Jump to content
Annons

dietzebra

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Claes: Har du något konkret förslag på vad man kan tänkas göra? Eftersom ljudet ut fungerar perfekt på de andra inspelningsmomenten så är det lite av ett mysterium.
  2. Tack för svaren Vostromberg: Jag spelar in i mono. Jag har testat stereo också bara för att. Mjukvaran består ju av en mixer, som de flesta andra ljudkort har. Och på 1/2 in så syns det tydligt att signalen är stark, den kan alltså bli maxad. Samma gäller när jag spelar in i DAW. Problemet är att jag måste köra gain på max (preampen) och sedan även använda mig av en preamp plugg, för att ljudnivån ska bli rimlig. I vissa fall göra multispår. Detta är ju ett återkommande problem för alla mikrofoner jag testat med. Och eftersom ljudkortet i övrigt tar in gitarr/bas/midi via samma preamp/ljudkort/inställning så funderar man på varför inte nivån blir bra med mikrofon också. peterT: Line audio 2mp output <---> Audiophile 192 input L (har testat båda ingångarna för att utesluta det också) Phantonmatning på. Ingen pad, mikrofon åt rätt håll, nivåreglarna bra, mixern i daw bra, rätt kanal för input vald. Det känns nästan lite hopplöst detta. Inte kan ljudkortet sluta fungera för endast mikrofoner? det vore ju osannolikt när ingångarna fungerar exakt som dom skall annars. Jag förstår inte logiken helt enkelt. Har testat att installera om mjukvaran ett x antal gånger. Samt se om ASIO4all kunde hjälpa mig. I övrigt så är inte det inbyggda ljudkortet installerat (det som följde med datorn) Men det hör väl knappast till? Tack för er tid! (:
  3. Hej! Har under en längre tid haft problem med ljudnivån på mikrofonerna. Först trodde jag att det var preampen som gått åt pipan. Jag har nu byt både preamp + mikrofon, problem kvarstår. Mätarna och nivåerna ser ok ut. Den förra preampen fungerade även som DIbox vilket fungerade klockrent, så kanalen kan inte vara helt död. 1. M audio audiophile 192 - alla nivåer är som dom ska, den märker av mirofonen och stapeln rör sig till max om jag så pratar nära den. 2. Nya preampen: Line audio 2MP, phantommatning igång. (har även testat med en dynamisk sm57, samma problem) 3. Kablarna är nya/hela/korrekta 4. i DAW så väljer jag IN L (vilket är den jag kör från outputen - ljudkortet) Jag kör "Sonar Producer" och även där så syns det att nivåerna på själva inspelningen är bra, det ser ut som vilken vanlig annan ljudfil som helst. Innan körde jag en "PreSonus Blue tube" samma input kanal fungerar klockrent för gitarr, men med mikrofon så var ljudet näst intill dött. Om jag maxar allt och slänger på någon plug för att höja nivåerna utligare, då hörs det ju. Någon som vet vart problemet kan ligga?
×
×
  • Skapa ny...