Jump to content
Annons

Lördag

Medlem
  • Antal inlägg

    51
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Dagen då Lördag senast vann var 13 februari 2011

Lördag hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

5 Neutralt
  1. Nej det är inte bra, jag är nog på väg ibland åt ett håll som jag borde hålla mig borta från - men stressen är på grund av ljuden och inte tvärtom! Ibland mår jag bra, men det förändrar inte min musik.
  2. Radioman, Det är säkert svårt att fixa allt själv! Jag vet inte om jag ämnar göra det. Men om jag hade en färdig demo här hemma så skulle jag lätt kunna fortsätta arbeta med den någon annanstans, med andra. Då hade jag haft kontroll på idén, den hade varit där, klar i sin form. Först måste jag dock kunna skriva musik, och det kan jag inte, för alla ljud låter FÖR...DJÄVLIGT. Och på den vägen är det 🙂 Alltså, jag kan gå in på demolatar.se, och inse att det inte finns en demoinspelning i sverige som låter sämre än mitt material. Och det gör fan ont. Igår slappande jag av för första gången på veckor. Masserade hela kroppen, sen somnade och vaknade i en svettpöl mitt i natten. Måste ha plågat mig själv rejält ett tag, men att stånga huvet i musikväggen tycks jag alltid ha ork till, oavsett hur tråkigt det är. Det är väl rätt ambitiöst eller?
  3. Fabian, Vettiga tanker, men jag kan inte räkna mig som nybörjare, det är det som är problemet. Jag är bara förvirrad. Framstår säkert som nybörjare eftersom saker är förvirrande i början. Jag är ganska säker på att jag vet hur man ska använda alla vanliga effekter och verktyg, det är bara det att jag tycker det låter fördjävligt ändå. Har spenderat senaste 3 åren med att utforska verktyg, och göra det igen, igen och igen, inte komma fram till något, ta en paus, göra det igen. Jag har inga krav alls på att musiken ska bli en viss sorts musik! Jag försöker inte efterlikna något, om jag fick till ett ljud som jag accepterade så skulle jag göra något utan det, oavsett hur det lät. Min idé känns inte så stor, jag skulle vilja procudera något jag inte mår illa av att lyssna på, det är väl i princip allt. Skulle i det här laget vara glad om jag kunde göra en låt med bara ett ljud. Det är uppenbart för mig att jag är den enda människan på jorden med det här problemet. Eftersom ingen lyckas ta på det. Men jag gillar det du säger, att skriva låtar ändå, för det har jag gjort emellanåt bara för att inse att jag fortfarande kan. Och det har varit viktigt för mig, men har inte gjort det på över ett år nu. Ett och ett halvt till och med. Säkert därför jag mår lite dåligt och är trött påt.
  4. Nej, genom ljudkortet. Det går att välja ljudkälla.
  5. Hur kan det vara så förresten?
  6. Om jag spelar in i photobooth genom ljudkortet så tycker jag att ljudet blir bra. Det känns som det är så det ska låta. Därifrån skulle jag kunna EQa och kompressa med bra resultat. Ljudet är mjukt, trevligt avslappnat i photobooth! Photobooth = bästa inspelningsprogrammet. Synd att det bara finns en kanal och inga redigeringsmöjligheter 🙁
  7. Tack alla för svar! Det känns verkligen bra att höra allt det här. Blir så ensam med spekulerandet annars, man kan ju fan förlora förståndet.. Ska försöka ändra inställning. Och släppa in mer.
  8. Men om jag ser till olika indiescener, så känner jag mig tillfreds med vad folk lyckas åstadkomma. Rent hantverksmässigt. Så jag tänker att det vore inte omöjligt för mig att bygga något liknande. Jag vet bara inte vad som krävs. Tycker musicbusiness, om något, är en obegriplig sörja. Universum är enklare att förstå.
