Jump to content
Annons

Sandies90

Medlem
  • Antal inlägg

    15
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Sandies90

  • Födelsedag 1990-07-30

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Perstorp
  • Intressen
    Musik, Data.
  1. Jag är ganska säker på att datorn inte har något med det att göra då jag hade samma problem med min förra dator. Här är i alla fall hur den ser ut idag: Specification Intel® Core i7-2600K CPU @ 3.40GHz Motherboard: Asus P8P67 Rev3.1 B3 Northbridge Intel Sandy Bridge rev. 09 Southbridge Intel P67 rev. B3 Temperature 0 46°C (114°F) [0x34] (Core #0) Temperature 1 46°C (114°F) [0x34] (Package) Voltage 0 1.25 Volts (VID) Ram: Corsair Vengence CMZ8GX3M2A1600C9 4x4GB Display adapter 0 Name AMD Radeon HD 6700 Series Board Manufacturer GIGABYTE Technology Memory size 1024 MB Display adapter 1 Name AMD Radeon HD 6700 Series Board Manufacturer GIGABYTE Technology Memory size 1024 MB
  2. Hej! Har haft min C400 nu sedan precis då den kom ut. I början var där inga problem med det över huvud taget med drivrutinerna fungerar inte riktigt som de ska längre. Ljudet blir ungefär som man satt en equalizer med Frekvenserna 5KHz och det laggar väldigt mycket. När detta händer så får man sitta och hålla på med drivrutinerna, installera tidigare versioner, sen funkar det som det ska och efter en stund slutar det igen. Är det någon här med samma kort som har samma problem? Funderar starkt på att skaffa ett nyare kort, ni kanske har några tips? ( vill ha minst 2 ingångar, 2 utgångar, 96KHz/24bit samt fantom-matning) Då M-audio lagt över ansvaret för detta kort på Avid och de inte görs längre, samt att garantin gått ut för länge sen är där tyvärr ingen möjlighet att få tillbaka några pengar. Tack på förhand alla! M.V.H Tobias
  3. Tyvärr får man ju inte lägga upp det här men du kan ju skicka msn/skype adress i ett pm om du vill höra:)
  4. Har nu mixat om låten helt och mastrat den. Måste säga att jag är imponerad av skillnaden jag kunde få fram bara genom att göra detta. Väldigt tacksam för ert stöd & er hjäp! 🙂 TACK!
  5. Försöker hela tiden bli bättre på att mixa och lärde mig lite nya saker när jag kollade på fabfilters demovideos på deras sida^^ frågan är ju om jag klarar av att utföra det i praktiken, men borde ju finnas lite guider till just detta lite här och var^^ jag har helt enkelt bara trott att det inte går att få bättre ljud med min utrustning men har antagligen haft fel. Efter att ha läst Yllets länkar och fixat boken som är gratis där och läst den så förstår jag att det finns mycket att lära sig om allt detta, vilket jag varit införstådd med innan men trodde inte att det gick med de tillgångar jag hade:)
  6. Jag menar ju i utbildningssyfte, borde finnas något ställe man kan gå och få lektioner i det, problemet är väl att det kostar en del.
  7. OJ! tack för att du underättade mig om det! redigerar inlägget och tar bort det på direkten! Millen1981: Jag kör Windows 7:) spelar in allt var för sig och trummor och bas använder jag Session drummer 3 och SI-bass(inbyggda i Sonar som VST instrument) att det "sackar" i början är mestadels på grund av att jag hade det svårt just där att komma in, lite för att jag missat att där skulle vara ett extra ord före allt(Well I ain't got much time..osv.)
  8. Lyssnade nyss på den och jag tyckte det lät bra mixmässigt(dock lyssnade jag inte genom mina studiohögtalare som säkerligen gett skillnad). Du har rätt om att det låter lite "heminspelning" men det är väl så när man inte lärt sig att mixa ordentligt osv. Men i övrigt har jag bara bra att säga om dina inspelningar!🙂 Lyssnade du på min inspelning föresten?
  9. Yllet: Tack för bra länkar!🙂 sitter och läser för fullt på dem nu!🙂 Millen1981: Skönt att det inte bara är jag då🙂 ska kolla in din soundcloud snart:) Terror: Lyssnade du på min inspelning och i så fall har du något tips på hur jag skulle mixat istället?🙂
