Jump to content
Annons

Zhirgoyt

Medlem
  • Antal inlägg

    17
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Nu har jag fått igång det 🙂 Dock har jag svårt att installera drivrutinerna på datorn så att det funkar. Finns tydligen inga till windows 7. :/
  2. Jo, men jag får inte igång det tyvärr. Ser ut som att den inte får ström. :-/
  3. Eftersom jag sitter på en laptop har jag inte så många val när det gäller ingångar. Jag har mick, hörlur, usb, skärm, hdmi och internetsladd... var skall jag egentligen koppla in den?
  4. Jag har inte gjort några sådana val egentligen. Som sagt är jag väldigt mycket nybörjare, hehe. Skall försöka hitta det. Det kan inte bara ha att göra med att det inbyggda ljudkortet i en laptop suger?
  5. Det brusar inte när jag lyssnar med hörlurar, men när jag spelar in det (använder Audacity så länge) så brusar det ganska mycket. Sprakar liksom. Svårt att beskriva. Jag kan spela in något och ladda upp det om det hjälper?
  6. Nu har jag fått låna lite saker av en vän till mig och har (konstigt nog) till och med kopplat in det så att min dator kan spela in (high five!). Dock får jag en massa brus och jag är ganska säker på att jag har kopplat fel någonstans. Kanske har någon lust att hjälpa mig? Det jag har fått låna är: Shure SM57 mick med tillhörande sladd LTO S-6 6-channel mixing console Creative SoundBlaster Extigy (ljudkort?) Och så lite sladdar och annat mojs. Jag har för närvarande kopplat det såhär: micken -> mixern -> (vit/röd-sladd -> mick-ingång i datorn). Jag har inte fått igång ljudkortet än, skall försöka mig på det senare. Dock är jag tveksam till om jag har någon sladd för att koppla det till datorn. Lite av en röra, hehe.
  7. Antog det 😉 Men kan du berätta något om typen av mick? Är det en kondensatormick? Jag försökte bara hitta någon för att jämföra priset, men uppenbarligen hittade jag fel, hehe. Har du lust att länka något som fungerar bra på en begränsad budget? Var ju trevligt att man kunde påminna någon om honom. Det är en fantastisk låt. När jag väl får igång någon fungerande inspelningsutrustning har jag en liten lista på låtar jag skall test. - Rolling in the deep (Adeles version) - Imagine - Feeling Good (Bublé) Får se om någon av dem passar min röst. Skall bli spännande att se 🙂 Skall posta resultat här sen om ni vill höra. Hehe om man ändå hade pengar att "plocka upp en sån till studion direkt" när man ville, haha.
  8. Mja, det verkar ju lite komplicerat. Fast de "porta(s?)" jag hittar kostar runt 1000 spänn och då får det hellre vara lite komplicerat. Tack! Det betyder mycket för mig 🙂
  9. Det var tydligen en "Röde NT1000 som var kopplad till mitt RME Fireface 400". Säger mig inte så mycket 😉 Är det någon speciell typ av mick?
  10. Tackar 🙂 Har skickat ett mail till personen som fixade den inspelningen, så får vi se om han svarar (det var ett tag sedan så det är inte säkert han kommer ihåg). Tack, tack, skall ta en koll på det 🙂
  11. Jag hade hoppats komma undan med väldigt basic-grejer för runt en tusenlapp innan jag vet om jag verkligen vill hålla på med det här. Jag tänker såklart att jag skall uppgradera mig om jag tycker det är roligt och så 🙂
  12. Som sagt har jag väldigt dålig koll på vad jag behöver, hehe. Trodde att man kunde ha ett sådant istället för externt ljudkort kanske... eh, hehe.
  13. Tack så mycket för hjälpen/tipsen. Jag kollade runt lite på blocket och liknande sidor och hittade ett par saker, skulle inte ni/någon bara kunna säga om de är något att ha? (gärna om de går att använda tillsammans också) Jag förstår att vissa är riktiga budgetvarianter (/pissdåliga?), men ni får gärna säga vad ni tycker. http://www.blocket.se/stockholm/Mikrofoner_HALVA_PRISET__12_modeller_AKG_m_m_16577049.htm?ca=11&w=1&last=1 http://www.fyndtorget.se/annons.php?id=83086 http://www.blocket.se/goteborg/Behringer_602A_6_kanal_mixerbord_36597562.htm?ca=15&w=1 http://youtrade24.com/se/ad/2869/Mikrofon-Pulse-PM2656 (annonsen finns lite längre ner till höger) http://kopochsalj.eniro.se/query/what/gti_info/ax/eallan/id/A35871122
  14. Jag tror det, men då har jag en fråga. Om jag hade tänkt ha musik i hörlurar och sedan sjunga och spela in till något program och sedan lägga på samma musik som jag hade i hörlurarna, kommer det inte att vara synkat då? Är det att rekommendera att sjunga med bara musiken i hörlurarna (alltså inte min egen sång)?
  15. Begagnat var ju en bra idé. Men då om jag skall skriva en annons så behöver jag: en mikrofon med VAD-ingång? ett extern ljudkort (någon speciell typ?) något mer?
×
×
  • Skapa ny...