Jump to content
Annons

Balyn

Medlem
  • Antal inlägg

    11
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag livestreamar mest men det händer att jag gör några podcasts och det händer via Sony Vegas eller direktinspelning med OBS(livestream mjukvara). Så idén är att jag ska kunna använda det live och inte bara när jag recordar och lägga på en effekt.
  2. Okej! Ja, men då vet jag. Synd är väl det får jag väl säga.. Borde ju finnas någon sådan adapter tycker man, men aja. Tack för hjälpen!
  3. Balyn

    USB till XLR adapter?

    Tjenare! Jag har en Blue Yeti mikrofon som ansluts till datorn via USB, men jag hade tänkt mig att skaffa en http://www.4sound.se...-xenyx-q1002usb (Behringer Xenyx Q1002 USB) för att få en skapligt billig lösning för mikrofon kompressor vilket jag behöver för mina livestreams / podcasts och liknande. Det jag eftersöker är en USB(3.0A) till XLR adapter. Dvs jag sätter i XLR adaptern i Mixerbordet och usb-kabeln ikopplad i den. Jag har googlat runt men hittar bara XLR kontakter som ska in i mikrofonen och anslutas via USB(b.), vilket jag såklart inte har. Eller finns det kanske XLR till Mini USB? Mikrofonen är kopplad in i datorn med vanlig usb medans andra sidan som kopplas i mikrofonen är miniusb. Jag har även kollat på t.ex Emusic samt 4Sound men inte hittat det jag söker. Någon här som kanske vet vart jag kan få tag på en? MVH
  4. Roligt att höra. 🙂 Har glott runt lite.. Vad tror ni om dessa två tillsammans? Ljudkort: http://www.4sound.se...60&artno=183938 Mikrofon: http://www.4sound.se...60&artno=126159 Dessa funkar väl tillsammans? Edit: Ljudkortet passar inte eftersom den enbart är för gitarr, märkte jag..
  5. Nu förstår jag. Tack så mycket för hjälpen. 🙂 Ska kolla lite på detta nu. ifall jag undrar något återkommer jag hit.
  6. Ursäkta, men börjar bli lite förvirrad av dig nu. 😛 Men som jag i alla fall förstått det än så länge, borde inte en kondensor mick vara bäst för att spela in akustisk gitarr? Men ifall jag nu skaffar mig en dynamisk som du sist länkade, vad i helsike är "XLR till Tele"? och eftersom jag tydligen får det på de mickarna du länkade tidigare, vad har jag i så fall nytta till de du länkade sist? Som jag sa; jag sjunger INTE. hehe
  7. Vad måste jag ha mer för tillbehör för detta ska funka i så fall? Tänkte på ifall jag lär ha något speciellt ljudkort för detta eller så.. Får ju ta och säga också att jag enbart spelar. Sjunga gör jag inte.
  8. Såklart kan jag lägga ut mer än 150kr. Eftersom ljudkortet gick på 299 + micken för 149 skulle det bli 448kr. Men något som är billigt men dugligt, eftersom jag enbart vill se ifall jag tycker det är roligt eller inte. Tänker inte slänga ut 5k på något jag testar en vecka direkt.
  9. Så vad skulle du rekommendera att skaffa? Jag sitter inte på en Laptop(ingen inbyggd mick), men det har inte med saken att göra riktigt.. Men för att spela in till datorn?
  10. Tjenare! Hade tänkt mig att börja spela in några utav mina låtar men jag har dock ett problem vilket är att jag inte har någon som helst erfarenhet inom ämnet. Jag har enbart spelat hemma för mig själv. I alla fall, jag sitter med en Fender CD-60(Akustisk) som inte har någon mikrofon så jag hade tänkt mig köpa en extern + ljudkort. Jag letar efter något billigt eftersom jag vill se om detta är något jag vill fortsätta med så jag har tänkt mig detta ljudkort; http://www.4sound.se/itempg.aspx?id=16760&artno=183938 Det jag behöver nu är en mikrofon för gitarren. Jag hade tänkt mig något liknande som en "ljudhålsmikrofon", dvs ingen Kondensator. Någon som har några tips på vad jag kan köpa? Hittar inget på 4sound(Nya musikbörsen.se), men hittade denna: http://www.ostmansmusik.se/gitarrmikrofon-gifmen-ljudhalsmik-for-acoustic-guitar-p-2697-c-302.aspx Har försökt hitta information om den, men vette fan alltså.. Jag behöver inget dyrt direkt. Jag vill enbart se ifall detta är något jag vill fortsätta med och därefter köpa upp mig. Så ja.. Ge mig tips på liknande mikrofoner runt 400kr. Och nu om jag köper just den där mikrofonen; Hur monterar jag den? Jag förstår att den ska sitta över ljudlocket, men hur blir det med andra änden? Som jag tänker ska den ju ut i botten på gitarren, där axelband'sknoppen sitter, men på gitarren finns det bara ett hål där och det är för skruven. Lär jag i så fall borra upp gitarren så sladden för mikrofonen passar? Bild: http://delafilen.nu/u/1327784867_095.jpg http://delafilen.nu/u/1327784877_097.jpg Tack, Jimmy.
×
×
  • Skapa ny...