Jump to content
Annons

Anders interactivesound

Medlem
  • Antal inlägg

    8
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Anders interactivesound

  • Födelsedag 1969-10-19

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Hässleholm
  • Intressen
    Max/Msp, live, SuperCollider, iPhone, C++, Cubase, interaktiv ljuddesign, ljudkonst, VST
  • Hemsida
  1. Det låter som ett ljuddriverproblem . Vilken ljuddriver kör du med till ditt ljudkort på din MINI PC? Har audacity någonsin fungerat på din MIN PC? Prova och stäng andra program. Fungerar inte det: Prova och byt driver. Det finns flera bra som fungerar. Kolla vad de rekomenderar på Audacitys website. Mina studenter på Interaktiv ljuddesignprogrammet har haft problem som de lyckades lösa genom att byta ljuddriver.
  2. Hej Nu har det hänt en del i Live sen ditt inlägg 2006, men den stora skillnaden med live är att man kan jobba icke-linjärt, interaktivt. Du kan loopa en basgång på 4 takter och samtidigt spela en lång 32 takters röstimpro och gå in och byta basgång, ändra och redigera den medans allt kör! Du behöver alltså inte kopiera samma basgång x antal gånger. Inte heller stoppa basgången eller den långa inspelningen för att byta eller ändra något annat. När passar detta då? "live"! i interaktiva installationer för realtidsmanipulation av filter roch effekter. Du kan låta en kamera som filma hur mycket publiken rör sig när de dansar bestämmat BPM, eller förändra soundet i dina dub delay eller flanger effekter ++ Det blir helt enkelt mer dynamiskt samtidigt som du kan förbereda och få kontroll på pulsen och övergångar som gör allt så smooth som det går. Detta finns sedan hösten 2009 i en utökad och mer interaktiv version som heter live max där man kan programmera om och bygga egna syntmoduler effekter och där flexibiliteten är ännu större. Det finns flera som undervisar i Max/Msp (musikhögskolan i sthlm, EMS- elektronmusikstudion ++), men i live vet jag ingen annan än oss på Interaktiv ljuddesignprogrammet på Högskolan Kristianstad.
  3. Kolla in Spelet Pandaland som några svenskar gjort , bland annat en student som gått Interaktiv ljuddesign. gratis att ladda ner: http://www.pandaland.nu/ De gör 87 bitarsmusik till spel, där man spelar musiken genom att spela spelet. De har haft det på konserter där publiken dansar till och står i baren till musiken och grafiken som projicera s på en vägg. Väldigt kul. 🙂 De gär nu en version till iPhone som också både är ett spel och ett instrument att spela 8 bitars på.
  4. Vi på sörlandet har inte samma fina snö och ishotell men vi har bra nätverk med Norrländska ljudnördar och brukar hänga på Audiomostlykonferenser på Sonic på Interactive institute i Piteå och på musikhögskolan där. Mina lärarkollegor har startat sin karriär på musikskolor i Falun, Härnösand/Kapellsbergs musikskola som är lite närmre "Sverige". Föresten är mitt Max/Msp och Live fransk-amerikanska, mina rolandpedaler japanska, mitt Cubase tyskt och mitt TC electronicsreverb danskt, min arduino som jag bygger egna midikontrollers med är Made in italy! Inte mycket svenskt där 😮 Men jag vill gärna tro att ljudintresset är det viktigaste och det känner ju inga nationsgränser 🙂
  5. Hej Jag tycker du ska kolla in en liten fhsk om du vill fokusera på ljudproduktion och redigering av musik och du är ung utan erfarenhet och verkligen behöver sitta många timmar och lära dig hantverket. Men om du vill ha jobb och vill ha ljuddesign som yrke så skulle jag söka någon högskoleutbildning som kombinerar data och ljud/musik. Varför? Du kan göra mer intressant musik och så mycket handlar idag om att kunna specialskrädda ljud, syntar, och produktioner vilket gör att det att göra musik allt mer handlar om att programmera. Men det finns hjälp! Det finns ex vis i Skövde, Gotland (spel), Piteå, och Kristianstad (interaktiv ljuddesign). Jag är lärare på den i Kristianstad. Kolla in vad våra studenter gör (mobiler, iPhone, spel, musik, ljudkonst, installationer, spelar live++): www.interactivesound.org. Det kommer att gå en sommarkurs i sommar 2010 som är en bra introduktion med praktiskt arbete i Cubase och Max/Msp för att göra interaktiva medier. Mer info på siten senare i veckan. Anders Om du vill ha
