Jump to content
Annons

Mathilde

Medlem
  • Antal inlägg

    7
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Ah, ok. Nej jag vet faktiskt inte vad det är för ljudkort, men ska kolla senare om det finns mickingång, hoppas verkligen det.
  2. OJ, tusen hjärtligt tack för detta fantastiska svar! Så överskådligt och fint och pedagogiskt. Detta borde alla nybörjare i mikrofondjungeln få tillgång till ju =) Har läst det flera gånger nu och det känns som om allting jag haft huller om buller i skallen fallit på plats. Ska spara det i ett dokument och ha det som en grund att kunna gå tillbaka till när jag behöver en överblick. Tack tack och tack! Du gjorde min dag! Mathilde
  3. Tackar dig för din hjälp =) Djungelns dimma skingrar tycker jag...
  4. Tack så mycket för hjälp! En fråga till bara... Den här sladden, vad använder man den till? xlr-sladd.
  5. Tackar för din hjälp! Hur används den här Sm58? Sökte på den men förstod inte riktigt vad det är. var det bara ett exempel på en mic? (Ursäkta dum fråga kanske).
  6. Tack så mycket för hjälpen! Får plugga vidare på området. Givetvis var inte önskan att köpa mik bara till min kompis julklapp. Det var bara anledningen till varför jag ville att det skulle gå undan. Kanske det får blir en skiva inspelad med ipod, det är inte huvudsaken med denna klappen att ljudet blir bra, men det hade ju varit roligare såklart. Hur som helst har jag länge velat skaffa mik. Sång är det jag brinner för! Men tackar så mycket =) Får ta min käre far till hjälp och höra vad det är för ljudkort vi har och om jag kanske skulle kunna använda stereon. Fast sen har jag ju ingen aning om hur... Men det kanske jag lyckas lista ut då efter några dagars mer forumläsande. Jag tar tacksamt mot tips på hur jag ska gå tillväga för att få ihop allt jag behöver. Gud, känner mig så korkad med allt detta tekniska. Men jag behöver allafall: 1. Dynamisk mic 2. Ljudkort med micpreamps alt.En stereo med mic-utgång (vi har nog inget kassettdäck hemma) eller då ett mixerbord med micpreamps 3. xlr-sladd? Som någon nämnde 4. Puffskydd och stativ
  7. Mathilde

    Mikrofondjungel

    Hej kära folk! Jag ber er om lite hjälp angående mikrofoner. Vill hemskt gärna köpa en, så snart som möjligt. Men vet absolut ingenting. Jag sjunger och vill nu gärna spela in på datorn. Behöver inte ha värsta dyra utrustningen men det ska ju låta OK... Läste någonstans att det är bättre att köpa en "vanlig" mikrofon än en USB-mikrofon. Det skulle vara lättare för en nybörjare tydligen då man inte behövde hålla på att byta inställningar på ljudkortet (förstår inget av det där). Kan man koppla den till datorn då, en vanlig? Jag tyckte jag hittade så bra USB mikrofon som lät så bra och enkel och sen läser jag att man inte ska köpa det, inte om man är nybörjare allafall. Håller ni med om detta? Om man köper en vanlig mic, behöver man då en massa annat till den? Jag såg några låd-liknande saker med uttag och knappar... Någon som vet vad jag menar? Med en vanlig, då kan man koppla den till högtalare också eller, men inte med USB? Och om man köper en USB mic, behöver man fler grejor då? Sen vet jag inte om det krävs något särskilt av datorn...? Är så oerhört tacksam för hjälp. Tänkte spela in en cd med jullåtar till en kompis som en skojjig julklapp. Så vill gärna skaffa mic så fort jag vet vad. Och om jag behöver något mer till. Vänligen Mathilde (Ledsen om det känns som ett onödigt inlägg då det kanske redan finns massa liknande, men jag har inte hittat något jag fått hjälp av)
×
×
  • Skapa ny...