Jump to content
Annons

orban

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag tycker inte det är så konstigt, annars hade man ju enkelt kunnat få vilken kass produkt som helst att låta kanon om man bara eq-ade den rak. Och man skulle kunna kopiera vilken produkt som helst bara genom att titta på frekvensresponsen.
  2. Du missar att jag ville jämföra D/A endast. Då kan jag ju inte ha olika inputs till de olika, utan vill ju ha samma sak in i de två D/A-omvandlarna..? Annars får jag ju med yamahans A/D, processing etc ur yamahan.
  3. Just för att jag inte ville mäta yamahans A/D, alltså vill jag ha med den på bägge referenserna. Annars skulle det ju vara omöjligt att utesluta att yamahans A/D orsakat ev skillnader. Sen minns jag faktiskt inte om vi gick digitalt in i yamaha't.. Och det kan ha varit så att det rosa brus som användes var från bordets inbyggda generator. Enligt mig spelar det ju ingen som helst roll.
  4. Det är ju en definitionsfråga, man uppfattade det som att det var mer lågmid, att det inte var det rent nivåmässigt gick ju att mäta fram. Det var andra hörbara skillnader också, t ex kändes yamahan "grynigare" i toppen. Summan var att yamahan uppfattades som 'tydligare' men apogeen lät mer 'behagligt'. Smaksak vad man gillar och skillnaden var ju inte gigantisk, även om den gick att urskilja varje gång. Mätningen skedde med SIA SMAART (kallar jag det, byter ju tillverkare hela tiden. EAW, eller kanske Rational Acoustics numera). Både med musik och med rosa brus. Musik/brus ut från dator in i det här fallet en LS9, analogt. Ut från analogt på bordet till ljudkortets ena ingång och sen apogee'n inkopplad digitalt till yamahan, och sedan ut från den in i ljudkortets andra ingång. Sedan jämförde SMAART ingångarna i en RTA med 1/24 okt upplösning. Kruvan som kom upp var spik-rak, identisk. Så mätningen skedde i en digital miljö efter en A/D, dock två identiska vilket ju inte borde påverka mätningen eftersom referensen hela tiden var den andra kanalen. Den enda justering jag fick göra var att delaya yamahans D/A en ms (eller något sånt) för att Apogeen var något efter.
  5. Det är ju en definitionsfråga, man uppfattade det som att det var mer lågmid, att det inte var det rent nivåmässigt gick ju att mäta fram. Det var andra hörbara skillnader också, t ex kändes yamahan "grynigare" i toppen. Summan var att yamahan uppfattades som 'tydligare' men apogeen lät mer 'behagligt'. Smaksak vad man gillar och skillnaden var ju inte gigantisk, även om den gick att urskilja varje gång. Mätningen skedde med SIA SMAART (kallar jag det, byter ju tillverkare hela tiden. EAW, eller kanske Rational Acoustics numera). Både med musik och med rosa brus. Musik/brus ut från dator in i det här fallet en LS9, analogt. Ut från analogt på bordet till ljudkortets ena ingång och sen apogee'n inkopplad digitalt till yamahan, och sedan ut från den in i ljudkortets andra ingång. Sedan jämförde SMAART ingångarna i en RTA med 1/24 okt upplösning. Kruvan som kom upp var spik-rak, identisk. Så mätningen skedde i en digital miljö efter en A/D, dock två identiska vilket ju inte borde påverka mätningen eftersom referensen hela tiden var den andra kanalen. Den enda justering jag fick göra var att delaya yamahans D/A en ms (eller något sånt) för att Apogeen var något efter.
  6. Ursäkta dig inte, jag vet ju vad jag kom fram till och hur. Betyder ju inte att alla automatiskt ska tro på mig.
  7. Nått som inte finns på RTA'n, alldeles riktigt. Det var något annat än frekvensrespons som gav effekten. Både jag och kollegan kunde vid blindtest identifiera den 10 av 10 gånger.
  8. Jag vill bara flika in en grej här, ni pratar om att mäta upp skillnad.. Det är inte så intressant hur frekvensgången är. Det är ungefär som på en mikrofon, hur frekvensresponsen ser ut säger ju väldigt lite om hur mikrofonen låter! Jag har en apogee Mini-Dac (D/A) som jag jämfört med olika andra D/A. Bland annat Yamaha LS9 (digitalt mixerbord). Det var så stor skillnad att det var enkelt att skilja ut vilken som var vilken. Då mättes det givetvis upp så utnivån var exakt lika. En kollega switchade sedan mellan den inbyggda D/A och Apogeen utan att jag kunde se vilken som användes. Varje gång gick det enkelt att urskilja Apogeen. Den hade betydligt mer lågmid t ex. Skumt tyckte jag, den ska ju vara rak. Så jag mätte upp den och det visade sig att skillanden var inte mer än 0.1dB på någon enda frekvens. Fasresponsen var också helt identisk. Så ska man mäta upp skillnaderna så är det någon annan parameter man ska mäta på och vilken det är har jag ingen aning om.
  9. Mitt tips är Denon AH-D2000. Sitter skönt, låter i mitt tycke väldigt bra. Provlyssna. Hifi-klubben är distributör och ÅF.
×
×
  • Skapa ny...