  6. Hej Det beror på vad du är ute efter blir mitt svar. 😕 Jag är intresserad av att uttrycka mig själv och hitta nya och musikaliskt intressanta sätt att göra det på. Då behöver jag få kontroll över mina egna verktyg. Det gör att datorer och programmering av musikinstrument och ljud är bra väg för mig även om mitt fokus är ljud och musik. Jag arbetar som ljuddesigner och som lärare på Högskolan Kristianstads 3-åriga Interaktiv ljuddesignprogram som också ger kortare kurser som kombinerar musik & data. Vi ger en sommarkurs på distans med fyra träffar i sommar 2010 där man lär sig producera och redigera ljud för interaktiva medier som spel, mobiler och ljudkonst. Det är en bra introduktion på 7,5 högskolepoäng. Vi jobbar praktiskt i programmen Cubase och Max/Msp. Info om kursen kommer upp nu i veckan men du kan kolla in vad andra studenter gjort på www.interactivesound.org så länge. i det 3 åriga Programmet är det mycket data med fokus på praktisk programmering av mjukvarusyntar, iPhone, komposition av ljudkonst, musikinstallationer, byggande av interface för midi och sensorer. Projekt för Inkonst, FullPull, Neon, musikfestivaler som den lokala Siestafestivalen, SonyEricsson, iPhone, TAT, m.m. Mer data än vanliga ljud/musikproduktionsutbildningar men också roligare, man får göra sitt eget, och större chans att få jobb efteråt. Nästan alla som har gått ut har jobb idag och nästan alla jobbar med ljud och musik!
  7. Jag vill tipsa om en utbildning inom ljudteknik som heter Interaktiv ljuddesign som kombinerar musik och datorer. Den finns på Högskolan Kristianstad i Hässleholm i Skåne! Jag är är musiker och ljuddesigner och lärare på utbildningen för att jag är intresserad av möjligheterna och vad man kan göra med musik och programmering. Studenterna designar ljud och interaktion, gör musik och lär sig programmera dataspel, mobiltelefoner, interaktiv konst och bygga olika musiksystem som live, reason, softsyntar, iPhone apps., pluggar, VST, m.m. Utbildningen är unik i Europa för att den fokuserar på mjukvaruutveckling och hur man designar estetiska upplevelser som bygger på musik. Vi gör projektarbeten mot spelfirmor, kultur, musikscen, mobil och samarbetar med Inkonst, FullPull, Siestafestivalen, SverigesRadio, SonyEricsson, IT-Universitetet i Köpenhamn, Danmarks Designskole i CPH (konstfack), Lunds Universitet, Musikhögskolan i Malmö, ++ Studenter som gått ut jobbar med att designa ljud och syntar för iPhone, spel, interktiv konst, mobiler, producenter, ljudtekniker, musiklärare, speldesigner, musiker. Flera har startat eget företag. Så jag håller inte med om att man inte får jobb av att gå Interaktiv ljuddesignprogrammet. Alla våra studenter som är klara jobbar med ljud! Kolla in vad vi har gjort på communitysiten www.interactivesound.org Vi arbetar i Max/Msp, Processing/Java, SuperCollider, Arduino, C++ (iPhone m.m.) Sista ansökningsdatum om man vill börja det 3 åriga programmet i höst är 15 april. I sommar 2010 har vi en distanskurs i Ljudredigering för interaktion med 4 koncentrerade träffar (lördag-söndag) när man får lära sig att redigera ljud för interaktion i spel , mobiler och instrument (vi jobbar i Cubase och Max/Msp. Man lär sig Max/Msp från grunden och arbetar med Cubase på den nivå man är (nybörjare-proffs). Sista anmälningsdag till kursen är satt till 15 mars men man kan göra efteranmälningar. Allmän behörighet gäller. Det finns bra lokaler, elektroniklab, studios på legendariska Seniorita på Markan (Siestafestivalen i Hässleholm) och man får låna dator under utbildningen. Intresserad? Kontakta mig. Mer info på interactivesound.org.
  8. Är det någon som har erfarenheter av att använda live for max jmf med live eller max/msp. Jag är själv van max/msp användare men funderarpå att gå över till live for max. Behöver man något mer? Vad gör ni i live for max som ni inte kunde göra i live? Kolla tidigare inlägg: https://www.studio.se/index.php?showtopic=72885
×
×
  • Skapa ny...