Jump to content
Annons

Mikebas

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hej! Känner att detta inlägget blir lite rörigt, så håll ut.. Har tänkt att ta tag i detta med att försöka komponera mera orkester/filmmusik. Det jag därför känner att jag behöver är ett redskap för att mer naturligt kunna sköta t.ex Expression, modulation, breath osv. Jag har ett gammalt midi-keyboard hemma där modulation-hjulet är kalas så letar därför efter en controller för att utöka möjligheterna. Funderat på något liknande av Novation Impulse 49, AKAI MPK49 eller liknande. Jag borde väl kunna koppla de olika reglarna till ett specifik CC? Regel 1 = CC07 eller vad jag nu finner lägligast. Har ni något annat alternativ? Använder EWQL/Play som sampler och Cubase Pro 8 som program.
  2. Jag sitter ju och förklarar att det inte går, allt "fryser" när jag väljer Saffire-kortet. Om jag kör på "Realtek Digital Output" med gaming-lurarna i de främre utgångarna så rullar allt på, byter jag till Saffire-kortet så stannar allting och jag får inte ljud någonstans ifrån. Cathrine: Har en kabel mellan Pciet och nät-agget, så strömen borde inte vara några problem. Kör med Legacy-drivsen nu för att det är det enda som gör att MixControl åtminstone svarar och går igång, dock så tar det ju stopp där. Får varken ljud i Spotify, Cubase, MediaPlayern osv. Spotify, som exempel, säger antingen att det är problem med ljudkortet eller så händer det ingenting, en låt väljs men stannar vid 0.00 Som jag svarade Cathrine ovan, har Legacy just nu. Saffirekortet är valt som standardenhet, hjälper dock ingenting. Börjar bli halvt skogstokig på detta..
  3. Ingenting, allt står still och ger inte ett ljud ifrån sig. Testat att installera MixControl 3.4 och 3.3, inget fungerar. Alla drivrutiner jag testar gör att MixControlen inte hittar ljudkortet. Testar jag legacy-drivsen så hittar kortet och MixControlen varandra, mutar jag på kortet så lyser muten i programmet. Dock står all media still och ger inte ett ljud ifrån sig. Byter jag till datorn som ljudkort får jag ljud i mitt headset som går direkt in i datorn och allting börjar rulla igång, men sen blir allt tyst när jag byter över till saffire igen. Testat alla olika drivrutiner jag hittat, testat de olika utgångarna på kort och dator, flyttat pciet i datorn till annan plats men allt ger samma problem. Tänker jag helt snett någonstans? Är det så att grejerna jag köpt (de länkade ovan) helt enkelt inte fungerar ihop by default?
  4. Givetvis, det är ju det första jag kikade på. Tyvärr är det inte där i som felet verkar vara. Igår fick jag felmeddelande ifrån Spotify där det stod något i stil med "These drivers dont work with Spotify" eller något liknande. Idag om jag försöker köra igång en låt så stannar den bara vid 0.00.
  5. God helg på er! Sitter här och skriver med en penna i munnen då resten sitter fast i en tvångströja. Köpte och fick hem ett Saffire Pro 40 tidigare i veckan. (Heja lön!) Till detta köpte jag ett Pcie-firewire då jag inte hade någon utgång på datorn. Länkar för att visa vilket (i princip det enda Pciet jag hittade med ett TI-chip) PCI-E till 2+1 1394a http://www.kjell.com...-1-1394a-p68317 Allt vart frid och fröjd tills jag skulle börja få igång allt. Första som slår mig är att jag inte har någon sladd som funkar. Fick med ungefär alla jag inte behövde, så gasade in till stan igår för att köpa mig en 6/6 så de går in i både datorn och kortet: http://www.clasohlso...bel/Pr384738000 Nu börjar det riktigt jävliga. Jag får inte igång Saffire MixControl så att den får signal, utan är hela tiden "NO HARDWARE CONNECTED". Sökt genom tid och rum (internet) för att finna ett vettigt svar, men ingenting som är det jag behöver. Båda lamporna FW Active och Locked lyser på ljudkortet. Om jag DOCK ändrar om drivutinerna på Pciet till "1394 OHCI Compliant Host Controller (Legacy)" så får jag ljudkortet att funka ihop med mjukvaran. Höjer jag volymen eller mutar så svarar programmet. Här kommer dock jävulskapet in med att ingenting annat fungerar då de drivrutinerna inte stöder, till exempel Spotify. Har någon själ där ute någon aning om vad jag skall göra?
  6. Mikebas

    Felande ljudkort (?)

    Nu vet jag att det finns en spikad tråd om detta ämne (oh, shame on me..) dock så har de senaste som postat inte fått svar där, så chansar här. Är sjukt grön i när det kommer till inspelning/mix, så lid med/åt mig. Sitter med för-produktion med bandet just nu, och lider av, som så många andra, av knaster. Kör på en ny burk; i7a, 16gb ram, ssd-disk och så vidare. Ljudkortet är ett gammalt NI Audio Kontrol 1. Cubase 6 är 64bit. I mina yngre dar så körde jag och led av att knaster och sådant som smet sig in i inspelningarna, vilket berorde på för låg buffert. Detta kombinerad med dålig dator gjorde ju sitt. Nu lider jag av knaster som dyker upp lite var samt, men som inte är i ljudfilerna. Alltså aldrig på samma ställe. Försökt kolla igenom så många tips som möjligt i den spikade tråden och följa tips och tricks där, inget har dock hjälp. Nå tips?
×
×
  • Skapa ny...