Jump to content
Annons

LilErik

Medlem
  • Antal inlägg

    10
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. LilErik - Hur det går ner Producerad av: Jonas Malmsten Regiserad av: Jonas Holmqvist http://www.youtube.com/watch?v=hPl3tapDmzI
  2. Använder samma ljudkort. Håller med om det du skriver om det. Riktigt bra ljudkort!
  3. Har precis beställt en Nuemann TLM-102. Nu när jag läst och kollat upp den verkar den passa mig. Tack för alla tips. Jag ska återrapportera när jag fått den och berätta hur den är.
  4. Har faktiskt inte sett den här videon. Det låter bra som fan. Kanske ska satsa på en TLM 102. Verkar bara fått bra recensioner.
  5. Har använt kondensatormick i min hemmastudio de senaste fyra åren och det har funkat bra.
  6. Vart kan man testa olika mikrofoner, kan jag gå till musikbörsen och göra det? Eller kan man hyra låna/hyra mickar någonstans för att testa?
  7. Jag sitter och gör musik i min hemmastudio i min lägenhet, alltså inte alls akustisk anpassad. Dock spelar jag in i garderoben för att få en dämpning från kläderna. Med den faktan borde jag ju ha tag i en mick som inte tar upp så mycket annat runt omkring än själva ljudkällan.
  8. Hejsan. Jag ska köpa ny mick för sång/rapp inspelning. I cirka fyra år har jag använt mig av en ADK Vienna Edition, som jag faktiskt är relativt nöjd med. Det jag dock saknar med min ADK Vienna-mick är att jag skulle vilja ha/få lite mer "närhet" i mina inspelningar. Jag ska också tillägga att jag har försökt "mixa" fram mer närhet, men inte lyckats. Dessutom vill jag få fram lite mer "botten" i rösten på inspelningarna. Har testat att skära i frekvenserna för att lösa detta problemet, men inte riktigt lyckats med det heller. Sammanfattningsvis vill jag ha mer närhet och botten i den nya mikrofonen. Finns det någon som har förslag, tips, erfarenhet på vad för mick jag ska inhandla? Jag är beredd att betala upp till 10 000 för micken. Jag har varit inne på att köpa en Neumann mick, antingen TLM-103 eller TLM-102. Men jag vill ju inte bara betala för märket utan att veta vad micken går för. Skulle lätt kunna köpa en annan mick också om den lever upp till det jag är ute efter. Är tacksam för alla svar jag får, tack på förhand.
×
×
  • Skapa ny...