Jump to content
Annons

Karin Bengtsson

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Kvinna
  1. Precis, Space Designer är ett impuls-reverb så EGENTLIGEN har jag inget problem eftersom jag i princip skulle kunna gå till en ishall och spela in en impuls och lägga in i Space Designer. Nu är jag lite bekväm dock så jag startade en tråd på StudioForum istället för att kanske slippa detta bök 🙂 Men ok kul att så många har bra tips. Tack!
  2. Karin Bengtsson

    Ishallsreverb

    Jag har fått någon slags idé om att få till ett reverbljud som gör att det låter som man är i en ödslig ishall. Vill göra en låt som handlar typ om en ensam tjej som tränar konståkning helt själv fast alla andra gått hem från ishallen typ. ( 🙂 ) Kanske använda reverbet på sång eller kanske någon sorglig syntslinga. Hur hade ni gjort? Kanske någon slags katedrals-reverb funkar? Om ni har något specifikt förslag för Logics Sound Designer hade det varit grymt. Jag är så himla oerfaren med reverb, bara famlar i blindo.
  3. Jag går en utbildning på distans som inte har intagningsprov utan man kommer in på gymnasiebetyg eller högskoleprov. Man måste dock ha tillgång till nödvändig utrustning. http://musikochljuddesign.se
  4. Åh MJ är väl ett fantastiskt exempel på hur produktion inte behöver vara superperfekt för att det ska funka. Tycker att ganska många ljud på t ex Dangerous känns ganska fula och sången distar till och med lite grann på sina ställen. Men det är fortfarande Michael Jackson liksom, såna detaljer blir så futtiga i helheten. Gillar att du lyssnat så uppmärksamt på just Earth Song - hur kom det sig? 🙂
  5. Är det någon som vet om Veronica Maggio har någon speciell effekt på sin röst? Jag tycker ibland det låter nästan som om hon har sjungit in låtarna i någon lägre tonart och sedan pitchat upp rösten i efterhand. Den har liksom en sån där ljus nästan flickaktig ton samtidigt, som den är kraftfull, som jag tycker nästan låter artificiell ibland. Lyssna till exempel på Gammal sång eller Satan i gatan. Eller är det bara så att det är så hon låter helt enkelt, och att det är väldigt mycket kompression som ger den lite artificiella tonen? Undrar om det är någon annan som tänkt på det här.
  6. följde faktiskt ditt tips, detta funkar grymt bra. tack! 🙂
  7. ok tack för tipset, det verkar vara en bra lösning. Köpte du hårddisken direkt från mcetechs hemsida eller finns de att köpa i någon affär? Behöver man lämna in datorn för att installera grejerna eller kan man göra det själv? Går det att sätta tillbaka DVDn om man skulle behöva?
  8. Tänkte införskaffa en extern hårddisk till att spela in audio-filer på. Vilken rekommenderar ni? Mitt Firewire-uttag är redan upptaget eftersom ljudkortet är kopplat där. Är det USB som gäller då? Tips är väldigt välkommet!
  9. hej, det här låter kul, jag själv gillar t ex drake... mina produktioner låter lite ibland i samma stil som whiz khalifas "In my car"... dock gillar jag att experimentera en del så det kan låta lite olika. skulle dock inte beskriva min stil som "dance & club" 🙂 låter det intressant maila karrabom@hotmail.com så kan ni få lyssna på lite grejer jag gjort osv. 😱🙂
×
×
  • Skapa ny...