Jump to content
Annons

qwasdafyr

Medlem
  • Antal inlägg

    32
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av qwasdafyr

  1. Blir nog onyxen och så köper jag ett pci kort med firewire ingångar. Frågan är 400 eller 800?

    Och man kan använda mixern även när man lyssnar på musik etc?

    Det klart det funkar att använda mixern men det känns onödigt att köpa en mixer om du egentligen inte behöver det. Jag hade satsat på ett ljudkort istället. Som jag sagt innan tycker jag att du borde kolla på ett Saffire Pro 14. (http://ordermusic.se/produkter/studio/ljudkort/firewire/saffire-pro-14)

    Med det kan du spela in på separata kanaler, du har gain, volymkontroll och hörlursutgång på fronten som jag har för mig att du har skrivit att du vill ha. Och det är väldigt lätt att förstå sig på mjukvaran osv.

    Jag upgraderade till det från en UX:1a och jag är hur nöjd som helst.

  2. För mej känns de som att du egentligen inte vill lära dej spela nåt instrument utan att du vill på så kort tid som möjligt kunna "fuska" dej fram och spela in lite olika låtar och få det att låta så bra som möjligt just då.

    Det kommer inte fungera,Satsa på att lära dej ett instrument först.När du spelat ett tag och fått in känslan och örat för musiken kommer du lättare kunna lära dej ett nytt instrument.

    Hade jag varit du hade jag satsat på att lära mej spela gitarr först, traggla ackord fram och tillbaka efter ett tag kan du spela enkla låtar sen fortsätter du så.Om ett år lovar jag dej att du kommer kunna spela Lars Winnerbäck hur lätt som helst och att du även har börjat att kunna spela lite piano.

    Men fuska dej inte fram , gå den långa vägen så blir det mycket bättre.

    • Gilla 1
  3. SE Electronics nya mick X1 funkar jävligt bra på både sång och akustisk gitarr, dock är den sämre att använda som tex sångmick samtidigt som du har en annan mick på guran, då det inte går att ändra riktningskaraktär på den och den kommer plocka upp mkt av guran. Men den har en lowcut funktion runt 75Hz och en pad vilket kan va nice. Men för priset ca 1100kr ruggit prisvärd och perfekt om man inte vill betala mkt pengar.

    Så för att spela in 'bra' utan massa läckage behöver du mickar som är riktade, dvs deras upptagningsförmåga är ungeför precis framför membranet (super/hyper njure som det heter).

    För akustisk gitarr och elgitarrens förstärkare kan jag rekommendera Shure SM57. En dynamsik mick som är riktad, tar inte upp mycket från sidorna så det blir lätt att gate:a bort läckage från sången osv. Kostar underför 1200kr och är i princip standard på elgitarr förstärkare oxå.

    Men sE Electronics X1 och Shure SM57 kommer du långt med 🙂 din budget 2-2500kr räcker gått och väl.

    EDIT; X1 är en stormembrans kondensator mick och kräver fantommatning som alla kondensator mickar!

    Okej, Har ju redan betällt en SM57a, och såg att X1 fans på musikbörsen så det kan nog mycket väl bli den.

    Tack !

    • Gilla 1
×
×
  • Skapa ny...