Jump to content
Annons

boris

Medlem
  • Antal inlägg

    10
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag har ett litet problem när jag spelar med VST-instrument i Cubase, speciellt vad det gäller flygelljud (tex PMI Bosendorfer 290), mitt MIDI-klaviatur är ju inte av den bästa sorten, och när jag spelar blir det alldeles för hårda anslag även om jag inte tar i speciellt mycket. Det jag får göra är att gå in i efterhand och sänka velocityn på midispåret och på så sätt låter det mer naturligt, men det vore ju trevligt om man kunde få det att låta så samtidigt som man spelar. Har ni något tips på hur man får lägre velocity-värden även fast man spelar normalt? Som det är nu låter det som om jag hamrar på tangenterna. När jag knappt nuddar klaviaturet så får jag ju lösare anslag på ljudet men så löst kan jag inte spela.
  2. boris

    Trigger plug

    Jag använder uteslutande apTrigga - http://apulsoft.ch/aptrigga/index.php - funkar klockrent och snor inte direkt mycket processorkraft
  3. Nej jag menar inte 15 toner samtidigt, utan att av de 88 tangenter som The Grand har så är det bara ungefär 15 som låter något överhuvudtaget, och dom låter kanske bara var tredje gång man trycker ned den tangenten. Jag använder inte Gigastudio utan kör det bara som ett VSTi direkt i Cubase. Har inte haft några problem med några andra VSTi's alls. Det är orginalversionen jag har men jag är inte registrerad användare.
  4. Jag har testat med ett helt rent projekt utan en massa program i minnet. Jag har inte haft något problem med andra VSTi:s så jag börjar bli lite lack på att det inte vill funka. Lite surt att tvingas sitta och köra med nått kasst piano på 5MB när man nu har The Grand.
  5. boris

    The Grand-trubbel

    Jag testade The Grand för första gången på min dator för några dagar sedan. Tyvärr blev det inte en allt för angenäm upplevelse. Min dator är en Intel P4 2.5GHz med 1024MB i RAM-minne. När jag försöker spela med The Grand så spelar den bara upp ungefär 15 toner av tangentbordets 88 när jag försöker spela, och det är inte alltid den spelar upp dom heller utan bara ibland. Man kan trycka ner en tangent flera gånger och ibland spelar den en ton, annars är det helt tyst. Jag kör med minimum Performance-pianot och har testat att ändra inställningarna med hur den ska buffra från disk/ram osv osv, men ingenting hjälper. Jag har senaste The Grand-uppdateringen från Steinberg så det verkar ju inte vara någon bugg. Någon som känner till detta problem eller har varit med om samma?
  6. haha låter som en parodi på lars demian typ
  7. Det va funktionen Majken skrev om som jag var ute efter. Synd bara att det snor processorkraft. Ska testa lite med det där senare, kan återkomma med info hur det gick.
  8. För några år sedan spelade jag in med en digital Otari-bandare. Den hade en väldigt trevlig funktion som gjorde att det automatiskt blev en crossfade när man gjorde en punch in. Dvs den crossfade:ade mellan det gamla och nya klippet, och på så sätt blev det aldrig några hörbara "klick"-ljud som det annars blir när vågfornen ligger i ofas med det gamla redan inspelade. Finns det någon sån funktion i SX så att det görs automatiskt? Jag vet att man kan crossfade:a manuellt men det tar ju ganska lång tid att göra om det är väldigt många klipp i ett spår.
  9. boris

    Smidigt delay?

    Tackar för svaren! Classic Delay såg ju trevligt ut. Skönt med pluggar som inte har 8273423 olika parametrar när man ändå inte kommer att använda dom. Ska tanka hem och prova ikväll.
  10. boris

    Smidigt delay?

    Nån som har något tips på en bra delayplugg (vst eller dx)? Är ute efter någon som är lätt att ställa in och som låter bra. Den ska gärna vara så enkel som möjligt utan massa filterfunktioner tex. Skulle vara kanon om det fanns nån plugg som funkade typ som TC Electronics D2 (http://www.tcelectronic.com/D-Two) som verkligen är ett lättjobbat delay.
×
×
  • Skapa ny...