Jump to content
Annons

it2studio

Medlem
  • Antal inlägg

    19
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Senaste profilbesökare

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra medlemmar.

  1. Det här är verkligen ett ämne som jag har funderat över mycke. Har mängder med mashup och remix idéer some jag framförallt tänkte testa på youtube. Ta det här exemplet med mixar. Ofta skriver de som lägger upp de så här: "Copyright Notice! If you're an artist, producer, record label owner or photographer and you don't want to see your work in this video, please get in contact with me instead of reporting it and i will delete this video as soon as possible! Contact me here:" Sen har de länkar till de individuella låtarna på tex beatport vilket gör ju att upphovsmännen får gratis reklam liksom. Var det förresten inte så att Kygo (norsk EDM fjant) blev känd via sina bootlegs och kontaktad av Avicii o Chris Martin tack vare att han lagt upp de på youtube och soundcloud? Verkar ju fungera om man blir populär helt enkelt. Gäller att producera grymma remixar helt enkelt. Finns ju tom legala mashups på Spotify. Robyn o Oskar "Dancing On My Own Från Och Med Du ( (Patrik Berger Mash-Up)" är ju ett typexempel.
  2. Ingen som vet vad skillnaden blir med triggningen av virveln tex när man jämför TD-9K2 med TD-9KX2? Det är ju olika skinn men kan man tex slå kantslag o skinnslag samtidigt på TD-9K2? Har för mig att det går på förra utgåvan av TD-9KX2 alltså TD-9KX.
  3. Ok men triggar det likadant som på TD-9KX2 setet?
  4. Är det någon som vet ifall man kan spela kantslag/rimshot på Rolands nya TD-9K2 set? Det gäller ju främst virveln. Har för mig att det inte går på TD-4:an med liknande mesh skinn men jag kanske har fel.
  5. Jag är gammal trummis men mina söner som är nybörjare kommer också spela på de. Faktum är ju att det viktigaste är ju triggar bra. Där har jag ingen aning vilket set som funkar bäst.
  6. Har funderingar på att köpa ett elektroniskt trumset men har lite huvudbry. Här är mina val: Alternativ 1: Välja ett Roland TD 4KX som jag triggar Ezdrummer med för att sedan spela in i Cubase med låg latenzy. Alternativ 2: Välja 2BOX Drumit 5 alt. Roland TD 9KX o använda deras ljud vid inspelning i Cubase. Jag kommer såklart att sitta o spela utan att spela in i Cubase oxå men inte i Live-sammanhang. Mer för bara övnings skull. För alternativ 2 kan jag ju såklart trigga Ezdummer oxå men om jag bara ska göra det utan att använda ljuden i 2Box så känns det ju lite onödigt att lägga ut 23000 på ett set som nästan bara används för att trigga Ezdrummmer som oxå kostar pengar. Det viktigaste dock är ju att man slipper "machine-gun" effekten vilket man gör för båda alternativen. En hake när det gäller 2BOX Drumit 5 är ju att jag kan inte testa det inan jag köper det eftersom ingen musikaffär har det här i Göteborg. Känns inte så kul o lägga ut 23000 utan att ens har testat det. Har heller ingen lust att vänta ett halvår på att någon får in det. Vore tacksam för lite vägledning.
  7. Ok, o att köra på en 5400 rpm istället för på en 7200 HDD? Funkar det hyffsat ändå?
  8. Jo Snow Leopard är en version av OS X. Det finns 6-7 till beroende på hur man räknar. Vet i alla fall att C5:an ska funka bra med Snow LEopard så det ska väl inte vara några problems.
  9. Låter ju kanon. Kör du med Snow Leopard?
  10. Hmm verkar som om inga kör Cubase på Macen här. Kanske någon dyker upp imorgon.
  11. it2studio

    Mac Mini o Cubase

    Finns det någon som har erfarenhet av att köra Cubase på en Mac Mini? Tänkte köpa en Mac Mini 2,53GHz DC 4GB 320GB. Kommer endast använda Macen till musikinspelning. Mina frågor är dessa: Är det nödvändingt att byta ut HDD:n till en 7200 rpm? Har alltid kört på PC o Cubase så därför undrar jag ifall det kommer funka bättre i MAC än i PC? Finns det något annat jag bör tänka på innan jag väljer att gå över till MAC från PC?
  12. Tackar, ska bli riktigt skoj att köra igång med lite musikproduktion efter att inte gjort något i snart 10 år.
  13. Jo det kan nog vara så att de flesta som har Duet o Mac får det att rulla riktigt bra. Det var inte Duet ägare jag tänkte på utan alla de andra som jag pratat med o som sagt att det är så underbart med Mac. Nu får jag hoppas själv att jag oxå får uppleva detta. Fick precis hem min Macbook Pro o nu vill jag bara ha ett kort som fungerar bra med Cubase eller Logic. Blir lite sugen på Focusrite Saffire Pro 24. En grejj till är ju att jag kommer köra Win7 på macen oxå o då är det ju viktigt att kortet funkar ihop med Win7 men det kanske blir ett senare problem att lösa eftersom Win7 är så nytt. Men som sagt, Focusrite Saffire Pro 24 verkar intressant. Har ju hört att Firewire kort har problem med PC så då kanske ett USB2 kort är ett bättre alternativ de gånger jag vill använda kortet till min PC. Vore tacksam för lite vägledning i detta fall.
  14. Men man har ju alltid fått höra hur fantaskiskt bra Mac är o att det alltid funkar utan några som helst problem. Bara sätta på datorn o sedan köra. Verkar ju inte som om det riktigt stämmer då eller???Som sagt, jag vill ha ett bra kort som har 4 ingångar, fantommatning, låg latency o som kommer att köras tillsammans med Cubase eller Logic. Om det nu bara är Duet som funkar bra så kan jag inte förstå varför alla Macanvvändare har mörkat i alla år när de berättat hur otroligt stabilt det är att köra Mac.
  15. Ja. man kan ju nästan tro att de får % verje gång de nämner det 😉.
×
×
  • Skapa ny...