Jump to content
Annons

wanner

Medlem
  • Antal inlägg

    50
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av wanner

  1. Jo det kändes bättre när jag lindade lite hushållspapper runt (... fingret that is). Men det är ju så omständigt, det bästa vore ju att hitta ett sliderör som passar perfekt direkt 🙂. En annan fråga, när man har de kortare varianterna (knuckle), vart ska de sitta då? Så långt ner på fingret som möjligt? eller övre halvan utav fingret?
  2. Jag bor i göteborg så har tillgång till de butikerna. Dock så har jag svårt att hitta en slide som passar bra, Har en dunlop 220 medium nu. Den passar okej på långfingret, men vill nog hellst ha på ring/lillfingret. Kanske är enklast att modifiera den på nåt smart sätt så att den passar istället...
  3. Jag är på jakt efter ett sliderör. Någon som vet onlinebutiker där man kan beställa? Tack! edit: Om någon kan komma med tips på vad man kan göra för att få sliden att passa bättre så skulle det funka bra också. Har en dunlop 220 som är lite för stor för ring/lillfingret. Har läst att man kan tejpa? Vet inte riktigt vad för tejp som är lämplig att använda dock...
  4. Fin ide (<3 Spotify) Finns det intresse för lite blues på listan?
  5. wanner

    PODxt vs POD2

    En HC skulle jag vilja ha till min GT-8. Men han säljer den dyrt, för dyrt tycker jag.
  6. wanner

    Ny Gitarr

    jag är jätte nöjd med min, men min har volume och tone skruvar i brons/guld det är nog ända skillnaden. Det finns bara ett minus med gitarren och det är att den är väldigt omtålig, eftersom att den inte är lackad så räcker det att man har den stående på ett vanligt gitarr ställ och färgen försvinner. Jag har inte märkt att färg försvinner från min. Det låter lite suspekt. Har svårt att tro att Gibson har gjort en så dålig finish. Den är självklart inte lika "fin" som på de dyrare modellerna men.
  7. wanner

    Ny Gitarr

    Samma som mig då. Nöjd med din?
  8. wanner

    Ny Gitarr

    Ja, det är matt lack, med små medvetna slitagenötningar på sidorna. Jag vet inte om jag är stormförtjust i finishen, men det har en viss charm också. Men en ny Gibson för det här priset kunde jag inte motstå. Och den spelar underbart.
  9. wanner

    Ny Gitarr

    Var rätt säker på att min är en Faded. Men för säkerhets skull så tog även jag och mailade Gibson. "Dear Mr. Wannerskog, Thank you for your interest in Gibson guitars. The serial number corresponds to a Les Paul Special with Humbuckers - Faded Series, from 2005."
  10. wanner

    Ny Gitarr

    Jag har en utav faded varianterna (är jag rätt så säker på). Men modellen heter Les Paul Special with humbuckers. http://www.gibson.com/Products/GibsonElect...h%20Humbuckers/
  11. wanner

    Ny Gitarr

    Har inget inspelat "plink" ännu. Så småningom kanske. Det stämmer att det är "Les Paul Special with Humbuckers" (så fånigt namn), den har iallafall 490R och 498T mickar.
  12. wanner

    Ny Gitarr

    Tänkte dela med mig utav bild på mitt senaste inköp. Gibson Les Paul Special Köptes ny på 4Sound i Göteborg för 7995:- Underbar gitarr enligt mig 😱
  13. Stämmer det att man måste betala skatt på produkten man köper, utöver det priset som listas på websidan? Isåfall blir det ju inte billigare över huvudtaget.
  14. musik-service.de säljer den ju faktiskt för 470 euro, hela 20 euro mindre än thomann. edit: Någon som har beställt från www.soundcontrol.co.uk ?
  15. Men Thomann är ett vettigt alternativ då? Antar att jag inte hittar någon mirakeldeal någonstans 😕
  16. Ja där var den ju lite billigare iallafall. 5500:- ska butikerna här i stan ha för den. Har du beställt därifrån, är de att lita på? Många butiker som bara skickar till USA säljer den för 399$ 😕
  17. Hej. Jag går och funderar på att köpa en Pod XT Live. Grejen är att den är så dyr överallt. Så jag undrar om någon känner till något ställe där man kan beställa den online (där frakten inte kostar en förmögenhet). Tack
  18. Använder inga speciella program för tillfället, eftersom jag tycker det är så kasst att spela in med Live kortet. Klarar Juli@ av något som inte 2496 gör?
  19. wanner

    Byta ut SB Live

    Jag har för tillfället ett SB Live 5.1 Men som de flesta säkert vet så funkar det inge vidare att spela in med det. Därför tänkte jag köpa ett nytt ljudkort (inte alltför dyrt). Har spanat in Juli@ och Audiophile 2496 som är i rätt prisklass. Min fråga är ifall det räcker med dessa (billiga) kort för att få sig ett uppsving ifrån Live kortet. Hur är det med fördröjning osv. Jag ska spela in gitarr, för tillfället med en V-amp2. Tack.
  20. Funderar på att köpa mig en Pod XT Live. Men vet inte riktigt var jag ska köpa den. I alla affärer här lokalt är det väldigt dyrt (Göteborg) om man jämför med priserna på diverse internetbutiker. Men jag undrar om någon kan rekomendera ett bra och pålitligt ställe att beställa ifrån. Tack så mycket.
  21. wanner

    Ojordat elutag

    Peavy Envoy 110. I vanliga fall spelar jag med en Vamp2, men den är på service nu. Vet inte om det är samma där. Men jag har ju inte jordat eluttag så det är väl det.
  22. wanner

    Ojordat elutag

    Kan det vara farligt för mig (eller ännu viktigare för min gitarr/ stärkare) att fortsätta spela. Jag ska flytta rätt snart och hoppas på att få jordade uttag då.
  23. wanner

    Ojordat elutag

    När jag spelar gitarr händer det att jag får småstötar av gitarren, känns inte speciellt bra. Händer inte när jag spelar vanligt, utan bara om jag liksom närmar mig tex strängarna med armen. Har förstått att detta antagligen beror på att eluttaget är ojordat. Min fråga är därför nu om det finns något man kan göra åt detta. Min förlängningsdosa är jordad med det verkar inte hjälpa.
  24. För tillfället kopplar jag min V-amp2 till en Peavy Envoy 110 förstärkare (40 W). Men funderar på att köpa något nytt med lite mer kräm i. Vad rekomenderar ni?
  25. wanner

    Multieffekt?

    Har ju redan gått så offtopic själv i den här tråden så jag kan lika gärna fortsätta lite. Jag har tittat runt i forumet efter tips på program för att spela in och sampla trummor, men inte riktigt kommit fram till något. Så undrar om nån har nåt riktigt hett tips. Vill som sagt kunna spela in gitarren (behöver inte vara massa häftiga effekter det har jag ju på vampen.) Redigera ljudet, och som sagt då skapa trummljud att spela till. Tack.
×
×
  • Skapa ny...