  9. Drloop, Det är månne en dator! Bockar för tipsen. F, Jo det har jag, tusen gånger! Men jag kan inte komma ifrån att det enda jag vill är att spela in musik. Men musiken jag vill göra kräver tid och långa processer, jag vågar helt enkelt inte gå in i en betalad studio. Jag är varken sångare eller instrumentalist, och har ingen större tillförlit till mina egenskaper i proffessionella sammanhang. Såvida någon inte skulle bjuda in mig och erbjuda kreativ frihet och evigt med tid, skulle jag inte gå in i en studio. Jag har funderat på att bli en bättre och mer pålitlig människa.
  10. Och ja, mikrofonen är kass, men jag förstår inte varför det skulle vara ett hinder för att få närvaro i det kassa ljudet den producerar. Folk har spelat in med kassa mickar förr, och som jag förstått det får man då ett billigare sound. Det är okej.
  11. Men snälla, lyssna! Det är samma sak med ALLA ljudkällor för mig, midiinstrument, linade inst, allt material jag någonsin spelat in, och det spelar ingen roll vilken gitarr eller mick jag använder. Jag kan inte få det att låta bra och närvarande. Det låter bara olika dyrt. Kedjan nu är, hur som helst, Focusrite Saffire, inrökt ADK Hamburg edition, mörbultad nylonsträngad gitarr med gamla strängar utan grace. Reverbet jag använder är ett ekande vardagsrum.
  12. Men jag får inte ut något utav någon ljudkälla. Mjukvaruinstrument, andras studioinspelningar, bättre och mer ambitiösa egna inspelningar, samplingar, loopar eller vad som helst. Inte linade instrument heller. Alla låter livlösa och out of touch. Det skulle inte göra någon skillnad om jag bytte strängar. Jag skulle kunna göra om experimentet med en mjukvarutrumset. En hihat, virvel och bastrumma, och då skulle någon förmodligen säga att jag borde programmera svängigare eller skaffa roligare mjukvaruinstrument. Om jag skulle vilja mixa in ett spår med tvbrus med ett passerande tåg, borde det vara fullt möjligt också. Trots att ingen av dem har varken grace eller något som överensstämmer med normerna för vad en proffessionell inspelning av en gitarr borde vara. Är det ingen som förstår vad jag menar? Jag vill att det ska låta närvarnade, tydligt och skönt, det spelar ingen roll hur skitigt det blir.
  13. Ja, det vill jag 🙂 Maila till antonohvo@gmail.com Tack som fanken
  14. Jag har två spår här som jag skulle vilja ha livat upp. Det är gitarr och sång. Låten liknar en monoton visa och originalet är en sång av David Sylvian. Jag kan inte få vettigt ljud i något material (alltså alls, utöver de här inspelningarna), och vill därför att du visar mig hur. Jag behöver inte kritik för min sång eller ljudet, eller akustiken osv. Låtsas som att det är meningen att ljudet ska va lite kass. Jag vill bara ha kraft och liv i ljudet, att det ska låta naturligt. Men du får såklart fria händer. Det finns två praktiska regler. Du måste mixa i Pro Tools och du får enbart använda Digidesigns pluggar. Detta för att när du är klar skulle jag vilja att du SKICKAR PROJEKTFILEN till mig så att jag kan se på projektet och förstå hur mixen fungerar. Det handlar alltså mest om en obduktion. För min egen utbildnings skull. Jag beklagar om det här inte är kul, men jag måste verkligen ha det såhär. Din belöning för mödan är att du får komma in i himmelriket när du dör, leva sida vid sida med vackra nymfer och ha evigt med pengar och glass och nachotallrikar. Samt min beundran. https://docs.google.com/uc?id=0B9VF3DCRoB8oMDBlMjBjZGYtNGI3Ni00Yjk1LWFiZmYtMWFmOTYyMmEyZWI2&export=download&authkey=COzgotEH&hl=en
×
×
  • Skapa ny...