Jump to content
Annons

Molle

Medlem
  • Antal inlägg

    14
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag sitter i Hollywood sedan 9 månader tillbaka för jag pluggar Audio Engineering här, så nej, jag har inte ens varit inne där på över ett år. Men tack! 😄 Vill bara förberedd när jag kommer hem. Juste Deluxe Music, vad dum jag är. Där har ju varit och kollat på gitarrer innan jag började med ljudteknik. Härlig personal har dom. Tack så jättemycket!!!
  2. Hej! Jag undrar om någon har koll på om det finns någon professionell studiobutik i Stockholm. Jag vet om Jam och 4Sound såklart, men är det någon som vet någon butik som säljer kvalitetskabalar löst, som Canare GS-6 och Star Quad tex? Det går ju självklart att beställa på nätet, men det är helt klart trevligare att gå in i en butik och kanske tom träffa väldigt kunnig personal. /Molle
  3. Om man går en Associate Degree på 18 månader får man efter att studierna är slut ansöka om ett OPT-visum. Med det får jobba inom den bransch man är utbildad i, i 1 år. Jag går bara en Certificate på 9 månader så OPT-visum kan jag inte få. TimB: Ett mail blir det! Behöver man ha jobbat 18 månader heltid inom musikbranschen eller bara 18 månader allmänt? wiik: Jag kanske kan börja som praktikant då. Jag kan ju spela in och mixa rätt bra och kommer lära mig att mastra bättre nu nästa termin också, så jag kanske kan komma in nånstans på det sättet. Eller är det bara att starta eget helt och hållet som gäller?
  4. Jaså den är inte så kul? vart hade du tänkt och plugga sen då? Min utbildning är 9 månader, 3 quarters. det var det som va tanken från början, att göra associate. Det jag skulle behöva göra då var ett Performanceprogram (spela ett instrument) med emphasis i Audio Engineering. Jag har lirat gura i ett par år så började gitarrdelen i höstas, men jag kände rätt snabbt att det inte var min grej, så jag hoppade av den utbildningen. Jävligt synd att Audio Engineering bara finns som Certificate. Skolan är nog bland de bästa i världen vad gäller Audio Engineering med tanke på att du är i en musikskola och inte i en Audio Engineering skola. Solen går faan inte att klaga på!!! Nä men det löser sig nog rätt bra det här. Ville bara se om det var någon som visste något på hemmaplan. Tack ännu en gång för svaren!
  5. fan va shysst med svar! TimB: Jaha, sa arbetsformedlingen annonserar sanna jobb. Det ska jag kolla upp. Fertan: Fan va soft. Pluggar du pa Santa Monica College? Vad International Office har sagt pa skolan sa maste man som minst ga en Associate utbildning pa 18 manader for att fa ett OPT-visum och jobba i landet.
  6. Jag vet det verkar nog lite konstigt att åka hem, men det är skitsvårt att få visum och jag gillar inte att bo här. Jag vill absolut jobba här men jag känner inte riktigt för att bo här. Det känns ändå som Sverige är stort musikland och det finns väl en del studios runt om i Stockholm? Jag letar efter mer erfarenhet i första hand, för att senare starta eget. Tack för svaret!
  7. Tjena! Jag är inte riktigt säker på om detta är rätt avdelning för denna fråga, men det här var stället jag tyckte var bäst. Jag är 20 år och pluggar Audio Engineering på Musicians Institute i Hollywood, Los Angeles. (Länk: http://www.mi.edu/audioengineering) Jag avslutar min första "quarter" (kvartalstermin) imorgon och börjar bli nyfiken på vilka möjligheter det finns för jobb hemma i Stockholm. Utbildningen jag går är 9 månader där jag pluggar 6 månader för Recording-, Mixing, Mastering Engineer och Music Producer. De sista 3 månaderna är Post-Production för film och TV (dialog, ljudeffekter, musik för film osv.) När jag tar examen kommer jag vara Certified Operator i Pro Tools för musik och post-production, certifierad för Logic, ha erfarenhet av SSL- och NEVE-konsoller, praktiserat i en studio i LA osv. Jag har redan lärare som har arbetat med Prince, Earth, Wind and Fire mm. och jag har bla. varit med på sessions med Dean Brown och musikerna från The Tonight Show Band. Så min fråga är vad det finns för möjligheter när jag kommer tillbaka till Stockholm. Om det kanske finns något jobb som assisterande ingenjör i en studio eller så, eller bara praktikant. Är det någon som har koll på om det finns jobb inom studiobranchen för en nyexaminerad ljudingenjör? Blir otroligt tacksam för alla sorts svar! /Jacob
  8. Molle

    Kopplingsschema

    Jag menar tvinnad koppartråd, självklart ingen kontakt. Skrev lite fel 😛 Skruvterminaler alltså Koppartråden är 2mm tjock i (+)- respektive (-)-kabel och det är ca 0.5mm isolering den: 49-223-5 2x2,5 10 m på den länken: http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=148000786 Räcker den mån tro? Där finns en bild om det behövs http://www.megaupload.com/?d=O60VWDVQ
  9. Molle

    Kopplingsschema

    Precis det är passiva högtalare. Och en 250 W stereoförstärkare. Enda problemet är ju att det är stereokontakt UT från förstärkaren, alltså bara koppartråd. Det funkar alltså inte med VANLIG högtalarkabel?
  10. Molle

    Kopplingsschema

    Okej. Vad är det för speciellt med den?
  11. Molle

    Kopplingsschema

    Tja! Jag ska koppla ihop en dator, mixer, förstärkare och en högtalare. Spelar det någon roll om mixern ligger före eller efter förstärkaren i signalkedjan? Alltså: Dator->mixer->förstärkare->högtalare eller Dator->förstärkare->mixer->högtalare Har det någon betydelse vart mixern ligger i de olika alternativen? Kontakterna på komponenterna är: Dator UT: 3,5 mm plugg Förstärkare IN: RCA Förstärkare UT: Stereo-kabel Mixer IN: 6,5 mm telekabel Mixer UT: 6,5 mm telekabel Högtalare IN: 6,5 mm telekabel Jag är extremt tacksam för svar!
  12. Hej! Jag har en högtalare med ett 15" baselement i som peakar på 400W (det sitter diskant i den också). Jag behöver en passande förstärkare till den. Nothing fancy. Bara så det funkar hyffsat. Jag ska koppla dator->förstärkare->högtalare. Hi-fi-reciever? Mixerbord med slusteg? Nått annat? Det ska användas till hemmafester inomhus och utomhus. Och helst inte kosta så mycket. Tacksam för alla svar! /Molle
×
×
  • Skapa ny...