Jump to content
Annons

Kickassalot

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Kickassalot

  1. Thank yourself 🙂 men glad att jag kunde hjälpa lite iallafall 🙂
  2. Kom på precis nu att jag faktiskt varit med om precis samma grej, dock aktiv subbas. Då var det xlr kabeln som glappade ytterst lite men som ändå gav ifrån sig ett himla brumm. Pröva att byta kablar oxå. Är inte jättetroligt om du är försiktig med dina grejjor men ändå ett alternativ.
  3. Tvärtom, separera inte. Lägg allt på samma fas det borde dom klara. Jag vet inte hur många watt dina lådor drar men det borde inte vara några problem. Om du kan, pröva att koppla in dom på en aux kanal i mixern för att utesluta L+R utgångarna.
  4. Pröva att sätta en trafo mellan mixer och högtalare, och på så sätt lyfta jorden. Om du har kopplat dom på olika faser ström kan det vara jordfel den vägen. Eller så är det så enkelt att xlr utgångarna på din mixer är trasig.
  5. Du kan testa att kopiera kanalerna och försöka isolera varje instrument för sig, sjukt svårt och risken är ju att det fasar utav bara hel... Annars är det nog inte så mycket du kan göra. Lek lite med eq, kommpressor och gate, blir det fel, gör om. Låter det lite bättre har du i varje fall kommit någonstans.
  6. Tjena jag har en inte så liten fråga om bas (frekvens) mixning För att ni ska föstå vad jag behöver för hjälp ska jag försöka sammanfatta så kort som möjligt vad jag vill uppnå. Jag är hyffsat erfaren ljudtekniker när det gäller enkla grejjer som konferens teknik och mindre band (2 mon system och typ 3 mickar trummor) men nu är det så att jag ska göra ett lite större gig och behöver lite hjälp med bas- (återigen frekvens) mixning. Min fråga är i stora drag: Hur ska jag mixa trummorna så att inte basregistret blir så jävla grötigt? Hur ska jag eq:a elbasen kontra puckor,kagge etc så att jag får fram attacken och ton hos dessa men samtidigt en jämn och fin elbasklang? Jag kommer använda ett Presonus Studio Live 24 4 2 bord samt en riktigt bra nexo rigg. Detta är alltså live teknik det handlar om och inte studio mixning. Tack som fan för svar.
×
×
  • Skapa ny...