Jump to content
Annons

Nomy

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Nomy

  • Födelsedag 1979-12-15

Om mig

  1. Ja när man frågar efter "Plug in" så får man svar på tal...
  2. Hmm det måste gå på något sätt... man vet ju att dom lägger på sånt på dom stora artisterna... för man vet att dom inte kan sjunga så live.. Iofs så använder dom kanske utrustning som kostar skjortan..
  3. Nomy

    Vibrator för vocals

    Hejsan! Lyssnade på Lady gagas nya "bad romance" och insåg hur coolt det låter när man lägger på vibrator på rösten, antingen för att göra en tydligen effekt eller för att få en naturlig svängning på rösten. Någon som känner till en bra VST för detta?
  4. Det roligaste med hela denna tråden är att jag egentligen bara ville presentera mig... 😮
  5. Sen när det gäller musik så är inga sätt fel.. så länge man får det som man vill ha det. Det finns inget generellt tillvägagångssätt. Som jag förstått det som är dock triggning av trummor väldigt vanligt.. spelar du in det digitalt så kan man alltid korrigera efteråt. Precis som att dåliga sångare använder tuners 😑 Så länge slutresultatet blir ok så tycker jag allt är ok.
  6. Jo mina tre första album använde jag ett jäkla hop kok av olika trum ljud... virveltrumman var två olika sammanmixade plus en kagge för att ge mer tryck i den. Jag kunde sitta och mixa i evgiheter och aldrig bli riktigt nöjd. Nu vet jag faktist att huvudsaken är inte ljudkvaliteten utan själva låten man skriver som ger resultat. Men jag tror kvaliten hjälper dej nå slutmålet ändå i form av en säljbar produkt. Ser jag tillbaka till gamla låtar så tänker jag ofta... "jäklar vad bra den låten hade blivit om jag gjort den idag istället med bättre ljudkvalite". Jag vill gärna komma ifrån allt detta och göra musik med mer dynamik.. tyngre trummor.. tydligare gitarrer... Om man lyssnar på "all that remains" med albumet "the fall of ideals" så är det ett bra exempel på väldigt skön ljudkvalite som verligen ger tryck. Och med fusk menar jag att göra allt i datorn 😠 Fusk och fusk... bra musik är ändå alltid bra musik.
  7. aah.. så Superior är en uppgradering till EZ drummer? det ska jag kolla upp lite. Hur lägger du basen? vilket plugin? eller kör du den irl?
  8. Nomy

    Nytt Album nästa år

    Halloj! Alltid trevligt att få presentera sig 🙂 Jag heter Patrick och gör musik under namnet "Nomy". Jag tänkte släppa ett rockalbum nästa år och kommer gå in för att göra rock med mer kvalitativt ljud. På fuskigt sätt självklart. Jag kommer behöva tips hur man får fram "metal trummor" som fyller sin roll på ett mer proffsigt sätt... har testat ezdrummer DFH vilket låter mer som beatles trummor med mindre brus. 🙂 Hur får man egentligen till tryck i guran? vilka röst effekter kan man använda sig av för att göra det lättare med growling. Självklart kommer även jag dela med mig av allt jag kan... tips och tricks.. Ska bli kul att tjöta mer!
×
×
  • Skapa ny...