Jump to content

abracaebaber

Medlem
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutralt

About abracaebaber

 • Rank
  På gång

About me

 • Kön
  Man
 1. Tack för svar! Jag hann lösa det på annat sätt. Laddade ner programmet sharpkeys, där jag programmerade så att CMD-tangenten skulle agera som ctrl-tangenten 🙂
 2. Har just införskaffat mig en PC. Har innan haft mac, och därav alltid använt mac för arbete i Pro Tools. Kan jag på något sätt konfigurera mitt mac-tangentbord att fungera med Windows 10? Det vill säga att alla kortkommandon i Pro Tools blir den samma som om jag skulle sitta vid en mac-dator?
 3. Hej! Vi vill börja med att tacka alla som varit med och deltagit i testet, och även be om ursäkt då det har dröjt något att posta resultaten etc. Lyssningstestet som anordnades var för att ta reda på om man kan höra någon skillnad mellan en dyr resp. en billig linebox. De två lineboxar som undersöktes var: Radial J48 och Behringer DI100 där priset skilde de båda åt med ca 1700 kr. Ett av ljudklippen var alltså inspelad igenom Radial J48 och det andra igenom Behringer DI100. Från ett Nordstage 2 skickades två identiska monosignaler till varsin linebox. Majoriteten av informanterna hörde
 4. Hej! Vi är två studenter som läser ljudteknik på Musikhögskolan i Piteå. Vi håller just nu på att leta efter personer som skulle vilja vara med och delta i ett lyssningstest. Testet tar max 10 min att göra. Klicka på länken för att delta. https://goo.gl/forms/5Ufy61gIGTXZqgN42 Om ca en vecka kommer vi här skriva vad testet utgick från att undersöka samt resultat. Tack!
 5. Det börjar bli dags att köpa en ny dator. Jag har länge varit mac-användare, men jag känner att på senaste tiden (året 2015-2016) har Apple lackat och blivit sämre, tycker helt enkelt det inte håller samma standard som förr. Är jag ensam om att känna såhär, eller finns det fler därute? Ska man kanske köpa en PC nu istället? Var hittar man isåfall en bra musikdator (PC) för ca 14.000-16.000 kr?
 6. Försöker lista ut hur man i trumpluggen Addicitve drums 2 skickar ut trummorna till enskilda audiospår. I Pro tools är det inga problem, bara att välja separate out i pluggen > skapa nya audiospår > välja Addictive drums kick som input ex. Hur gör jag i Logic? inget kommer upp som input när jag gör på samma sätt som jag gör i Pro tools..
 7. OK! Jag har kopplat en midi-kabel från dm2000-bordets MTC till ljudkortet. Är detta korrekt? Är det någon annan inställning jag ska göra i bordet eller pro tools förutom att ha MTC knappen i pro tools aktiverad? Det fungerar nämligen inte än.
 8. Någon som använder en Yamaha DM2000? Jag försöker automatisera reglarna i bordet men jag får det inte att funka 100% Jag antar att det har att göra med att Time code:en i bordet inte synkar med pro tools utan står bara på 00.00.00.00 när pro tools projektet spelar. Så, hur gör jag för att synka dessa två?
 9. Hej! Ska spela in ett band där vi ska spela in allt på samma gång i en tagning. Jag söker nu artiklar mm, svenska eller engelska om placering av stärkare och trumset i förhållande ifrån varandra mm. Det måste finnas hur mycket som helst på internet men har inte hittat något än tyvärr.
 10. Någon som vet (om det är möjligt) hur man ställer in så att Arpeggiatorn i vaccum-pluggen skriver i alla noter som spelas i MIDI editorn? ex. när jag spelar ett C-ackord spelar arpeggiratorn C sen E sen G om och om igen. Hursomhelst skriver den bara in ett C-ackord i midi editorn. Är det möjligt att göra så att den skriver exakt vilka noter som spelas, så man själv kan gå in och flytta runt dem etc? Se bild
 11. Hej! Håller på med att skicka in arbetsprover till Örebro Universitet (Musikproduktionsprogrammet). Man ska skicka in två låtar man gjort + ett skriftligt dokument där man beskriver hur man har gått tillväga när man mixade mm. Hursomhelst vill de att man ska ange en Referens, vad menas med detta? Är det en låt som man inspirerats av eller att en person kan intyga att man har producerat låtarna helt själv?
 12. Somsagt, hur får jag till synthen som kör genom hela "dancing on my own" låten med robyn https://www.youtube.com/watch?v=Hi9ViDVumz0, någon som vet? Ha det!
 13. Hej! Imorgon är sista dagen för att skicka in sina anmälningar till antagning.se Jag velar mellan vilken utbildning jag ska välja som mitt andrahandsval. Mitt förstahandsval är musikproduktionsprogrammet vid Linneuniversitetet. De andra två är musikproduktionsprogrammet vid Örebro universitet samt Ljud- och musikproduktionsprogrammet i Falun. Vilket av de två sistnämnda är bäst tror ni?
 14. Jag är försöker spela in sång på en låt men det verkar som det inte kommer in tillräckligt med ljud i micken. Jag har bara testat att prata i micken men det låter väldigt lite. Jag har skruvat upp allt på max när jag ska spela in (alltså mickens volymkanal på ljudkortet och inputen i logic) Jag antar att man ska kunna spela in i sångmick så bara en viskning kan höras eller beror det på att att man måste "sjunga" för att det ska bli någorlunda högt?
×
×
 • Create New...