Jump to content
Annons

stefan4458

Medlem
  • Antal inlägg

    11
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. verkar också intressant! har också kollat reverbnation.com, också ett alternativ. tack
  2. man kan ju också se det som att man satsar pengar för att undersöka marknaden. men som sagt, inget bestämt, kanske blir så att jag gör ett litet utskick i alla fall.
  3. jag får min beskärda del av tv-tittande, kan inte säga att jag vill öka på den delen direkt! alltså, har ingen bra erfarenhet av bolag...förra gången det begav sig tog det ca 8mån att ta fram ett kontrakt så jag vet inte om jag vill börja där den här gången. men vi får väl se. 1500:- är inga pengar om man vill satsa och tror på sin produkt, men det är ju subjektivt naturligtvis. grejen är att jag har långt ifrån bestämt mig, men jag tycker att just rebeat är ett riktigt schysst alternativ. och helt klart, alla som sysslar med musik bör ha ärliga bollplank! utom ifall att, vad har du för kontonr? 😉
  4. ju mer jag känner efter desto mer växer rebeat... låg initialkostnad, knappt någon egen arbetsinsats=mer fokus på musiken, otroligt bra träffbild på google. om man tillåter sig att tänka stort så skulle väl det ultimata vara om man signade upp sig till ett bolag som tog hand om cd-distributionen och att man själv hade hand om näthandeln!! i mitt fall är det så här: har skickat ner tre låtar till mitt förlag (som inte är är ett förlag längre men som ändå hjälper mig av någon anledning 😄 ) dessa låtar är ganska spekulativa och jag bryr mig egentligen inte om vem som "gör" dom, säljer dom gärna. det jag brinner för är house, framförallt kommersiell house och i torsdags så fick jag till ett riktigt gött sväng! jag kände instinktivt att detta vill jag ha ut nu, inte börja deala med bolag osv, tar för mkt tid o energi. så i den bästa av världar skapas en hype kring nämnda låt (mkt nedladdningar) och en eventuell deal med ett bolag bör gå snabbt då dom vill smida medans järnet är glödhett. fan, när jag läser vad jag har skrivit känns det som att detta kan inte gå fel 🤪 och annars kanske man kan finansiera en synth som sagt hehe.
  5. ja, det är ju det också. en sak som är bra med bolag är att man slipper marknadsföring mm. polder, du som också jobbar med beatbaserad musik (eller vad man nu vill kalla det), har du lust att delge mig hur du går/har tänkt gå tillväga? eller någon annan?
  6. köpte en microkorg och en banshee talkbox precis, grymt kul om man är inne på house som jag är 😑
  7. det verkar ju inte så dumt, vad har du hört om rebeat innan? eller rättare sagt, varför valde du just dem? "rebeat keep 15% margin from the income of sold song" kanske lätt att bli sniken, engångskostnaderna var helt ok tycker jag, 15% är det mycket eller lite (kanske en fråga jag ska ställa mig själv egentligen) men med tanke på att emi snodde mig på 80% så....och förlag slipper man ju också 😑 vi är i danssvängen båda två i alla fall, trevligt, låter bra dina grejer! tack för svaret
  8. har en riktig rökarlåt på gång så jag tänkte lägga upp den för nedladdning på nätet, mot en viss försäljningskostnad då. är väldigt grön inom detta område, har tagit hjälp av bolag för skivsläpp innan men det skulle ju faktiskt vara skönt och slippa detta segdragna förhandlande... så min fråga är ganska bred förmodar jag, hur går man tillväga? egen site? osv osv... tack på förhand!
  9. många trevliga svar men takbox slog det mesta 😄 ja, idag var jag och beställde en, det blev en rocktron banshee talkbox. ska tydligen vara bra. dessutom använde snubben här en sådan tillsammans med sin microkorg, blir ju samma setup som jag har. jag kollade in hemmabyggaren också, det var ju skitcoolt!! men jag är nog lite för lat för det... och det var tydligen så att förr hade dom ingen förstärkning men nuförtiden ska dom visst ha det, i alla fall den här. ska bli grymt kul att testa!
  10. ok! tack! lika bra att passa på att fråga, med din info tänker jag så här: antingen midi ut från reason/protools till microkorg eller spela direkt på korgen > mono ut från korg in i talkboxen > slang in i munnen och forma bäst det går > micka upp brödluckan...känns rätt va? såg att det fanns en utgång på talkboxen också, då skulle den bara skicka vidare korg-ljudet utan någon talkbox-effekt? och om den har förstärkare i sig får man kanske vara försiktig med vad man kopplar den till? tack
  11. hej, vet inte riktigt var denna tråd passar men nu hamnade den här. är sugen på att köpa en talkbox men är väldigt dåligt insatt i ämnet. har sett att folk har använt en mick när dom stått där med slangen i munnen...gör mig lite förbryllad, mickar man upp resonansen i munnen?? 😏 som jag har fattat det så sjunger man inte utan formar bara munnen som man skulle ha gjort om man sjöng det. i alla fall, jag har en microkorg som jag tänkte styra talkboxen med och sen vill jag köra in signalen i mitt interface, inte genom stärkare/högtalare. någon som har erfarenhet av en liknande situation?
×
×
  • Skapa ny...