Jump to content
Annons

Lewt_Mothafuckah

Medlem
  • Antal inlägg

    7
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag har köpt en sån här till min videokamera: http://www.audio-technica.com/guide/line/atr/ATR25.html Det är 3,5m kontakter på den, så jag trodde givetvis att jag skulle kunna använda den till datorn också. Men av nån anledning är det jätte tyst när jag kopplar in den till datorn, jag kan maxa upp alla inställningar totalt men min röst låter ändå väldigt lite i den, nästan som om strömmen inte var på (det är en strömswitch på micen). På kameran funkar den utmärkt dock, och ljudkvaliten är otrolig. Kan ni förstå hur det kan komma sej? 😠 Datorn är ett Audigy 2 ZS för bärbar dator (3,4ghz HT, 1gb ram, 0.5TB HDD, 256mb radeon9800). Använder "mic boost +20" det hjälper på volym lite. Jag har även testat på en stationär dator med Audigy 2 ljudkort. Kameran är en Sony TR-V18E (umgefär 10000kr prisklass) och ingången på den står det "Mic (plug in Power)".
  2. Jag har installerat virutal Guitarist VST. Jag använder FruityLoops v5 som host. Jag får in VG på en kanal i furityloops och ett sånt här VST fönster kommer upp, där man ser en gitarr och massa VG inställningar. Vanligtvis brukar jag på alla VST här trycka på längst upp i vänstra hörnet på furityloops rutan och trycka på "Import cubase bank\present" och välja en .fxb eller .fxp fil från mappen för den VST jag använder. Men guitar saken består inte av några .fxb\.fxp dom ända sakerna jag kan tänka mej att man ska använda är alla .sty filer som ligger under Styles. men hur ska man importera dom?
  3. Lol, DXi är inte utvecklat av microsoft. Däremot använder den sej av en komponent ur DX. men tack för svaren, det låter som om VST är det bästa för mej då.
  4. Lewt_Mothafuckah

    DXi vs. VSTi

    Jag har investerat i en hel del random ljud packs, När jag installerar dom frågar varje (som har nån slags egen sampler typ, jag är ingen mästare på ämnet) om det ska vara VSTi eller DXi. I min skolutbildning fick vi lära oss att använda VST, vilket får mina instinkter att säga att jag borde använda DXi. Som jag har förstått är dom mycket lika varandra, men någon skillnad måste det väll vara? Vst är det inte så svårt att hitta info om men DXi är betydligt svårare, och nån jämförelse lyckas jag då inte hitta. nån som vet? Tack på förhand.
  5. Tack dbd, jag har letat efter en sån i flera dagar på internet. Jam e min favorit musikshop men jag letade på fel kategori. men alltså damn den e verkligen dyr, dubblar jag precis får jag en helt ny USB synth istället Jag får nog tänka på saken, tack för att svar.
  6. Yoyoyo Rekkit! det finns flera anledningar varför FireWire är något snabbare än USB2, jag föreslår tomshardware om du vill ha teknisk benchmarks. Här är också en intressant objektiv jämförelse mellan dom http://niber.net/firewire/ Själv valde jag dock USB2 hårddisk, eftersom den är nästan lika snabb som FW'n fast 400kr billigare. Och eftersom jag endast har 1 FW port (som du också har) vill man ju använda den till video överföring. OBS! vänta dej inte högre hastighet från den externa mot den inbyggda. Min 7200 Lacie (designed by porsche) får 5MB\s mindre överföring än min 5400 bärbar inbyggda. (inbyggda 41, externa 37)
  7. Hej, Jag är nu till detta forum, och jag må säga att jag gillar det redan, det finns förvånansvärt lite forum som handlar om sånt här (om man jämför med mina andra intressen). Jag har en bärbar dator (3.4 ghz, 1gb Ram, 0.5TB, Ati 9800 256mb) med ett hyfsat ljudkort, men uttagen\ingångarna är placerade vid fläkten så det är oacceptabel analog in och ut kvalitet. Därför tänker jag köpa Audigy 2 ZS notebook, det är det perfekta kortet för mej (jag är spelutvecklare så deras specialicering i spel är inte en nackdel för mej). Tyvärr saknar den en midi\joystick ingång. Min synth som är en 2000kr vanlig synth, har midi utgångar. Jag gör all min musik på datorn och jag har inte råd med en USB synth (800kr är den billigaste jag hittade som jag kan tänka mej använda) så det är jätte viktigt för mej att kunna koppla in min gamla synth i bärbara datorn. USB till spelutgång. Adaptern gör att du får en spelutgång DB15F från din USB-utgång. Kabellängd 1,7 m. För Windows 98SE eller senare. Tror ni denna produkt på Clas Ohlson fungerar för detta? Jag läste i en annan tråd i detta forum (som handlade mest om USB synthar) att den var nån som köpte sån här mej det inte funkade, fast han tror det berodde på att hans synth inte hade ström utag utan fick (eller skulle få dvs)strömen från spelporten. Tack på förhand \LM lewt_mothafuckah@wetwetwet.com Edit: jag förutspår att nån kommer rekommendera att jag bara köper externt ljudkort med midi-ingång istället, men jag har mina anledningar till att inte ha externt så det är endast det absolut sista utvägen.
×
×
  • Skapa ny...