Jump to content
Annons

Jopphejdi

Medlem
  • Antal inlägg

    5
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Jopphejdi

  1. Jopphejdi

    Cubase 50%

    Jag har inget akut behov av Cubase använder Reaper mest ändå så kan lika gärna vänta. 0.5 updateringarna brukar vara stabilare har jag för mig så då kan jag från 10.5 börja updatera 1 ggr per år om det visar sig att jag börjar använda Cubase mer än Reaper.
  2. Jopphejdi

    Cubase 50%

    Superbra att veta, TACK!
  3. Jopphejdi

    Cubase 50%

    Hej! Jag har köpt Cubase 10 (ej upgradering från tidigare version utan förstagångsköp) men undrar om jag väntar med att installera till tills 10.5 kommer ut, slipper jag updateringskostnaden då? Alltså kan jag spara min aktiveringskod och bida min tid helt enkelt?
  4. Ok, skönt då har jag gjort rätt... Tack så mycket för hjälpen Claes, känner mig lite klokare nu!
  5. Hej! Jag försöker förstå hur cubase 3 fungerar rent tekniskt när man importerar och exporterar ljudfiler i programmet och undrar om det finns någon som är insatt i detta?! När vi jammar med mitt band i replokalen så brukar jag spela in jammet i sin helhet med cubase och två kondensator mickar, 44kHz/24bits upplösning. Inspelningen blir lång och innehåller både bra och dåliga partier, tystnad och prat. Ur denna långa tagning väljer jag sedan ut de delar som är värda att behålla; mixar(justerar volym, balans mellan de två mickarna, eq, compression, reverb) och exporterar som mp3 filer. I de fall där det blir något som är extra bra vill jag behålla en rå omixad ljudfil utan kvalitetsförsämring, så att jag kan gå tillbaka och göra en mer nogrann mixning för att bränna på en ljud-CD i framtiden. Att spara hela jammet tar för mycket plats på datorn. Hittills har jag gjort så att jag exporterar som 44.1kHz/24 bit, stereo interleaved med den ena mickens ljudspår panorerat helt till vänster och den andra mickens helt till höger. Alla effekter är OFF, volymen den inspelade. Då kan jag vid eventuell mixning för CD importera om denna fil och välja "stereo-split" som alternativ för att få tillbaka de råa ljudfilerna på varsitt spår i cubase för slutgiltig mixning och mastring. Frågan är då hur cubase faktiskt gör vid import och export av råa ljudfiler. Om det är så att cubase kodar om vid varje steg så blir det tre kvalitetsförsämringar av originalfilen (export nr 1, import och sen export nr 2). Hur gör jag alltså för att åstadkomma en oförvanskad ljudfil utan att förlora information i de olika leden? Finns det någon som vet? Kom gärna med råd! Tack på förhand!
×
×
  • Skapa ny...