Jump to content
Annons

CrilleE

Medlem
  • Antal inlägg

    11
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Är lite tveksam till thomanns support. Ska prova att maila tillverkaren men mail funkar ju bara ibland tyvärr. Oftast får man ett inklippt standardsvar.
  2. Vore ju väldigt ruttet av dem i sånna fall, det står vistakompatibel på sidan och på kartongen. Man kan inte ringa dem utan att det blir svindyrt om man inte bor i USA, kasst. 😐
  3. Oj, borde kanske sagt att jag gjort det. Winamp startar inte uppspelningen alls och Windows Media Player ger ett felmeddelande. Men tack ändå. 😐 Men det ska alltså inte vara så här i alla fall? Tänkte att kortet kanske bara funkade genom nåt ASIO-grejs, vet inte riktigt hur det där funkar. Misstänker att det är Vistas ljudhantering som stökar. Asio i i Cubase går väl runt den?
  4. Hej. Köpte ett Tascam US-144 för att det skulle fungera i Vista. Efter lite krångel så har jag fått det att funka att spela in och spela upp ljud i Cubase LE, latencyn är bra. Men det går inte att lyssna på ljudfiler genom andra program, typ media player och winamp. Ska det vara så? *förvirrad*
  5. Kompabilitet är inte något problem med nån av processorerna. Men jag skulle satsa på två hårddiskar om du ska hålla på med ljud (en för system, en för ljudfilerna). Processorprestandan är det inte så stor skillnad på. P4 har nackdelen att den drar mycket ström och därför kräver rätt kraftig kylning och kraftigt nätagg. Det kan leda till en del oväsen. Men sen låter nog Raptorn en del så. Seagate har tystast diskar, sägs krasha minst också. Men de är inte snabbast. Grafikkort har jag dålig koll på så det får nån annan uttala sig om.
  6. CrilleE

    Antec Sonata

    Tanken är väl att det ska vara lättkylt också, har du en 120mm chassifläkt som snurrar långsamt byts luften ut rätt snabbt. Då kan du köra de andra fläktarna långsammare.
  7. Athlonen är fortfranade snabbare på den punkten, bara att kringutrustningen (minnen och chipset) är bättre för p4. Du pratar om k6, det är inte en athlon xp.
  8. Jaha, så det va så enkelt. 🙂 *sätter sig i ett hörn och skäms* Men tack för hjälpen! Har lekt men att förvränga rösten i två timmar nu. Lättroad?
  9. Intressant när man kollar på länken och AMD XP 3200+ får däng i ALLA spel jämfört med en vanlig Pentium 4 3.0GHz. Det talar ju direkt mot vad du påstod. I min lilla snabba webkoll så hittade jag bara information som sa att pentium var bättre på flyttal (vid jämförelse mellan motsv processornumrering, och inte faktisk klockfrekvens). Njaa, alltså det har att göra med att det är en "modern" P4, bättre minnen och moderkort. På den tiden när XP va modern va den snabbare på flyttal än P4:orna på moderkorten som fanns då. 🙂
  10. AMD är mycket bättre på flyttal, t.o.m. athlon XP är rejält mycket bättre än p4. Lita inte på syntetiska tester så som si-soft sandra. I t.ex. 3Dspel som använder mycket flyttal till grafikmotorn är AMDs generellt snabbare. länk till litet test: http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showd...spx?i=2261&p=13 EE P4:orna i testet är inte vanliga, utan extreme edition som kostar flera tusen. Heltal är P4 bättre på däremot (och det används mycket mer än vad man tror). En jag känner jobbar som programemrade och de programmerade ett spel (enclave, inte så känt). Deras motor byggde mycket på flyttal, och tydligen gick spelet mycket snabbare på AMD-maskiner.
  11. Hej, är ny här.. Sitter tidigt på morgongen här och försöker lägga på en realtidseffekt i cubase. Det går inge bra... Har försökt läsa instruktionerna men lyckas inte hitta någon bra förklaring på hur jag ska göra. Min latency är på 6ms så det borde låta ok tycker jag.. Har fattat så mycket som att jag ska: Slå av active monitoring. Lägga på effekten på insignalen i mixern. Det skrivs om att aktivera monitoring, fast jag fattar inte var man gör det. Som det kanske märks är jag rätt grön på cubase. 😕 Tacksam för all hjälp!
×
×
  • Skapa ny...