Jump to content
Annons

svinto

Medlem
  • Antal inlägg

    33
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av svinto

  1. Hej, Tänkte det skulle vara skoj att höra vad ni kör för setup kring Ableton Live och hur ni använder det. Själv har jag en Novation Remote SL 49 MKII. Funderar förstås på en AKAI APC 40 till det, men har inte bestämt om det blir lite överflödig och isf kanske det blir en Novation Launchpad. Hade tidigare en NI Maschine, men den blev mest en dyr launchpad då jag märkte att jag föredrar att "greja" direkt i Ableton. Så om ni har en stund över, skriv en rad eller två om vad ni har för setup kring Ableton Live.
  2. Det kanske är en dum fråga, det kanske inte fungerar så, men jag undrar om någon vet något ställe där man kan byta in instrument när man köper andra? Är lite sugen på att eventuellt byta in min NI Maschine och köpa en AKAI APC 40, utan att isf behöva greja med annonser osv. Någon som vet?
  3. Ok, det är så illa. Tack för svar.
  4. Kan man med Ableton dela ljudet med andra program? Alltså som man kan i tex Maschine-mjukvaran. När man har den öppen och sen klickar upp tex en Youtube-sida så hörs ljudet därifrån istället. Men i Ableton så går inte det utan om man ska höra ljud från andra program måste man stänga Ableton. Finns det nån lösning på detta?
  5. Ja hörlursuttag finns det ju. Och ja precis det ska väl sitta en förstärkare i, tänkte bara om den är tillräcklig.
  6. Tänkte köpa mixningslurar och undrar lite om det kommer fungera bra med säg ett par AKG240 rakt in i mitt Fast Track Pro eller om jag behöver nån förstärkare emellan? Någon med bra tips? Ska man kika efter något speciellt på specifikationerna för lurarna? Tack!
  7. Tack för alla svar, riktigt bra att jag skrev tråden märkte jag, fick mkt vägledning känns det som. Ska läsa igenom ett par ggr till.
  8. Är okunnig när det gäller musikteori. Men har koll på skalor och ackord iaf. Hur gör ni när ni börjar på en låt? Som jag förstått väljer många en skala först och sen bygger melodi utefter den. Är det någon som vet något bra verktyg för att se alla ackord i en skala? Alla appar verkar vara bygda så att man kan se alla skalor och alla ackord, men inte alla ackord I EN SKALA. Skulle inte det vara bra för en nybörjare? Eller tänker jag i fel ordning på något vis? Vad säger ni? Några tips?
  9. Det låter iofs riktigt grymt.
  10. Mm, det kanske blir så till slut. Hur fungerar de lite mer avancerade midi-controllerna när det gäller mappning av rattar och grejer? Är det som på min MPK Mini att man måste sitta och mappa allt manuellt? För jag har läst att vissa har olika funktioner för auto-mappning etc. Hur fungerar det?
  11. Mm, den verkar bra förstås. Känns bara tråkigt att lägga dryga tusenlappen på ännu en midi-controller när jag har MPK Minin.
  12. Tack för svaren. Förstås har man läst om syntharna nämnda ovan, men tror att de är, iaf i dagsläget, lite över min budget. Jag bara ställer mig frågan om det kan vara så att klicka i alla VST:s kan hämma min inspiration och om det finns någon som känt likadant. Att man inte vill behöva släppa instrumentet för att klicka på skärmen, utan bara ratta.
  13. Jag kör FL Studio och Maschine, jag gillar Maschinen starkt då denna gör att jag kan ta ögonen från skärmen och i princip göra allt på Maschinen. Jag skulle vilja komplettera med en synth jag kan göra likadant med. Jag har i dagsläget en Akai MPK mini men har börjat känna att det är lite litet och att jag skulle vilja ha mer kontroll direkt på brädan. Så jag har börjat fundera på vad jag borde ha istället. Har kikat på Korg MicroKorg XL, men frågan är om det jag ska ha egentligen är typ en Oxygen 49 USB MIDI controller? Fördelen med säg en MicroKorg är ju att jag där också kan koncentrera mig på synthen och inte hålla på och klicka med musen hela tiden, vilket jag tycker sabbar arbetsflödet. Däremot så finns det ju oändliga ljud-möjligheter med en midi-controller och mjukvarusynthar. Några råd till en nybörjare? Hur gjorde ni?
  14. Ja, jag har förstås tänkt på att bygga själv. Men det där DELL-paketet såg ut ungefär som jag tänkt iaf och om man lägger på att jag inte riktigt har koll på alla detaljer i att bygga själv kändes det som ett bar alternativ.
  15. Jag själv har faktiskt rätt bra erfarenheter av DELL, har också hört någon säga att många använder DELL till ändamålet.
  16. Tack för alla svar, det går fort på det här forumet. Faktum är ju att jag sitter mest hemma vid en rätt rejäl skärm och då kanske frågan är om det är värt de extra kronorna för en bärbar om man då dessutom får gå ner lite i prestanda. Men finns det något mer att önska av den stationära DELL:en? Förrutom då SSD förstås. Och visst är det så att SSD inte är något måste?
  17. Funderar på ny musikdator... Fungerar denna som musikdator? http://www.dustinhome.se/dell-xps-8300-ci7-34-8gb-2000-hd6670-w7hp/product/5010615495?intcmp=searchProvider_dacsa Några direkta invändningar? Sedan tänkte jag att det faktiskt skulle vara trevligt att ha en bärbar musikdator. Men den måste förstås fungera bra som musikdator också. Har kikat på en sån här: http://www.dustinhome.se/asus-zenbook-ux31e-ci7-18-4gb-128-ssd-133-w7hp/product/5010609303 Den är ju väldigt snygg och smidig, med SSD. Men är det för vekt? Behöver man en frost om man ska ha bärbart? Förstår att det finns bättre, dyrare grejer, men min prisklass ligger här nånstans. Vad tycker ni? Väldigt tacksam för svar!
  18. Snabb fråga.. Kan jag koppla in min gitarr till Fast Track Pro med en vanlig sån här? http://www.thomann.de/se/cordial_cai5bk_instrumentenkabel.htm Blev lite konfunderad när jag läste manualen så vill bara vara säker. Har tänkt att ev spela in via sladd och mic samtidigt.
  19. Nej jag har förstått det, det är bara så illa att det inte finns en enda musikaffär där jag bor längre.
  20. Låter bra. Ville bara höra så att jag inte sitter helt i sjön från början. Här någon nån erfarenhet av denna gitarr? länk Kan den fungera att börja med? Här hört att lite smalare hals tex kan vara bra att börja med.
  21. Tack för alla svar, underlättade en hel del. Kommer nog köpa en stålsträngad gitarr och experimentera lite med den micken jag har.
  22. Jag sökte lite efter trådar först, men hittade ingen om just bästa kopplingen mellan gitarr och dator för mig. Så det bästa är att gå till en musikaffär, känna på gitarrerna och sedan köpa en utan något inbyggt i och spela in med den micken jag har?
  23. Hej, Undrar om någon kan tipsa om hur jag ska spela in akustisk gitarr. Har ett M-AUDIO FAST TRACK PRO och en THE T.BONE SC600. Nu funderar jag på att köpa en stålsträngad akustisk gitarr och undrar lite över den bästa lösningen för mig att spela in med den. Det ska förstås vara en nybärjaregitarr. Någon som har tips på gitarr? Kan jag spela in gitarren med den micken? Eller ska jag köpa en med inbyggda grejer? Som den här? FENDER CD-60 CE BK Eller har jag tänkt fel? Alla tips är guld värda!
×
×
  • Skapa ny...