  10. Hej! Jag började med inspelning för som ett skolprojekt i sista året på gymnasiet. När jag började var kvalitén på mina projekt inget vidare men har sakta men säkert blivit bättre och tycker det är väldigt kul och har lagt både mycket tid och pengar på det. Det jag undrar är mest om hur hemmainspelare kan få så bra kvalité på sina projekt ,då jag, trotts att jag uppgraderat min utrustning på olika håll och kanter(allt från mikrofon till ljudisolering, ljudkort och datorn) inte lyckas få upp kvalitén så högt som vissa andra jag lyssnat på som gjort i stort sett samma låtar(jag gör mest covers). Fick för någon dag sen se en som gjort samma låt som jag på youtube och blev väldigt fundersam och taggad över att få mina inspelningar bättre. Här är videon jag hörde/såg: fd. youtube länk(ändrat p.g.a policyn på sidan) Och här är min version: fd. youtube länk(ändrat p.g.a policyn på sidan) En grej som också kan hjälpa är kanske om jag skriver ner min utrustning: Monitorer: KRK Rokit 5 Ljudkort:M-audio Fast Track c400 Mic: SE Electronics X1 Gitarr: Gibson Les Paul Junior DAW:Sonar X1 Producer(kanske gansk logiskt då jag skriver här) Min dator: CPU: Intel i7 2600k @ 4500MHz(klockad och stabil) 4 kärnor och Hyper-Threading(+4 logiska kärnor) Moderkort: Asus P8P67 B3 Minne: Corsair Vengance 16GB, 1600MHz(4x4GB) har även saker som : Vattenkylning, passiva grafikkort och SSD För att hålla datorn så tyst som möjligt då jag spelar in i samma rum som datorn står: Är tacksam för alla tips och konstruktiv kritik, och även tips på pluggar och virtuella instrument! 🙂 M.v.h, Tobias
  11. Hej! 🙂 är inne på att köpa någon av följande interfaces: M-Audio Fast Track C400 M-Audio Fast Track Pro Prosonus FireBox Har kollat på M-Audio Fast Track Pro ett bra tag och tänkt skaffa en men sen kom en kompis och sa han tänkt sälja sin FireBox, och nu såg jag C400 i Studio-tidningen, så vet inte riktigt vad jag ska satsa på. Några tips? M.V.H Tobias Edit: Såg nu att jag lagt det i fel kategori. Ber om ursäkt för detta och hoppas någon mod kan flytta tråden.
  12. lite gjorde det väll:) tack för svar! frågade på 4sound och de sa att drivrutinerna till det kortet inte är något vidare bra. har funderat på att byta till M-audio fast track pro:)
  13. Hej! Är relativt ny här och skulle uppskatta hjälp med ett problem jag haft ett tag!🙂 Har hållt på med inspelning ett litet tag(c.a 3 år i hemmastudio) och har lärt mig från scratch så att säga. Det började med ett litet projekt i gymnasiet och då började jag med att använda ett vanligt ljudkort med ASIO4ALL. Efter ett tag märkte jag att det inte fungerade som jag hade tänkt mig och köpte en Lexicon Alpha Studio som jag nu har kvar och använder nästan dagligen. För två år sedan uppgraderade jag min dator till följande: Moderkort: Gigabyte GA-MA770-UD3 rev. 2.0 CPU: AMD Phenom 9650 Quadcore 2.3GHz RAM: Corsair DDR2 XMS2 800Mhz HDD: Western Digital 320GB 7200rpm Efter ett tag kraschade min hårddisk och var tvungen att byta så jag valde då att köpa två st Seagate Barracuda(tror det stavas så) 7200rpm 32MB cache och köra dem i en raid 0. Kör även just nu med Cubase 5 som host. På senare tid har jag börjat spela in fler och fler spår i mina inspelningar och detta har lett till att datorn inte hinner med. Har provat att frysa alla spår förutom de jag spelar in för tillfället men antingen så ger det en fördröjning på ibland upp till 2 sec, eller så hör man knappt vad det är för något för det är bara knaster. Har fått reda på att AMD inte är så bra vid inspelning nu och har tänkt uppgradera. Någon som på rak arm kan säga att det är CPUn som är problemet? Annars hade jag tänkt uppgradera till en Intel i7 2600K för den borde ju hänga med tycker man:) Tack på förhand! Tobias
  14. detta kanske kan hjälpa dig:) http://www.sweclockers.com/recension/14330-corsair-hydro-h80-och-h100 hade själv tänkt köpa en H80 sen:)
×
×
  • Skapa ny...