Jump to content
Annons

Robinmolin

Medlem
  • Antal inlägg

    7
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Okej, nästa problem i kedjan. 🙂 När jag spilttat stereofilen till två monofiler har båda monofilerna samma ljud.. Alltså bas och piano i båda. När jag spelar dem i Windows media player. Men när jag importerar dem som varsit monospår på varsin kanal i cubase hör jag bara basen... Samma sak händer när jag solar båda samtidigt. Men om jag mutar en ev kanalerna kommer pianot igen. Riktigt skumt..
  2. Okej. Verkar funka. 🙂 Tack för hjälpen!
  3. Hur gör man då det i Cubase LE 4? 🙂
  4. ja, man känner ju sig lite lätt lurad alltså.
  5. Alltså. Betyder inte 4channel, fyra kanaler, att det då borde bli fyra ljudspår också. Eller hur är definitionen?
  6. Jo, det går ju. Men grejen är att de två XLR-ingångarna blir en wavfil, inte två separata. Och den inbyggda micken blir en fil. Två kanaler, inte fyra alltså.
  7. Hej! Jag har en fundering angående Zoom H4n-recordern. Köpte en sån H4n för en tid sen, och trodde då att den var 4 kanalig, eftersom det finns ett mode som heter 4channel på den. Men den spelar ju bara in på två kanaler! Alltså att det inte blir fyra kanaler som kan mixas. Jag försöker spela in flygel och kontrabas live samtidigt. Tanken var att använda den inbyggda stereo-mikrofonen som rumsmick som tar in både flygel och endel bas. Sen skulle en ingång användas till en kondensatormick som låg inne i flygeln, som närmick. Och den andra ingången skulle användas till att linea basen med en telekabel. Ljudet blir bra. Men det funkar ju inte att ändra ingångsvolymen på de olika inputsen separat. Och när man lägger över filerna till Cubase blir det bara 2 filer. Alltså inte fyra olika filer som man kan mixa. Vad finns det för möjligheter? Hur skulle vi kunna spela in med vår sättning på bästa sätt? Eller finns det några inställningar på H4n som vi borde ändra? Dåligt att det står 4channel då det inte riktigt fungerar så. Tack på förhand! Robin Molin
×
×
  • Skapa ny...