Jump to content
Annons

basementstar

Medlem
  • Antal inlägg

    19
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Okej Ny låt som heter Turnaway som jag tycker är inspirerad av en känd låt,gissa vilken
  2. För när jag testade Yamaha Motif gentemot Roland Fantom som tex, Piano ljud.Så hade Yamaha motif ett pip liknande ljud som ebbade ut i ackorden.Medans Rolands pianoljud hade en mkt klar klang som höll hela vägen ut.¨ Syntljud:Här hör man att det mesta som hörs i dagens produktioner kommer ifrån Roland eller Korg Yamaha motif ljuden var som ljuden ifrån leksaks synten ifrån BR leksaker. Pads:Roland äger fortfarande Strings:Jag kände igen många av stråkarna i olika produktioner! Etc Tråkigt, har alltid förknippat Yamaha med kvalite,men samtidigt kommer hårdvara att ersättas,idag skulle jag aldrig ersätta min mjukvara synt gentemot en TI Virus.Min mjukvarusynt gör mer än vad virus nånsin kan göra och det för 1700 gentemot 10000=)
  3. Testade Yamaha motif gentemot Roland Fantom synten och blev förvånad över hur dålig Yamaha var i jämförelse. Yamahas pianoljud lät som pianoljuden ifrån en Casio och pads etc låter som en synth för 3000-4000. Hur kommer det sig att en så stor jätte vill ha dyra pengar för ljud som man kan få för 4000kr? Den enda synten som är värd att köpa just nu är enligt mig Roland Fantom!! Vad tycker ni?
  4. Tja Jag sitter ibland 4-8 timmar och spelar in min musik på en extern hårddisk, en Western Digital som jag har i ett aliminium kabinett. Anledningen är för att jag tror att det kan bli system overload, om jag har hårddisken i datorn.Och att datorn låter mer när den jobbar för att spela upp spåren. Frågan är hur bra det är att jobba så här? Sen hände nåt roligt och det var att diskcache slog i taket i Cubase och hela systemet orkade bara spela upp två spår under hackande former. När jag gjorde en cleanup i cubase för att ta bort audiofiler jag inte använder+körde en hälsokontroll på disken för att upptäcka skadade sektorer, så funkade allt igen. Vad tror ni hade hänt?Håller den externa hårddisken på att krascha?
  5. Nu ligger det en ny mix på låten Lisette,jämför och tyck till
  6. Okej idag började jag med en låt som är fruktansvärd,iden är bra men ljudtekniskt är den en katastrof.Lyckades igår ljustera en bra ljudbild på introt där allt sitter och är i balans-Låten som är första projektet mot bättre mix-är Murderous Fan Part 2. Idag ska jag slippa till Sångdelen och bryggan så det hamnar i samma ljud nivå och upplägg så den stämmer överens med det förbättrade introt. Lyssna på låten hur den låter idag och på lördag har jag den färdig och då ska ni kritisera den så den gråter eller hoppar av lycka!! http://www.myspace.com/basementstars
  7. Tack!! då är jag inte en sucker utan nånting som är vanligt i dyra studios ochså=)Hitfactory here i come!=)
  8. Tack som fan,ni är helt grymma och det stämmer nog som Spass säger, att hörlurarna ger ifrån sig ljud som miken tar upp.Inte för att det påverkar mkt kanske?men det tar väl ifrån lite utrymme för större ljudvolym på sången?
  9. Ska skriva en dagbok här över min utveckling mot bättre låtar och bättre mixande.Just nu har jag åtta låtar i demostadie och mitt mål är att få dessa låtar att nå himlen. Följ utveckling på http://www.myspace.com/basementstars Bless
  10. När jag ska spela in sång i cubase så läcker alla spår med instrument in på sångspåret och blir inspelad som en svag bakgrund. Och jag spelar inte in sången med högtalarna på så det är inte högtalarnas ljud som läcker in. Dock är det inget som hörs tillsammans med musiken,men det är väl en enkel inställning som jag glömt bocka av? mvh Basementstar
  11. Samtidigt som mixing och mastering är vetenskap ska man väl inte tänka för teoretisk och blint på fakta?musik handlar om att fixa fram en känsla och regler skapar inget nytänk.
  12. Grymt Tiny ska verkligen kolla upp det!! Tack så mkt!!
  13. Jag ska ta till mig en massa och sen är jag ingen ljudtekniker som mästrar EQ,Limiter och kompressor.Men jag har iaf läst ut Ljudinspelning for Dummies av Jeff Long.=) Sen har jag bara hållit på ett år så om fyra år,blir jag självaste Senator D Jimmy Douglass(Timbalands Ljudingenjör)!!=) Men det kul att höra som ifrån Lundberg vart man ligger nånstans och vad man bör tänka på- Varför finns det inte idag mera frivilliga mentorer som Denniz Pop som lärde upp Max Martin att bli fullfjädrad? Tack jag ska kolla in den tidningen...var det senaste nr den kommer i eller som en egen tidning?
×
×
  • Skapa ny...