Jump to content
Annons

Spititout

Medlem
  • Antal inlägg

    25
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Det är skillnad på midi och spdif. Midi kan du aldrig koppla till en förstärkare, för midi innehåller ungefär samma data som ett notblad. Spdif kan du koppla till en förstärkare under förutsättning att förstärkaren har en digital ingång, vilket jag gissar blir vanligare och vanligare, men jag vet inte säkert. // David Ah, tack för infon. Men jag var dåligt påläst, kollade i manualen och såg att två av utgångarna var spdif och två midi.. Så då skulle det ju funka att koppla med spdif, om min stärkare har digital ingång då. Hur kan man kolla att den har det?
  2. Ah, det var ju synd... Kanske får försöka koppla till den digitala utgången då (midi) den kanske funkar... Vad behöver jag för kablar för att koppla från den utgången till min stereoförstärkare? Den digitala är då de svarta sladdarna man ser till höger på bilden... http://www.musikborsen.se/popup_image.aspx?artno=157950
  3. Tyvärr ej... Det svåra verkar vara att hitta kombinationen med rätt kablar som sitter fast på en 9 pins-kontakt att koppla till ljudkortet..
  4. Ska kolla efter det... Kollade på Clas Ohlson men har ännu inte hittat rätt, får leta vidare.
  5. Ohfan, det tänkte jag inte på. Men de som sitter på mitt kort är de från den första bilden. Tack för tipset Claes, ska kolla om jag hittar nu...
  6. Blir galen snart! Har letat på internet efter ställen som säljer en adapter att koppla till ljudkortet, som har två analoga in- och två utgångar. Finns det verkligen inte att köpa? (snackar om de röda och vita kablarna på bilden) http://www.benchmark.pl/obrazki/6_2004/EMU-0404.jpg
  7. Yep har kollat så det inte är mjukvaran...har testat olika drivrutiner osv.. Det är ganska mycket lägre i den ena kanalen....man får vrida balansen på förstärkaren ett halvt varv för att få någorlunda jämn ljudnivå i högtalarna. Hittar inget fysiskt fel heller.....hade varit bra om man kunde köpa en ny adapter någonstans, så jag får kollat om det är den som det är fel på..
  8. Spititout

    Trasigt ljudkort?

    Har ett EMU 0404-kort som började strula igår. Det funkar fint i uppspelning och inspelning, men balansen högtalarna emellan är ojämn, den ena kanalen har helt plötsligt mycket lägre ljud än den andra. Har kollat både mjukvaruinställningar och kontrollerat mina högtalare och prylar, kopplad hit och kopplad dit, och kommit fram till att felet antingen sitter i kortet (fan i så fall) eller att adaptern som jag kopplat prylarna till har blivit knäpp. Min stereo är kopplad till ingångarna till vänster på bilden här : http://www.musikborsen.se/popup_image.aspx?artno=157950 (de röda och vita outputs). Jag hoppas verkligen att det inte är kortet som är skadat, utan adaptern, och tänkte kolla om det är någon som vet var man kan få tag på en ny sådan?
  9. Jag undrar vad som är "standard" att lägga på i effektväg när man spelat in akustisk gitarr? Finns det några sådana linjer som man bör följa? Eller är det vanligast att man spelar in gitarren rent utan att lägga på nåt? Tänker främst på stilar som sena Cash, akustiska låtar från Joe Strummers sista skiva osv. Dvs. att gitarrerna låter som om de spelats in utan att ha efterarbetats så mycket, men det kanske är nån kompressor, EQ, filter eller annat som man lägger på för att få en extra touch?
  10. Har en enkel preamp med ett fåtal inställningar: Undrar vad de olika lägena betyder: * drive bredvid input gain-knappen sitter en likadan knapp som man kan skruva på som heter "drive". jag märker att volymen ökar om man vrider upp den precis som med gain, så vad ska man med båda till? * Phase En knapp man kan trycka in som jag inte förstått riktigt vad den gör.. *Pad Samma där, en knapp man kan trycka in..
  11. Då är jag med i matchen igen Tack för all hjälp, babies.
  12. Jo tack det klarnar mer och mer. Undrar bara en sak till. Som man ser på bilden här är det två vita och två röda uttag (analoga). Den ena vita heter out den andra in, och samma på de röda. http://www.americanmusical.com/images/h/p27125h.jpg På outkontakterna kopplar jag då min stereo så jag får ljud ur datorn och det funkar fint. Behöver ju dock koppla både till right och left-utgångarna för att få ljud i båda högtalarna. Och om jag förstår rätt nu så ska jag då koppla den obalanserade telekabeln från out till preampen för att spela in. Men borde man inte behöva nån annan typ av kabel med två ändar på ena hållet för att få inspelningen i stereo? För annars får man ju bara välja på att koppla telekabeln till antingen right eller left? Eller hur funkar detta?
  13. Jo du behöver nog en riktig micförstärkare. De billigaste kostar inte alls mycket.
  14. Jag tror att jag har koll på hur XLR-kabeln ser ut nu. Men hur ser den obalanserade kabeln som ska dras från ljudkortet ut, och vilken av ingångarna på bilden ska den kopplas ifrån? http://www.americanmusical.com/images/h/p27125h.jpg På baksidan av preampen finns det två output-uttag, den ena heter balanced (rund med tre "piggar" om ni förstår) och den andra heter unbalanced, och hålet är format för att passa en kontakt som den som sitter på slutet av en gitarrkabel, så kabeln från ljudkortet ska då in i "unbalanced" ?. Ja, jag är en otrolig newbie, men vill köpa rätt grejer från början. 🙂
×
×
  • Skapa ny...