Jump to content
Annons

roooster

Medlem
  • Antal inlägg

    12
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  1. Jag har en apogee gio till salu. Knappt använd. Intresserad?
  2. Ursäkta mitt sena svar jag har inte arbetat i studion på ett tag. Japp allt funkade bra innan Octopren. Jag har testat de olika presets:en. Skickar upp två bilder på min mixcontrol.
  3. Tack för alla svar. Det stämmer jag var Lite otydlig i mitt inlägg. Det gäller medhörningen. Det är dom jag inte kan justera längre. Tex om man vill ha mer gitarr så händer det inget när man justera volymen på gitarr. Kan helt enkelt inte justera medhörningen i mixcontrol utan alla har samma volym. Jag laddade ner en liten pdf 7 sidor från focusrites hemsida men det stod inte så mycket i den. Finns det någon annan att få tag i? Jag behöver lära mej mer om routing. Filmen var bra den gav en del. Tack.
  4. Hej! Är det någon som vet var man kan hitta en bra guide till Focusrites program Mixcontrol? Manualen som finns på Focusrites hemsida tycker inte jag är bra. Jag har nu problem med att styra volymen på de olika kanalerna i mix i programmet Mixcontrol. För man ska ju kunna höja och sänka de olika instrumenten i mxcontrol för att få en bra ljudbild på inspelningen. Jag använder Logic Studio 9 med Focusrite Liquid 56 & octropre MkII dynamic. Senaste uppdateringen på Mixcontrol. Detta problem uppkom när vi installerade octopren. Någon som har något tips? Ingen som har en guide för mixcontrol eller kan förklara de olika inställningarna i det programmet? Routing med mera. tack på förhand!
  5. Tack för all hjälp var i studion i går kväll och gjorde som du sa. Nu fungerar det. Jag använder nu octopren som master. Adat1 som sync source. Trevlig helg!
  6. Tack för snabbt svar. Vilken inställning ska jag ha på ljudkortet. 56 an ? Jag tänker på sync source. Sen i routningen. Där det står tex --> adat 1.1 vad ska jag välja där? Tack för hjälpen. Jag har studion en bit bort så jag ska dra dit och prova.
  7. Hej. Jag har problem med att få mitt focusrite liquid saffire 56 att fungera med focusrite octopre MKII dynamic. Jag vill ha 16 kanaler. Efter att har läst instruktionböckerna googlat o tittat på filmer på youtube utan att finna en lösning så prova jag lyckan här. PROBLEMET: Jag har länge använt focusrite liquid saffire 56 och spelat in med och det har fungerat perfekt. I november förra året utökade jag med ett focusrite octopre dynamic mkII. Jag har kopplat ihop dessa med 2 optiska kablar och en wordclockKabel. 56an som master. Optiska kablarna ut på octopren och in i 56an. Är det rätt? Hur ska själva 56an o octopren vara inställda? Jag får ljud i högtalarna och utslag på bägge ljudkorten. Men jag får inte in ljudet i logic. (DAW) Jag har försökt routa ljudet i mixcontrol men det går inte få signal i logic. Börjar octoprens input på 9-16? Är det någon som har något tips? eller vet var man kan finna en bra guide eller någon som kan göra en? Tack på förhand.
  8. Tack för alla svar. Jag har ännu inte bestämt mej då vi fick ett bidrag på 25000:- av banken till att bygga en studio. Nu står valet mellan Focusrite saffire pro 40 eller focusrite Liquid saffire 56. Har sökt lite efter någon som har jämfört men inte funnit något svar. Är det någon som har några tips om vilket jag ska välja av dessa? Motivera gärna varför. Vi har köpt en Imac med 3,06 ghz 4 gb ram och vi har köpt Logic pro 9. Vi vill kunna spela in 8 kanaler samtidigt. Tar tacksamt i mot tips. Tar även i mot tips på bra monitorer i prisklassen 2000:- - 3000:- Tack på förhand!
  9. Hej! Har några frågor som jag skulle vilja ha svar på. Tänkte köpa nytt ljudkort med 8 in 8 ut, någon som kan hjälpa mej välja?. Budgeten för ljudkortet är max 5000:- Jag använder mej av Cubase 5 och har precis skaffat en macbook pro med Logic. Jag vill kunna spela in 8 separata spår på en gång tex. trummor. Har läst att Firewire lämpar sig bäst för detta. Stämmer det? Jag kommer spela in Trummor, gitarr, bas, piano, saxofon, trumpet, Synth o sång. Hur stora krav ställs det på min dator för att spela in 8 spår samtidigt. Har i nu läget en amd phenom 2,2 x3 (triple core) med 4 GB ram. Windows 7. Samt en macbook pro. Jag har tittat lite på dessa externa ljudkort. Focusrite pro saffire pro 40 vs. TASCAM US-1641 Har inte funnit några fler med 8 in 8 ut. Tips? Just det vill ha minst 2 ingångar med fantom matning. Tack på förhand. 😄 //Marcus
  10. Detta hjälpte! Är nybörjare på detta. Tack så mycket claes. Analogfreak det du skriver är förtal. Jag tycker att du kan ta reda på fakta innan du utala dej. 😄 Att jag ha ett "skitkort" och cubase 5 är väl inget konstigt. Jag köpte cubase 5 på ebay för 2400:- med detta ljudkort från USA. Begagnat. Så vitt jag vet så är det original. Det är original skivor samt att jag har en usb nyckel som jag måste sätta i usb porten. Det står Steinberg på den. Dock saknas lådan till det pga av att hålla nere fraktkostnaden. Ljudkortet medföljde varken drivrutiner eller kablar till. Jag hoppas verkligen inte det var en piratkopia då har jag gjort en dålig affär. Cubase 5 i USA är inte så dyrt ca 1500:- plus frakt. Analogfreak "skitkortet" ska ersättas av ett annat så fort jag bestämt vad jag ska ha och lärt mej hur Cubase fungerar. Man måste ju börja någonstans. Jag tycker du ska ta bort ditt inlägg Analogfreak och ta red på fakta innan du utalar dej. 😳
  11. Har problem med mitt Tascam US-144 i Cubase 5. Jag får bara ljud i ena högtalaren när jag spelar in gitarr eller sång. 😛 Kablarna är riktiga. När jag spela in midi så får jag ljud i bägge högtalarna. Jag har de senaste drivrutinerna. Någon som har något tips? Tack på förhand
×
×
  • Skapa ny...