Jump to content
Annons

Bosko

Medlem
  • Antal inlägg

    7
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Göteborg
  1. Tack för svaren! Jo, jag köpte en adapter DIN->3,5" stereotele, men det känns bättre att ha en vanlig tele i andra änden. Lyckas inte hitta något kopplingschema över orgeln, men det kanske är standard hur pinnarna är lödda i DIN? Alltså att jag skulle kunna öppna adaptern och kika hur det är lött och sen kopiera lödningen på en stor tele?
  2. Hej! Vill löda på en tele-hane i ena änden av en 5-polig DIN kabel. Hur gör man? vilka sladdar går var och ska det vara stereo eller mono-tele? Det ska användas som linesladd från min Philicorda-orgel som har 5-polig DIN ut. Tack på förhand! /R
  3. Bosko

    Philicorda-orgel

    Hej, Har precis köpt en Philicorda-orgel i mycket fint skick förutom lite oxid i reglage osv. plus att ett antal tangenter tenderar att fastna i nertryckt läge. Är det någon som har en susning om vad det kan bero på? Har även tänkt öppna orgeln och gå loss med lite elektroniksprej för att få bort oxidknastret, finns det nånting man kan göra åt tangentproblemet när man ändå är där inne och pillar? Tack på förhand!
  4. Bosko

    HP Compaq 8510w

    grejen är att jag kan få den för 1/4 av priset.
  5. Bosko

    HP Compaq 8510w

    Hej, http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=201280 Någon som vet något om denna burk? Enligt HPs hemsida finns drivisar till XP, som jag tänkt köra. Har inte stor koll på laptops men har hört att IRQs kan krångla m.m Kommer köra FW externt ljudkort och Cubase. Har hört mycket skit om HP, men har möjlighet att köpa en HP Compaq 8510w till ett mkt överkomligt pris. /Bosko
  6. Tusen tack, Bo! Det verkar finnas 3 skärm/jord i originalkabeln (som sitter fast). De satt fastlödda lite här och var på kontakten. Kabeln är inte av plast utan något slags textil som var krånglig att skala av. Jag struntade i de "extra" två skärm/jord inne i kabeln och lödde endast fast plus, minus och jord på pinnarna. Det funkar men det brummar till ibland när man rör kontakten. Är det för att jag struntade i de andra jordarna eller kan det vara att dragavlösaren inte kniper åt hårt nog eller att det blev någon kallödning?
  7. Hej! Jag tänkte löda på en XLR-kontakt på min gamla Grundig 121:a som har 3-polig mini-tuchel. Då tänkte jag att man kunde följa anvisningarna till Sennheiser MD21, men vilken modell? Jag tror att det ska vara samma som till MD21-N men är inte säker. Någon som vet?
×
×
  • Skapa ny...