Jump to content
Annons

Naargrimh

Medlem
  • Antal inlägg

    20
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Det blev tillslut ett par Yamaha HS8 & en Yamaha HS8S subwoofer. Är helnöjd 🙂
  2. Så här ser lokalen ut på ett ungefär. Allt är väl inte riktigt i rätta mått men på ett ungefär. Hela lokalen är 40 KVM ca 6x7 meter. Väggarna är först betong, sen isolering 60mm & sen gips, I mellanväggen sitter det både vanlig isolering och sådana isoleringsplattor man hittar i taket på en del byggnader. Den väggen är ingen betong i. http://img835.images...5/5569/utok.jpg Edit: Det är väl lite off-topic kan jag tänka mig. Men eftersom det både är monitorköp och ljudisolering så kanske det funkar i denna tråden ändå. Nu ser ni lite hur rummet ser ut i alla fall. Tips på hur jag ska göra för att få till ljudet? Kan självklart ta bort det mesta i rummet om så behövs. Det viktigaste är väl en soffa och en kaffekokare 😛
  3. Herregud vilken härlig respons jag fick på tråden 🙂 Har kollat upp en del av tipsen och ska fortsätta med det ett tag till. Jag vet att jag skrev 5000kr/styck. Det blir ju dock en hel del pengar att lägga ut. Vad tror ni man klarar sig med? Jag har en replokal/studio på 40 kvm med 2 rum. Ett instrumentrum/replokal och ett studiorum/soffhäng. Jag har inte producerat så mycket musik där ifrån än, mest egna låtar och lite covers. Men tanken är att försöka expandera på bästa möjliga sätt och så småningom börja spela in plattor där nere med diverse band. Har kollat mycket på akustikbehandling och allt sånt och kommer försöka fixa det på bästa möjliga sätt. Men vad tror ni? Räcker det med 5000:- för ett PAR monitorer eller behöver man ge lite mer för att få hyfsade monitorer. Har som sagt ett par Alesis M1 active som har en del åt på nacken. Tror dom låg på 1500-2000kr stycket när jag köpte dom om jag inte minns fel.
  4. Yamaha hs80 -> http://www.ordermusic.se/produkter/studio/studiomonitorer/hs8-par Yamaha HS8. Är det samma ungefär? Har hört talas mycket om dessa monitorer faktiskt och dom flesta jag pratat med är väldigt nöjda med dom.
  5. Är ju en djungel där ute för en sådan som mig. Som inte är så insatt i det här med monitorer. Men nu är det dags att köpa ett par nya efter si så där 6 år med mina gamla billiga M-audio monitorer. Innan har jag inte brytt mig något alls om isolering och andra saker men nu när man köper lite finare monitorer och ska börja spela in på allvar i studion så är det väl dags att skärpa till sig. Det problemet jag har haft men mina gamla monitorer är att dom återger knappt någon bas alls och ljudet är inte alls något bra. Det jag är ute efter är helt enkelt ett par bra monitorer. Priser får vara MAX 5000:- stycket, gärna under. Dom ska vara aktiva. Musiken jag spelar in/mixar/mastrar är mest hårdrock/metal men även lite punk ock skitigare musik. Någon som har några bra rekomendationer? Tack på förhand
  6. Lånar denna tråden lite då jag själv funderar på ett köp inom en snar framtid. Jag har kollat lite på dessa 2: http://www.thomann.de/se/dw_5002td3_double_pedal.htm http://www.thomann.de/se/tama_hp900fsw_flexi_double_pedal.htm Någon som har lite info om dom. Hur dom är att spela på osv. Även andra förslag runt den prisklassen. Spelar mest metal.
  7. Det låter som en intressant idé faktiskt. Detta ska jag fundera lite över....
  8. Då kommer vi ju till problemet att jag har all musik ifrån resten av bandet i mina hörlurar ifrån mixerbordet. Det kanske går koppla ihop det på något sätt. Går det att ställa in volymen på en metronom?
  9. Hade inte en aning om var jag skulle posta denna tråden men det fick bli här tillslut. Jag vill ha något som hjälper mig hålla takten på trummorna när vi repar helt enkelt. Och har inte en aning om vad jag ska köpa för något som är smidigast. Dom flesta låtar är i samma takt hela låten igenom så jag behöver bara något som hjälper mig med tex ett klickljud. Jag ska kunna ställa in och spara en takt till varje låt. Jag kör med hörlurar på mig när vi repar som går ifrån mixerbordet och dom andra har ljudet ut genom ett PA. Så frågan är.... Vad köper jag för något och hur blir det smidigast att koppla in detta? Har absolut ingen aning om hur jag ska gå tillväga, så därför frågar jag er här 😄
  10. Det är inte till inspelning för tillfället i alla fall. Men i framtiden lär det bli av. Och då har ju självklart mickavståndet en del i det hela också.
  11. Mycket bra information, stort tack! Har faktiskt funderat på emperor på toppen faktiskt. Frågan är bara om man vill ha coated eller clear. Coated är ju lite mer "tyngre" ljud i och det är ju rätt fint o ha. Men å andra sidan så gillar jag det lite mer "ljusa" ljudet när man kör clear.... De e svårt de där med skinn...
  12. Naargrimh

    Val av skinn

    Då var det dags att köpa skinn till mitt nyinköpta (begagnade) Tama Rockstar. Är riktigt kass när det gäller att välja skinn och vad finns det då som är bättre än att fråga er här? Jag ska köpa skinn till: virvel 14" häng-pukor 10", 12", 13" golvpukor 14", 16" baskagge 22" Jag spelar mest metal/hårdrock. Har ni några förslag och hur låter dom olika trummskinnen? Självklart ska jag inte köpa några skitskinn utan det blir väl Evans eller Remo?!
  13. Okej =) Tack så mycket för tipset. Ska nog gå in och buda lite då.
  14. Är inte så hajj på de där, ursäkta. Det är en stormembrans mick i alla fall. Och den kräver fantommatning.
  15. Jag hade tänkt att lägga både sång, bas och gitarr genom ljudkortet. Jag använder mig av en AKG dynamisk mick så fantommatning behöver jag. Såg inte att UX1 inte hade det.
×
×
  • Skapa ny...