Jump to content
Annons

equality

Medlem
  • Antal inlägg

    2 357
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Inlägg av equality

  1. Tack Olsberg för taggning! Long time no see... Kul att det skakade liv i några old timers. Det var häftigt när det begav sig. Möjligheterna då kändes oändliga i den påtagliga brytningstid som gällde för populärmusiken. Shine on!  

  2. On 2022-03-26 at 07:24 sa stajo:

    Hej jättefin komposition och härliga ljud och värme :).

    Förutom det fidden påpekade skulle jag kanske ägna lite tid åt att få fram kicken, kanske lite mer sub och luft kring den, fast jag kanske är färgad av all EDM... :) Det är något som gör att snaren låter väldigt nära och kicken lite längre ifrån också...

    Eller så kan du behålla det som det är för det låter redan kanon 😉

    Men tjena! Länge sen. Sporadiskt låttrixande här. Själv då? Tack för att du ville lägga tid på denna och roligt att det verkar funka. Ok skall kolla drumsen och googla på EDM. 🤠

  3. On 2022-03-26 at 03:11 sa Flizzaff:

    Ja en film-låt helt enkelt. Lite väl mycket syntetiskt, jag som inte är van att höra sådant ihop med sax men välgjort och bra.

    Tack så mycket! Saxljuden har blivit så mycket bättre som VST jämfört med tio år sedan jag senast testade. Blev lite kär i detta. 

  4. Är

    När jag har zoomat några spår olika stora så fanns den funktionen i Sonar 8.5 som gjorde spåren lika stora

    Hoppas att ni förstår vad jag menar

    Om du trycket på F blir spåren lika stora. Är det så du menar?

  5. Jaha, det var ju klurigt det där. Konstigt att DXi och Vsti:er bara skulle gå att implementera vid installation.

    Jag har annars nån modernare version av Sonar som du kan få. Tror inte Cakewalk har nåt emot detta. PM.a.

    Det finns ju en massa gratissynthar men du vill tydligen ha samplade akustiska instrument? Högkvalitativa gratissamplingar finns inte eftersom samplingen är mödosam och tidsödande. Finns en uppsjö gratissynthar och jag knyckte det här från ett grannforumet Kontrollrummet:

    Läs mer här: http://www.kontrollrummet.com/forum/index.php?topic=21797.15

    Instrument

    Namn: Crystal

    Beskrivning: Allsidig och hyllad synth med många parametrar och möjligheter för den som tycker om att skruva själv. Det finns såklart ett gäng presets också.

    Länk: http://www.greenoak.com/crystal/download.html

    Namn: Majken's Chimera

    Beskrivning: En noise-baserad synth som har tonvikt på dunkla pads och svepande mystiska leads. Man kan skruva till rätt bra svep- och swischljud och annat som passar ambient-genren. Senaste versionen har multicore-stöd.

    Länk: http://www.majken.se/index.php?option=com_content&view=article&id=3&catid=3&Itemid=22

    Namn: Majken's Grizzly

    Beskrivning: Grizzly "is a powerful drummachine featuring eight drumpads with built in filters and effects"

    Länk: http://www.majken.se/index.php?option=com_content&view=article&id=6&catid=3&Itemid=25

    Namn: Togu Audio Line

    Beskrivning: Diverse Synthar och effekter som överlag håller väldigt hög kvalle och låter bra

    Länk: http://kunz.corrupt.ch/?Products

    Namn: Independence Free

    Beskrivning: Multitimbral sampleplayer. Ok trummor som låter replokal

    Länk: http://www.yellowtools.us/cp21/cms/index.php?id=842

    Namn: Mini Moog VA

    Beskrivning: En fantastisk liten gratis synth för att snabbt hitta ett gött lead ljud eller thumpande bas. Exportera ut som wave/aiff och använd dina favvopluggar

    Länk: http://glenstegner.com/softsynths.html

    Namn: Synth1

    Beskrivning: Bra allround synth, finns med många många banker

    Länk: http://www.geocities.jp/daichi1969/softsynth/#down

    Namn: Oatmeal

    Beskrivning: Grym synth finns även här med många banker (hämta ett "bank pack" här)

    Länk: http://bicycle-for-slugs.org

    Don't crack Musik freeware SAVIHost SAVIHost låter dig köra dina VSTi's som standalone-program. Kan vara rätt praktiskt om du vill leka med något instrument, men inte vill starta en tung sequencer. KVR Audio Mängder av gratis pluggar och instrument för den som registrerar sig. Innehåller även många nedladdningsbara patcher och ljudbanker till olika mjukvarusyntar. Tapeworm Och ytterligare en Mellotron-VST(i) Batsounds Ännu en gratis Mellotron-kopia. Helt okej. Broomstick Bass Broomstick Bass kommer från mannen som gav oss Virtual Guitarist och Groove Agent; Sven Bornemark (jodå - Gullans son, om någon undrar...). Det är ett bas-VSTi där man har samlat en mängd läckra basljud och flera basister har skapat de många kompstilarna Synth1 En skön all-around synth som är gratis. Varning för att sidan är på japanska, men ni hittar nog nerladdningslänken 🙂Sonic Birth Audio Unit Creator Nanotron Mellotron-kopia. Låter bra, de gånger den funkar. Vocalbass och Random drum Vocalbass är en hiskeligt ful synt som bara kan göra ett ljud, och det är just de faktorerna som gör den så bra. Den perfekta synten att dubba sina basar med. Vill även tipsa om randomdrum. När du känner att du har dålig inspiration kan denna bidra med li Chimera Gratis VST(i) Bygger på tre brusgeneratorer. Min absoluta favorit VST(i). Stämmningsfull. Bone 2007-03-09, 02:33:41 [Edit] Cheeze Machine Gratis VST(i) Stråkar och så.

  6. Kommer inte ihåg hur det gick till i de tidigaste versionerna av Sonar. Borde finnas någon scanning- /sökmotor som i de nyare versionerna. Där finns den under Utilities/Plug-in manager eller också får du leta upp dem manuellt. Tycker hjälpen i alla Sonarversioner har varit bra. Varför kör du ett så gammalt program? 🙂

    Gratissynthar med samplingar kan du säkert hitta tips om under andra trådar här på forumet eller googla

  7. Japp, X3c (64 bit) puttrar på och känns åtminstone klart stabilare än 2:an efter en dryg veckas användning. Har inte testat alla gamla 32-bitarspluggar än men håller tummarna. Verkar som Sonar-folket har lyssnat på ramaskriet på CW-forumet efter allas crashar med X1 och X2. De tar mer aktiv del i frågorna på forumet dessutom. Än mer reko hade hade varit att uppdatera 2.an med en gratisfix i s f för att ta betalt för 3:an.

  8. Har nu använt X3c Producer i nån vecka och det flyter på alldeles förträffligt. Smidigare än nånsin tidigare.

    Jag är skitnöjd. Mitt arbetsflöde har fått en ordentlig skjuts!

    Kul! Sonar kanske har gått en bug-kurs? 🙂

    Folk verkar ganska nöjda också på CW:s forum. Jag tycker det är skit att de inte har uppgraderat X2 till en stabilare gratisversion. Nu skall lojala kunder betala för att inte programmet skall crasha i o m version 3. Men sådan är kapitalismen.

  9. Inte hunnit mer än installerat än men verkar lovande. Mest glad över att mina 32-bitarspluggar verkar funka med den 64-bitsversion jag installerade av X2. Allt verkar gå snabbare och utan craschar. Får återkomma när jag kört mer.

×
×
  • Skapa ny...