Jump to content
Annons

KrillKill

Medlem
  • Antal inlägg

    12
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Någon som kan göra beskriva hur man installerar (kopierar mapparna), hur ska detta göras för att bli korrekt, vilkar mappar ska läggas vars?
  2. Bra med lite kött på benen, nu vet jag lite bättre vad jag ska kolla på.
  3. Jag är ganska nyinsatt och har svårt att vad alla olika musikprogram heter. Några tips skulle jag behöva helt enkelt. Ska försöka beskriva vad jag behöver och så får ni tipsa om vilket program. Skulle behöva program till själva inspelningen och sedan till att mixa allt i (cakewalk, cubase kanske). Och sedan om det finns något bra program för att lägga på effekter till el-gitarren, dist, med mera. Samt något att göra trummor i, som låter bra och naturligt (om det kan göra det).
  4. Nu är det funderat färdigt, grejerna är beställda. Så här blev det. -netzmarkt.de- Ljudkort: EMU 1212m Kablar: CAE Audio-Kabel 17064 (2st) Kablar: CORDIAL CTM 10 FM-RT Kablar: THE SSSNAKE SK366-5-RED (2st) Kablar: THE SSSNAKE IPP1060 Kablar: The Sssnake SPP 2015 (2st) Shockm: The t.bone SSM 2 Mikställ: MILLENIUM MS-2003 -jam- Mixerbord: Soundcraft Spirit Compact 4 Mikrofon: Studio Projects B1 Kablar: 4st HOSA HC-CSS-110 -nonnes- Monitorer: Phonic P8A Hoppas nu bara att passar bra ihop, och att jag får grejerna snart. 🙂
  5. Jag har funderat lite över vad jag lästpå forumet och tänker möjligen köpa ett annat par monitorer. Byta ESI nEar05 mot ett par PHONIC P8A. Frågan om det är värt det. nEar5 får jag för 2000:- P8A för 4000:- som jag hittils inte hittat billigare. Jag har ingen möjlighet att provlyssna själv och får helt enkelt dra en lott. Ljudkort: EMU 1212m Monitorer: PHONIC P8A Mixer: Soundcraft Compact 4 Mikrofon: Studio Projects B1 Jag har svårt att hitta någon som säljer PHONIC P8A, någon som kan säga vars dom finns att köpa för högst 4000:-
  6. Här står det nått om att det finns "Phonic P8a Powered Studio Monitor" samt Phonic P8 Studio Monitor Unpowered, det är skillnaden. Jag vet dock inte vad det betyder. birdlandmusic.net Ni som har köpt, vilken modell har ni?
  7. Hur vet man vad som är balancerat och inte, alla som har stereo-tele är väll inte balancerade?
  8. Jag har några fler kablefrårgor. Från högtalaren finns både "XLR" och "TRS", jag tänkte använda XLR balancerad. Hur vet jag att kabeln är balacerad?, tänkte köpa denna. CAE 17064 Audio-Kabel Är det en sådan jag ska ha, är den balancerad? Mellan ljudkort och och mixern tänkte jag ha 4st av dessa. CAE 12540-1,5 Om jag använder dessa får jag då en balancerad anslutning från och till ljudkortet från mixern. Kableriet var ju en djungel för den ovetande.
  9. Säkerligen kommer man lyckas köra fantommatningen när man inte bör. Har nu kollat närmare på ljudkortet samt mixer. Dom 2 utgångarna respektive ingångarna på ljudkortet har ett L och ett R betecknat, står det för Left och Right? Jämfört med mitt vanliga kort så körs in- och ut-gångarna i stereo, en sladd. Måste jag med Emu 1212m ha två sladdar (L, R) som går ut från ljudkortet till mixerns playback, och två sladdar till (L, R) från mixern output(recording) till dom två input på ljudkortet? Just nu ser min inköpslista ut såhär. Ljudkort: EMU 1212m Monitorer: ESI nEar05 Mixer: Soundcraft Compact 4 Mikrofon: Studio Projects B1
  10. Jag tänkte beställa det mesta från netzmarkt.de för att kombinera frakten, kunde dock inte finna någon Studio Projects B1. Något annat ställe som säljer denna billigt? Ska denna mikrofon gå till en 48V fantommatning, eller vad det heter. Bör man använda sig av balancerade kablar, i mätningar blev det inte så mycket brus av något på 1212m-ljudkortet, nått annat som räknas?
  11. Jättebra sida med mikrofontesterna, det var ju riktigt smart. Om jag kopplar monitorerna direkt till ljudkortet missar jag då inte en del funktioner på mixern, som att skifta mellan monitorerna och hörlurar osv. Funderar på att beställa från netzmarkt.de, är det ett schysst och säkert alternativ? Jag har ingen möjlighet att lyssna på monitorer i butik eftersom jag bor i urskogen. Jag får helt enkelt chansa, men tips är alltid bra.
  12. Hej och goddag! Jag står nu inför mitt första köp av utrustning till min lilla hemmastudio, men behöver lite hjälp. Jag har läst här på forumet och i tidningar samt hört mig för lite här och där. Jag behöver i stort sett köpa allt nytt förutom instrument och dator. Det här är vad jag just nu kommit fram till att köpa. Ljudkort: EMU 1212m Monitorer: ESI nEar05 Mixer: Soundcraft Compact 4 Mikrofoner: vet ej Kablar: vet ej Min dator är en, AMD 2600+, 512DDR, GEFORCE 4200ti 64mb, Maxtor 120GB. Skulle detta funka bra ihop? EMU 1212m, har jag hört ska vara rätt okey. Soundcraft Compact 4 blev jag rekommenderad när jag var och kollade läget på "Jam". Jag kräver inte det bästa men dock inte det sämsta, därför tänkte jag på ESI nEar05 skulle funka som monitorer. Jag kommer att vilja spela in el-gitarr, sång, bas och möjligen synth. El-gitarren kommer jag troligen att prova spela in direkt in i datorn till att börja med. Sedan kanske man kan prova micka upp. Men jag behöver dock en mick främst för sång, men som gärna kan funka till att spela in vanlig gitarr. Jag funderar på att bygga ett litet bås i ett hörn samt isolera/dämpa för sång. Kopplar man ljud ut från ljudkort till mixern och sedan monitorerna från mixern? Jag blir nästan mer förvirrad ju mer jag läser men saker och ting klarna för mig. Mina krav är inte jättehöga, tidigare har jag använt mig att vanliga ljudkort som har grymt med delay och brus, men det vill jag nu slippa. Lite tips och rekommendationer angående det jag tänkt mig skulle sitta fint.
×
×
  • Skapa ny...