Jump to content
Annons

leeman

Medlem
  • Antal inlägg

    22
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jo att vara förberedd är relativt viktigt. Kommer dock att vara nervös första gången.. Okey. Kanske beställer en tid någon dag isåfall. Om jag åker ner och bara ska spela in t ex. 2 låtar (färdig text och musik), hur lång tid kommer det att ta och hur mycket kostar det? Med färdig musik menar jag färdiga beats. Ska ta mig en titt.
  2. Hur lång är en dag isåfall? Och hur mycket hinner man på den tiden? "lägga vocals på" Vad menar du med det? 😏
  3. Vet inte direkt vilket universitet jag ska kontakta eller vem jag ska kontakta.
  4. Vad brukar priset ligga på då? Det blir bara jobbigt att ta kontakt med något universitet eller dylikt. Är ju nybörjare.. Men tycker att jag skriver texter ganska bra (för att vara nybörjare).
  5. Söker en studio som ligger någonstans i Göteborg eller i närheten av Göteborg. Det ska vara gratis eller relativt billigt att spela in. Inspelningen ska självklart låta bra. Jag rappar för det mesta. Tänkte spela in 1 eller 2 låtar som jag har skrivit själv. Fast jag funderar också på att göra ett cover av någon skön låt.
  6. Den finns inte med i listan. Det enda som finns med var typ "Audition 3.0 Windows Sound" och "ASIO4ALL v2" som jag hade tankat förut, när mitt ljudkort inte hade stöd för ASIO.
  7. Jag har ingen aning om hur man gör det.. 😆
  8. Med "två", menar du så kabeln har 2 uttag i varje ände eller menar du 2 sådana kablar (http://www.thomann.de/se/the_sssnake_spr2030.htm) så det blir 4st uttag i varje ändå? Lite svårt att förklara, hehe.. Jag har en sådan adapter. Fast jag har från 3.5mm till 6.3mm. Mina hörlurar har som sagt en vanlig kontakt (antar att det är den 3.5mm), men när jag kopplar in den i vilket hål som helst (i stort sätt) så hör jag bara ljudet från min mic. Ingen aning vilka högtalare jag har. Några otroligt gamla Fujitsu Siemens högtalare. Det är 2st högtalare som är relativt smala och täckt i svart. Dom har en 3.5mm kontakt också..
  9. Så är http://www.thomann.de/se/the_sssnake_spr2030.htm den enda kabeln jag behöver för att koppla ihop ljudkortet med mixerbordet? Hur kopplar jag sedan in hörlurar / högtalarna (så jag hör datorns ljud, och inte ljudet från min mic - som jag tyvärr hör nu när jag kopplar in hörlurarna). Syftar på att, så jag kan koppla in hörlurarna jag lyssna på beatet medans jag trycker på "Rec" och spelar in. Eller bara för att koppla in högtalarna för att lyssna på musik! Har en vanlig kontakt på mina hörlurar och mina högtalare (vet inte vad just den kontakten heter dock, men jag hoppas att ni förstår).
  10. Så jag ska koppla 4 sladdar från mixerbordet till ljudkortet? Förstod inte så mycket med tanke på att jag knappt vet vad sladdarna. Har ju bara 2st RCA uttag på mitt ljudkort, men jag har 4st på mitt mixerbord. Hur gör jag då? Förlåt ifall jag verkar vara helt väck i huvudet, men jag har precis börjat med det här.
  11. Har inga sådan sladdar att koppla in där. Och i mina tape in / tape out på mixerbordet så finns det 4 olika (tape in right/left och tape out right/left). Killen i musikaffären sa att man kopplar ifrån "Main mix output" på mixerbordet. Det fungerade att koppla ifrån "Main mix output" till mitt förra ljudkort (fast då hade jag inte samma ingångar på ljudkortet). Och vad är 2TK?
  12. Någon som kan hjälpa mig? Är desperat i att få det att funka..
  13. Hittade inte det jag sökte i den tråden. Eller tja, lite av det.. Men jag tror att jag har kopplat rätt (är inte HELT säker). Killarna nere på CrazyMusic (musikaffär) sa att jag skulle göra så.. Och jag hade gjort så innan jag fick ett nytt ljudkort (kopplat från Main Mix Output då). Vet inte vad jag ska göra för att datorn ska ta upp ljudet.. Om jag måste installera någonting, eller ändra någonting någonstans. Har installerat ljudkortets drivrutinerna och så..
  14. Köpte precis hem en del sladdar för att kunna koppla ihop min "studio" här hemma. Så här ser mitt mixerboard ut; http://www.straight-connection.de/shop/ima...ompaktmixer.jpg Och detta är mitt ljudkort; http://dbtraining.com.mx/capacitacion/comp...iophile_192.jpg Koppla 2 olika sladdar från "Main Mix Output Left/Right" på mixerboardet till ljudkortets "In" och "Out" uttag (ett rött och ett vitt som visas på bilden). Kopplade sedan in mina hörlurar i "Control Room Output Left" på mixerboardet. Öppnade Adobe Audition och försökte att spela in. Inget ljud. Jag hörde dock mig själv i hörlurarna när micen tog upp ljuden. Gick in på Edit > Audio Hardware Setup och försökte kolla runt där (i Adobe Audition) men jag hittade ingenting att välja bland förutom min headset mic som inte ens var inkopplad. Har fortfarande kvar mina drivrutiner till ett dåligt ljudkort som jag fick med när jag köpte mitt headset. Måste jag avinstallera drivrutinera till mitt gamla ljudkort? Någon som vet varför jag inte får fram ljud någonstans? Hur ska jag göra? Och hur gör jag så jag hör musik/beats på datorn i mina hörlurar istället för att höra ljudet som min mic tar upp?
×
×
  • Skapa ny...