudet? 🙂
  23. Hej! Jag sitter just nu och gör musik ett rum som inte är akustikbehandlat eller något sådant och det är rätt så stort. De som jag använder som monitorer nu är detta set: http://www.logitech.com/sv-se/speakers-audio/home-pc-speakers/speaker-system-z623 Hade det blivit mycket bättre ljudkvalitet och lättare att göra en bra mix på mina låtar om jag skaffade mig ett par riktiga studiomonitorer? Eller hade det varit helt förgäves i och med mitt rum? Tänkte mig i så fall dessa: http://www.thomann.de/se/krk_rp5_rokit_g2_se_bundle.htm Tack!
  24. ekan94

    Skapa klarhet i mixen

    Jag har problem med att min mix känns lite grötig om man jämför med andras mixar. Undrar om någon av er har tips på vad som kan skapa ökad klarheten i mixen. Jag EQar alla spår, men jag använder knappt kompressorn, just för att jag inte kan den och är rädd för att förstöra mer än vad det kan gör gott. Det känns som att ljudet på mina låtar blir lite "dovt" eller hur man ska säga. Det kan sticka ut mer känns det som. Kom gärna med tips eller bra tutorials!
  25. 2an, alltså Cutting Rooms version?
×
×
  • Skapa ny...