Jump to content
Annons

Knappen

Medlem
  • Antal inlägg

    14
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Denna förstärkare på 2x 190W @ 4 ohms, 2x 120W @ 8 ohms, borde fungera perfekt. För att driva ett 2x12 kabinett. Guitar Rig har ju stereo ut, å det går ju bra att bygga stereo i kabinettet när jag endå håller på, även om det inte används så ofta. http://www.thomann.de/se/the_tamp_e400.htm
  2. Transparent effektförstärkare låter perfekt. Faktum är att jag tänkte skippa rörtoppen helt, min tanke när nämligen att bygga ihop ett eget kabinett för detta ändamål för att hålla ihop budgeten. Med "avsedd för rörtopp", va mer en fingervisning om vilket typ av kabinett det skall vara.
  3. Hej Jag använder Guitar Rig Kontrol (USB-gitarrförstärkar simulator), då jag sitter å plinkar på min gura. Nu funderar jag om man skulle kunna använda ett Högtalarkabinett avsett att sättas efter en rörtopp, som monitor efter min Guitar Rig Kontrol. Jag är ju ändå bara intresserad av mono när jag spelar elgitarr så, vad skulle krävas för att få ut ljudet i högtalarna? Guitar Rig Kontrol, har följande utgångar. Two balanced 1/4 TRS outputs with high/low switch (full scale and -14 dB, e.g. for guitar amps).
  4. Jag har 8 invites över, maila mig på andreas.knapp@cybercomgroup.com om ni vill ha en. Först till kvar.
  5. Jobba extra som flyttkarl, då får du se alla typer av hem, ifrån alla samhällets nivåer, allt ifrån vräkta socialfall till stormrika, och galna samlare som har belamrat sitt hem. Man uppskattar sitt liv mycket mer där efter, å så får du känna på hur det är att vara grovis, vilket ju är raka motsatsen emot musiker.
  6. Bra inlägg, vad man också kan upptäcka är att det som ser fullt ut vid en första anblick är det nya vackra. Som att äta lunch på en sliten restaurang i ett industriområde och förundra sig över den ruffa 60-tals arkitekturen.
  7. Klippklättring, när du hänger på väggen så finns det inget annat i ditt huvud än hur du skall nå nästa grepp. Nu till vintern finns det ju många möjligheter till klättring inomhus så du kan komma igång.
  8. Det bästa om man vill ha en specifik dator är att bygga ihop den själv, det kräver lite handlag med stjärnmejsel mm men det är inte så värst svårt. För tunga applikationer såsom DAW kan det även vara idé att satsa på någon typ av RAID av hårddiskarna eftersom två diskar kan jobba snabbare än en och även mer felsäkert. En liten udda detalj med DAWs är ju att den inte behöver så kraftiga grafikkort, men gärna snabba hårddiskar och mycket minne. Det finns även mycket lätthanterliga vattenkylningar idag vilket avsevärt sänker ljudnivån på datorn - bra i studiosammanhang.
  9. Det blev sent igår, skall vara 15-watt inte 15-tum 😆
  10. Knappen

    hörlurs db-limiter

    Tjena. När jag använder min lilla 15-watt gitarr förstärkare och kör ut ljudet i hörlurarna så får man ju vara lite försiktigt så man inte krämar på för mycket, å spräcker öronen. Å andra sidan så får man bar fram vissa distade ljud om man vrider på lite. Så för att kunna laborera som man vill med förstärkaren men enda använda mina studiohörlurar så undrar jag om ni känner till någon bra decibel-begränsare? Så att det mixade ljudet kommer fram men i en behaglig ljudnivå. En attenuator, som THD HOT PLATE skulle kanske kunna fixa det, men dom startar ju på 3000:- så det känns lite blodigt för hörlurar.
  11. Jag har forskat lite i problemet. Tanken var just att kunna använda en och samma dator till dels tv-spelande samt tex Spotify mm, där ett basigt 5.1 ljud är önskvärt. Och dels använda den till Studio-dator där naturligt ofärgat ljud är viktigt och helst i stereo eller mono med fullt register. Jag hittade lösningen: En mjukvara som via en ikon i statusraden på Windows (XP eller Vista) växlar mellan dom ljudkort som är installerade på datorn, det kan vara moderkortets inbyggda, (e)PCI, USB eller Firewire. Och även flera av samma art. Här är länkar till mjukvaran: http://www.raymond.cc/blog/archives/2008/0...s-vista-and-xp/ http://www.quicksoundswitch.toflo.de/ http://www.vistaaudiochanger.com/About.aspx Dessa mjukvaror använder operativsystemets API för ljudkort-switchen. Med dessa kan jag ha en dator med tex ett Creative multimedia kort i en ePCI plats och ett Studiokort på antingen en annan ePCI,USB eller Firewire. Och får där med en mycket optimal arbetsdator.
  12. BRA 🙂 Den verkar ju uppfylla 90% av mina krav, synd bara att det inte fanns digitala utgångar också. Men det kan man kan lösa med en separat burk framför...
  13. Nja, nu missförstod ni mig Jag försöker specificera: Digitala ingångar, (minimikrav spdif), men övriga varianter kan vara bonus. Som antingen kan gå igenom en Digital->Analog omvandlare och mynna ut i antingen en analog hörlursutgång ELLER analog stereo utgång för att tex gå vidare till aktiva monitorer, ELLER gå direkt till en digital utgång utan att omvandlas. Analoga ingångar, dom vanligaste, som kan gå till någon av dom analoga utgångar inklusive hörlursutgången. Det är alltså INTE en hörlursförstärkare som jag söker utan en generell audio switch. Man skulle kunna bortse ifrån hörlurskravet och istället sätta en extra hörlursförstärkare efter en vanlig stereo utgång. Målet är att kunna ha en arbetsplats som både kan fungera till dataspelande, slömusiklyssnande, mm, med 5:1 datorhögtalar system som förvränger ljudet och lägger till bla en massa bas. Samt att parallellt ha en uppsättning studio hörlurar och studio monitorer för bla gitarr spelande. Och med minimalt sladdtrassel kunna hantera alla dessa olika ljudinterface. En av källorna kommer vara en dator som kommer att användas dels med Guitar Rig och Cubase, och dels med diverse datorspel och Spotify.
  14. Hej Jag har ett problem som jag inte vet om det finns produkt-lösningar för eller ej. Mina krav är: Ingångar: dom vanligast så som optisk och alla olika analoga varianter. Källor: färdigbehandlat ljud ifrån gitarr-multieffekter, eller dator (ljudkort) mm. Signalomvandling: skall inte omvandlas eller förstärkas. Utgångar: hörlursjack, analog eller digital. Minimikravet är att en signal skall kunna kopplas igenom. Skulle kunna tänka mig att det är någon typ av ljudswitch jag söker. Finns det produkter för detta??? Det skulle förenkla livet vid min dator/hemmastudio, så att man kan välja optimal väg beroende på tillfälle.
×
×
  • Skapa ny...