Jump to content
Annons

Georgecarlsson

Medlem
  • Antal inlägg

    5
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Vill tacka alla som hjälpt till här! Jag har löst problemet efter lite fix... Ska vara ärlig att säga att det hade med lite volymrattar och dylikt på fysiska instrument 😉 Mycket löser man själv utan hjälp men när tankeverkstan stannar är detta forum ovärderligt! Tack för samtliga svar!
  2. Okej. Jag laddade hem programmet och den säger att datorn ska klara det utan problem. Men hur ställer jag upp latencyn då i så fall?
  3. Jag har kopplat min gitarr och mikrofon in till min Audiolink 2. Audiolinken fungerar väl som ett extern ljudkort vad jag förstått och det i sin tur är kopplat via usb in i datorn.
  4. Hmm. Skulle ju kunna vara så men det är nog mindre sannolikt System: Core2 duo på 3.14hgz 4GB ram har ett integrerat ljudkort från realtek det bör funka tycker jag. Ska dubbelkolla det där med inspelningsvolymen! Tack för svaret!
  5. Hej! Jag bestämde mig för en tid sedan att jag skulle beställa lite inspelningsutrustning till datorn. Dvs möjliggöra lite inspelning av gitarr och sång helt enkelt. Tänkte inte lägga ner så värst mycket pengar på detta då jag har en rätt begränsad budget för tillfället så det fick bli detta http://www.thomann.d...arterbundle.htm Tänkte att för dessa pengar och utrustning borde jag ju kunna spela in lite gura och trudilutta lite och det skulle låta okej. Nu till problemet: Jag har installerat mjukvaran i datorn och fått mikrofonen tillsammans med gitarren att ljuda i programmet. Jag startar programmet, hör både mig själv och guran och latencyn är helt ok. Duglig responstid helt enkelt. Bara ett fel. Ljudet sprakar och brusar vid högre frekvenser, detta sprak låter även vid exporterad mp3 fil och jag spelar upp dem i Itunes tillexempel. Jag har installerat/uppdaterat ASIO drivisar så ljuddrivrutinerna borde det inte vara något fel på? Bruset försvinner inte heller om jag tillexempel kopplar ut mikrofonen och enbart kör på guran eller vice versa. Någon som haft liknande problem eller kan ha en susning om vad det kan rör sig om? PS Orkar inte bli klandrad för att jag köpt billigt skit för det är jag väl medveten om. När spellusten är stark med budgeten är svag så finns det inte mycket att göra 🙂 Tack på förhand! // Alex
×
×
  • Skapa ny...