Jump to content
Annons

PU3

Medlem
  • Antal inlägg

    10
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Den wiki artikeln är riktigt bra faktiskt. Har en hel del förkunskaper rent fysiskt, jag fattade allt och gav mig riktigt mycket kött på benen! Ska försöka räkna lite på hur bassfällorna ska se ut när jag är hemma igen. Jag försökte titta lite på exel-dokumentet Arha postade men kunde inte riktigt tolka hur det skulle användas till fullo... Bra text! Ska posta lite bilder av mina projekt sen!
  2. Nej ärligt talat så verkar det jätte skoj att hålla på med. Jag äger ett par AKG K242HD som låg väldigt nära ljudet i mina montrar, så får förska stämma av med dem lite. Vad jag förstått så kan man uppnå samma effekt med isoleringsmaterial från bygghandeln som med riktiga fabriksbyggda ljudabsorberare, stämmer det? Som sagt, mina planer är att börja med väggen bakom mig, är det en bra satsning tror ni? vad hade ni gjort? Kan säga att det är mycket "flutter" i rummet. Verkar även vara stående vågor som i rummet. 148hz hade en fruktansvärd peek
  3. Tack för svaren! Haha, känns verkligen som att jag fick detta problem kastat rakt i ansiktet som en kall dusch! hade inte alls detta i min förra bostad (som ockå var ett fyrkantigt betongväggs rum). Har i vilket fall lite mer att gå på nu, har hittat lite bra trådar som jag inte hittade till först... Jag är lite inne på att bygga 2 STORA isoleringsdynor av stenull/glasfiber som täcker upp 85% av ytan över soffan och stolarna (är rätt finurlig av mig, har några idéer på gång). Sen läsa på lite om basstraps till hörnen och bygga något. Har en vän i denna stad, han brukar vara snickar-glad! Taket är av betong även det. Finns det nån vinning i att sätta dynor där uppe?
  4. Ok! låter rätt logiskt, blir mycket läsande, hade jag redan förstått... kommer säkert lära mig en del om detta på utbildningen jag börjar på. Jag har vart nere i en musikaffär/spelningslokal här i stan, han rekomenderade att hänga upp typ sånna scendukar. Tyg av Riktigt kraftigt flis! Verkade både bra och överkommoligt!
  5. Goddagens! Jag har ett problem som jag visste fanns men inte har stött på tidigare även fast jag haft mina arbetsplattser i vanliga rum, hoppas på några konkreta råd/byggtips! Jag har absolut nyligen flyttat och i min nya lya och nu har jag ett rum avsett för min dator och studio. När jag igår väl satt upp allt och skulle dra igång en låt för att testa ljudet märkte jag hur ljudkvaliteten var urartat-dålig. Jag har lyckats lokalisera att det är en galen resonans i rummet på nästan exakt 148Hz. Man kan höra hur fönstret skakar och den vita byrån skakar. Ett lätt eko på alla ljud uppstår överlag. Basen ligger som ett tjockt moln i rummet. Kringgående info: Mina montrar är ett par Krk rokit 5. Väggarna är av betong med vit tapet på. Det är en heltäckningsmatta på golvet. Jag är nyblivien student, så måste hålla visst ekonomi tänk. Bild på rummet och "Karta" över rummet Vad behöver jag tillämpa för att få bort ljudstörningarna? Vad ska jag placera mina ljudfångare? Vart ska jag börja? Jag fick ett tips på en budgetlösning, äggkartonger! (funkar det?!) (Jag hade bordet mer centrerat först, men detta gav en smula bättre ljud.) MVH! // Patrick
  6. Hej! Jag sitter ofta och letar på de mest skumma sidorna på internet efter ett par dåliga träffar på google när jag ska försöka hitta En bra samplingsbar fil, acapella eller liknande. Just nu letar jag efter Tom Jones med Sex Bomb. Hur gör ni när ni vill hitta liknande? Finns det att köpa? Jag vet ju att det finns filer med spår för de olika instrumenten osv, men jag vet inte vad den typen av fil kallas så jag kan inte söka på det heller. Några ledtrådar? MVH!!
  7. Okey! tack, jag har en stationär och har ett gäng portar lediga. Men annars, jag är inte så advancerad användare.. ska jag leta bland de lägre prisklasserna?
  8. Okey, tack så mycket! ja, jag har hört lite om det där! kanske tar och installerar det så länge... jag tänkte skaffa mig ett midi synth och då är det ju värdelöst med fördröjning på ljuden. Finns det några riktlinjer på vilka ljudkort man ska satsa på eller är det bara att ta första bästa?
  9. Hej, det kanske finns en tråd om detta (eller flera). hittade inte direkt svaret jag sökte iallafall! När jag börjar komma igång med låten jag skapar och det blir lite mer för datorn att buffra så måste jag ha runt 150 ms i bufferlängd för att inte drabbas av knaster och hack när jag arbetar i låten. jag använder en dator med AMD quad core 3.4 gh 4 gb ram, jag använder även det integrerade ljudkortet på moderkortet. Jag har börjat ana att det är vid ljudkortet det flaskhalsar, är det så tro? MVH /Patrick
  10. Jag tror att tiden mellan övningstillfällen är viktiga. I alla fall har jag som ung märkt att tillfällena då man inte håller på berarbetas det man lärt sig hela tiden och jag kunde märka ordentliga framsteg efter break jag haft. Det kan nog ha att göra med att unga männsikors hjänor utväcklas riktigt mycket under t.ex. gymnasie tiden. så jag tror att det är avgörande om man sträck övar eller om man låter det växa in samtidigt!
  11. Styr upp!

×
×
  • Skapa ny...