Jump to content
Annons

markuriusen

Medlem
  • Antal inlägg

    35
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av markuriusen

  1. Tjena!

    Jag äger för tillfället ett profire 2626 samt en octane 8ch preamp. Allt har funkat super, tills jag en morgon var lite tröttare i studion än vanligt.

    Profire 2626 kör 12v batterieliminator medans octane kör 18v. Fail. Nu startar inte 2626. Ingen rök eller liknande dock, så jag tror inte hela kortet är brännt, men vad vet jag. 😎

    Nu undrar jag - finns det några elektronikrävar som har koll på sånt här? Om det är någon som vet hur det kan fixas så är jag villig att betala en peng till den för att få det fixat.

    Allt väl!

  2. Det beror ju självklart på vilken lyssning du har. Det är t.ex lättare att höra en dålig mix på ett par bra monitorer i ett akustikbehandlat rum än i ett par sletna iphonehörlurar.

    Men en bra mix är enligt mig för det första något som ger låten något. Som tillför till låten istället för att dra ner på den.

    Man hör alla instrument, det är bra separerat och ingenting ligger för högt eller lågt i volym.

    Basen är tight, midfrekvenserna är rena och tydliga och de höga frekvenserna är behagliga och skär inte i örat.

  3. Gött! Go urladdning! 🙂

    Lät riktigt bra!

    Tack så mycket! Kolla gärna in vår facebook sida o släng oss en like om ni har lust. Det nya sättet att mäta sig som band ni vet. Allt handlar ju om likes nuförtiden. Har hört att man får skivkontrakt runt 7-8 tusen. 😛

  4. Jag tänkte på en grej - ursäkta om det har sagts tidigare i tråden men varför testar man inte bara att spela in en förstärkare med en 58:a/57:a? Man behöver ju inte ha u87:or för att det ska bli ett bra o fett gitarrsound och det blir ju inte heller dyrt (förutsatt att man har en förstärkare då).

    När jag spelade in ett band för inte så länge sen körde vi Marshall MG100HDFX genom en 4x12 låda och bara en sm58:a, lät skitbra! Mycket bättre än Amplitube någonsin låtit för mig. Lägger till att det var metal. Dock så är det viktigaste ett bra öra för gitarrljud. Om det låter extremt fett bra som det är ensamt betyder inte det att det sitter bra i mixen. =)

  5. Jag tror att en mix kan antas som öppen när den är transparent. Frekvensfördela instrumenten och tänk på oktaver och vilka som spelar med varandra så inte så mycket krockar. Var noga med att komprimera särskillt innehåll med mycket bas och använd mycket högpassfilter. Var inte heller rädd för panorering, testa dig fram och försök skapa en bred stereobild. Men det beror ju också på vilken musik du fipplar med.

  6. Herrejesus här var det drag! Är du som shreddar hårt på guran alltså! Fräscht! 🙂

    Jag kan tänkta lite på det du sa med riden och virveln, skär lite...

    Jag antar att YouTube drar ner kvaliten lite dock... men jag skulle nog försöka få det lite tydligare, kanske få fram rytmgitarrerna lite mer och få mer tydlighet i dom, kanske rulla av lite bas. Fräsch låt!

  7. Jag personligen har aldrig lärt mig slipediting p.g.a jag kör BT och att jag kan det bra. Men jag känner killar som bara använder slipediting med 100% gott resultat.Dock gör jag lite slipediting imellan åt på Di spår på gitarrer ifall gitarristen/bassist är otajt.

    Man lär sig ju hur bra en tagning måste vara på t.ex trummor får att det skall gå att editera bra.

    Grejen med modern metal är att editeringen är en väldigt stor del i att få det till det tighta ljudet. Jag brukar editera nästan lika mycket som effektiv inspelnings tid på snabbare metal å metalcore.

    Du får gärna skicka PM om du har specifika frågar, jag kan det där rätt bra 🙂

    Tack det gör jag gärna! Schysst av dig!

    I en perfekt värld så hade det inte varit så nej, men med kvantisering och replacements till höger o vänster så kan ju varenda jävel som äger en trumstock plötsligt spela som en trummis med 20 års övning. Så metal är snarare en lekplats för pussies numera 😛 Jag tycker det är förbannat trist, då jag haft turen att spela med bara riktigt duktiga trummisar som övat sej dit dom är nu och lägger ner sin själ på att få bra tagningar. Deras skills uppmärksammas ju inte när varenda trettonåring efter redigering låter lika bra som de gör.

    Detta är inte på något sätt en känga mot trådstartaren, då dessa band förstås litar på att han ska få dom att låta så bra som möjligt. Men när jag spelar upp mitt eget bands inspelningar för folk och de inte tror mej när jag säger att vi INTE kvantiserat eller triggat utan att vår trummis helt enkelt övar, då blir man fan bitter. Vad hände med yrkesstoltheten?

