Jump to content
Annons

paxel

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Ja, alla har väl sina "favoriter" när det gäller sånt här. De där ljudkorten du pratar om är visserligen inte så dyra, men det är ändå lite högre än vad jag både kan och känner för att lägga ut just nu. Jag tänkte bara ha något enkelt, eftersom jag inte tänkt göra några vansinnigt seriösa projekt. Jag får undersöka lite vad som finns i min prisklass och testa helt enkelt. Men just nu lutar det ju åt den där Ozone. Den verkar lagom.
  2. Okej, jag fick intryck av att latencyn var värre när det gällde att spela in med mikrofon, men det var ju fel. Ja, att det är en bärbar dator gör ju att det är lite knivigt att ändra på innandömet, så att säga. Jag är rätt stuck med vad jag har och räcker inte det så är det helt klart trist... Men jag antar att det enda sättet att få reda på hur det funkar är att pröva. Får prova att söka lite också. Tack för hjälpen!
  3. Hej, är ny här på forumet och hyfsat ny när det gäller allt det här med inspelning. Så det rör sig om ganska amatörmässig nivå både gällande ambitioner och just denna fråga. Jag har redan en 8-kanalig digitalporta plus mic & preamp, som jag leker lite med när andan faller på. Problemet är att jag gärna skulle slänga på lite klaviatur också men saknar möjlighet. Så då tänkte jag att man kanske borde kunna köra det på datorn med ett midi-keyboard och lite plugins. Jag har alltså en bärbar dator som är rätt okej, En 3.0 Ghz med 512mb ram. Ljudkortet suger ju naturligtvis riktigt ordentligt, så jag behöver väl köpa ett sånt plus någon slags keyboard. Såg att M-Audio hade någon liten kombinerad keyboard/ljudkort-historia, som kanske skulle kunna räcka för mina behov. Ambitionerna är som sagt rätt låga. Jag vill egentligen bara spela in lite olika saker för att testa hur det funkar. Jag funderar ju även på att i såna fall slänga över all inspelning till datorn, men jag hörde talas om något som kallas latency som är ett ganska trist problem, förstod jag. Sånt som uppstår om man, som jag då, bara har en vanlig bärbar PC. Eller? Kan ni komma med några bra idéer på hur jag ska gå till väga? Egentligen är det ju inget problem för mig att spela in det jag kan på portan och slänga över det på datorn för att sedan lägga på klaviatur etc. Men det vore kanske skönt att slippa ett steg i processen och köra in allt på datorn. Tacksam för hjälp. Axel
×
×
  • Skapa ny...