Jump to content
Annons

vivaldistrut

Medlem
  • Antal inlägg

    8
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Intressen
    Skogspromenader.
  1. Antar att det bara är jag som är intresserad av det här, men det känns bättre i själen att få ett avslut. Det visade sig vara en ledning i väggen bakom mig som orsaker pipet. Lösningen är att flytta på mig några meter (jobbigt), flytta till annan lägenhet (ännu jobbigare) eller att kontakta kommunen samt hyresvärden och försöka få dom att renovera hela huset och dra om eventuella elledningar och dylikt (bästa lösningen).
  2. Tackar för svaren, Elof och Claes. Ska undersöka och återkommer!
  3. Hej älskade studiorävar. Har bråkat med ett problem under en längre tid, nämligen ett grymt irriterande pip runt 6000 Hz som alltid dyker upp när jag spelar in, främst när jag lajnar elgitarr men även vid användning av mikrofon. Pipproblem på 50/60 Hz har jag hört talas om men 6 kHz är för mig obekant. Har undersökt alla möjliga apparater som kan tänkas störa (TV, förstärkare, diverse eluttag, svarv, etc.) men hittar inte källan... Vad ska jag ta mig till? 🙁 Bifogar färggrann bild som visar problemet.
  4. Just det ja, förr fanns det ju mängder av gubbar som satt i källare och lagade TV-apparater och dylikt. Det är kanske bland den utdöende skaran av människor man ska söka sig till. Nu har jag bara undersökt musikaffärerna. Bra tips, ska undersökas!
  5. Hej gott folk, Har en gammal kassettporta som jag vill reparera. Har försökt att googla fram nåt vettigt ställe i Göteborg men det går riktigt dåligt. Har nån nåt tips på vart man kan vända sig? Tackar så mycket.
  6. Tackar, det var precis detta jag var ute efter. Får helt enkelt gräva lite till i manualen och se exakt vad en "nudge" motsvarar i det Studio kallar för "ticks". Antar att en "tick" är en "nudge".
  7. Satt på toa och småbläddrade lite i nya numret när jag möttes av denna mening. Hur gör man för att "minus-delaya -15 tick" i Logic? Har förstått så mycket att det handlar om att flytta spåret en smula, men hur vet jag att jag flyttat det just "-15 tick"? Tack på förhand.
×
×
  • Skapa ny...