    Därför blir jag ännu mer sur när samma sorts musiker (eller deras fans) gnäller på autotune eller att popvärlden inte har några duktiga musiker. Sån jävla dubbelmoral.

    Personligen skulle jag hellre köra Mutt Lange/Donald Fagen-approachen och drilla musikerna tills de satt varenda liten synkop tajt som ett knotts röv och klockan är halv fem på morronen, än att kvantisera i efterhand. Men det är ineffektivt, och ett dåligt sätt att få vänner på.

    Jag tycker att du har helt rätt, men samtidigt är det ju ett problem inom genren... Alla är vana vid att ha allting snortajt och om det kommer ett band som inte låter fullt ut så tajt och perfekt så vill ju inte en sate lyssna på dom.

    Dock så finns det ju en sak som skiljer sig mellan trummisar som jag har upplevt det; Känslan, anslaget och drivet. En riktigt bra trummis kan enligt mig få ett sämre trumset att låta bättre än vad det gör genom fenomenala anslag och DRIVET i en tagning. Det finns inget så underbart som en riktigt grym trummis som spelar trummor som ett instrument istället för att bara banka och slå.

    jamen SÅ illa trampat var det väl inte?

    det är väl mest sista fjärdedelen av inspelningen som han ger sig på nåt som han inte riktigt behärskar (ergo: öva mera)

    sen hänger det ju lite på hur alla andra spelar till detta

    och om ni spelat in med klick och slask(gitarr oftast) så vill det till att slaskguran inte åker kana för det kan störa vem som helst

    Verkligen inte, absolut inte så jag menar! Men det känns som att det krävs maskintajt för att lyssnare ska bli nöjda.

    Men hur gör ni alla för att få slagen jämna i t.ex breakdowns med snabba rytmer och liknande?

  8. är det volym eller tempo du menar? är det tempo så är det bästa nog att öva

    ps, stäng av reverbet

    Lite av båda två. Dubbelkaggeslagen i synnerhet är otajta och ojämna. Använder du någon kvantisering av något slag eller föredrar du utan? (i metal sammanhang nu då)

    Nja, på kaggen kanske. Tycker om att få lite rumskänsla på de =)

  9. Du får lära dig kvantisera trummor. Jag skulle nog säga att 99.9% av alla signade metalreleaser är kvantiserade i princiop 100% rakt igenom. Jag själv använder Beatdetective i PT men det finns ju även slipediting som du kan använda i Cubase och Reaper. På Andy sneap forumet så finns det en del guider etc som är mycket hjälpsamma för nybörjare.

    Och just de exemplen du postade där har ju replacat kittet nästan 100%. Adam D som har producerat Killswitch använder Alesis D4 fatcity snare på typ alla hans produktioner.

    Sedan gäller det att få hela kedjan att fungera, allt från gitarr,trummor å bas. Bara att jobba på om några år kan du kanske nå hyffsade resultat.

    Ska kolla upp det där med slipediting, lät intressant! Har du användt det något själv? I så fall, funkar det bra tror du? Jag har försökt lite i Cubase med hitpoints och liknande, men inte fått till det riktigt. Vet du om nån plugin som sköter det relativt smidigt? BD i PT testade jag ett par gånger och det var ju fantastiskt! Så enkelt och smidigt.

    Haha, sökte på "Alesis D4 fatcity" på google. Kom in på denna sida; http://www.ultimatemetal.com/forum/production-tips/693223-any-you-used-fatcity-snare-sample.html och scrolla ner lite, titta vem jag hitta! 😄

    Bra stad, Linköping.

    Lägg upp ett klipp på nåt du gjort så kan nog kompetensmaffian här leverera fiffiga tips. Om jag läser dig rätt, så handlar det om att du vill tajta till själva spelet. Gäller det metall så måste det nog liras tajt liksom från början.

    tjing

    Visst är det! Lite dött musikliv dock. Var på en spelning med ett lokalband igår och var en av tre lyssnande.

    Ska se om jag har någonting som jag kan slänga upp lite snabbt! 🙂

  10. Hej alla!

    Jag har spelat in ett tag nu i min hemmastudio i Linköping och sitter lite med metalband av olika slag.

    Har fått ihop det grymt med bra gitarrljud, lärt mig trigga trummor osv... men det är några problem som ställer till det lite!

    Jag har svårt att få det att låta så tajt och "jämt" i rytmer med gitarr, bas och kaggar. Det blir lätt ojämt och inte lika power speciellt bland kaggslagen och det låter inte så tajt och snyggt som det gör på låtar som dessa:

    http://www.youtube.com/watch?v=NTiktZzPguU - Lyssna från 2.45

    http://www.youtube.com/watch?v=0G13JalPB1Y - 0.25 typ

    Jag jobbar i Cubase 5. Finns det några tips på detta? Kvantisering har jag funderat på, men jag har inte fattat hur man gör egentligen. Audio till midi kanske?

    Tacksam för svar!

×
×
  • Skapa ny...